נפנוף מפונפן: מתכונים של חוות צוק ליום העצמאות

את יום העצמאות השנה אתם הולכים לחגוג עם הרבה בשר ובסטייל המתוקתק של חוות צוק - המעדנייה. בינינו, יש לנו הרגשה שאת המתכונים האלה אתם תרצו להכין כל השנה, ולא רק במנגל הכי חגיגי שיש 

צלעות טלה בשטח הפתוח. צילום: אנטולי מיכאלו
צלעות טלה בשטח הפתוח. צילום: אנטולי מיכאלו
26 באפריל 2017

המתכונים באדיבות אסף שנער, שף ושותף חוות צוק – המעדנייה

טרטר שייטל עם טחינה, עלי אוסקה חרדליים וחלמון ביצה

החומרים ל ־4 מנות:

  • ¾ כוס טחינה (גמל)
  • ½ כוס מים
  • מיץ מ־2 לימונים
  • מלח ופלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • 400 גר' שייטל מיושן, נקי מגידים ושומן
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • ½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • ½ פלפל חריף ירוק, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף שמן זית חריף
  • 3 עלי אוסקה חרדליים / רוקט
  • 4 חלמונים מביצים טריות

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הטחינה עם חצי מכמות המים ומיץ מלימון אחד. מוסיפים מעט מלח. טועמים ומדללים לפי הצורך. המרקם המבוקש צריך להיות סמיך ולהזכיר חומוס.
מערבבים את הבשר עם הפלפל האדום, הבצל, הפטרוזיליה, הפלפל החריף, המלח, הפלפל השחור, שמן הזית ומיץ הלימון. טועמים.
לוקחים 4 צלחות, מורחים את הטחינה בעיגול ומשאירים שקע במרכז הצלחת.
מסדרים בשקע הטחינה את הבשר, מקשטים בעלי החרדל ומניחים את החלמון במרכז הבשר.

תפתחו את הראש, טרטר לפיקניק עצמאות. צילום: אנטולי מיכאלו
תפתחו את הראש, טרטר לפיקניק עצמאות. צילום: אנטולי מיכאלו

 

צלעות טלה בחרדל עם ירקות שרופים בגריל

החומרים ל־4 מנות:

  • 3 כפות חרדל גרגירים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף תימין קצוץ
  • 2 שדרות של צלעות טלה – 8 צלעות בכל שדרה, חשופות יפות (מסדר צלעות)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, עטופים בנייר כסף
  • 4 בצלים קטנים, חצויים
  • 4 עגבניות בינוניות, חצויות
  • 4 פלפלים חריפים שלמים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

יום לפני: מערבבים את החרדל, השום והתימין ומורחים את שדרות הטלה. משהים כך למשך הלילה.
כשעה לפני שאוכלים: מדליקים את הגריל. מניחים את תפוחי האדמה בגחלים ומידי פעם מסובבים כדי שיקבלו חום אחיד. חשוב שהגחלים יהיו אדומים ולוחשים.
הירקות: מתבלים את הבצל, העגבנייה והפלפל החריף בשמן זית, מלח ופלפל ומעלים על הגריל. מדי פעם מסובבים מצד לצד כך שהירקות יקבלו צריבה יפה (הפלפל החריף יהיה מוכן ראשון והבצל אחרון).
הטלה: אם לגריל שלכם יש מדף מוגבה, מניחים את השדרות מעל הפחמים ומדי פעם הופכים מצד לצד. מניחים את השדרות עם צד השומן כלפי הגחלים וצורבים את הבשר שיקבל סימני חריכה יפים. הופכים שוב מצד לצד, כ־5 דקות על כל צד ומוודאים שהנתח לא נישרף. חוצים את תפוחי האדמה, מוסיפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל ומניחים על הגריל כדי לקבל צריבה יפה וטעמים מעושנים.
ההגשה: מוציאים את השדרה מהאש, מסדרים את הירקות ומגישים לשולחן.
(בשלב זה אפשר לפרוס את המסדר לאורך הצלעות ואם צריך צורבים עוד על האש).

צלעות טלה בשטח הפתוח. צילום: אנטולי מיכאלו
צלעות טלה בשטח הפתוח. צילום: אנטולי מיכאלו

קבב טלה עם שלל תוספות

החומרים ל־4 מנות:

לקבב:

  • 4 שיפודי ברזל
  • 750 גר' בשר טלה (ניתן להחליף בבשר בקר)
  • 250 גר' שומן טלה
  • 1 בצל בינוני, חתוך גס
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
  • 1 כף עלי זעתר טריים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

לתוספות:

  • 2 כרוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מ־2 לימונים
  • ½ ק"ג עגבניות שרי, חצויות
  • 4 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 1 פלפל חריף, פרוס דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק

אופן ההכנה:

הקבב: טוחנים את הבשר והשומן יחד (במטחנת בשר)- בפעם הראשונה ללא התבלינים.
מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הזעתר, המלח והפלפל וטוחנים שוב. מערבבים היטב.
יוצרים קציצה קטנה וטועמים. אם צריך להוסיף עוד מלח ופלפל, מוסיפים.
מחלקים את המסה של הקבב ל־4. עוטפים את השיפודים הארוכים בבשר כך שהשיפוד יהיה עטוף כמעט כולו לכל אורכו באופן אחיד ושווה.
הכרובית הצלויה: מחלקים כרובית אחת ל־4, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומעלים על הגריל. מסובבים מדי פעם מצד לצד ודואגים שהכרובית לא תשרף ותצלה מכל הצדדים (כ־20 דקות).
סלט הכרובית: את הכרובית השנייה חוצים לחצי ופורסים כך שיתקבלו פלחים דקים של כרובית. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וכף שמן זית. מניחים בצד.
סלט העגבניות: מערבבים את העגבניות עם הסלרי, הפלפל חריף, מיץ לימון, שיני שום פרוסות ושמן זית.
מעלים את השיפודים על הגריל וצורבים על כל צד כ־5 דקות.
ההגשה: מניחים את הכרובית הצלויה, הסלטים ושיפוד הקבב ומגישים מיד.

עשה זאת בעצמך, הקבב של חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו
עשה זאת בעצמך, הקבב של חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו

כנאפה על הגריל עם סלט של מנדרינה, תותים ונענע

החומרים ל־4 סועדים:

לסירופ:

  • 200 מ"ל סוכר
  • 100 מ"ל מים

לתוספות:

  • 2 מנדרינות, פרוסות
  • 20 עלי נענע קטנים

לכנאפה:

  • 100 גר' חמאה
  • 250 גר' קדאיף
  • 300 גר' גבינה צ'רקסית
  • ½ כוס יוגורט עזים
  • 200 גר' תותים

אופן ההכנה:

הסירופ: בסיר קטן מעלים את הסוכר והמים לחימום עד שנוצר סירופ סוכר.
מורידים מהאש ומוסיפים 2 פרוסות מנדרינה ו־5 עלי נענע.
הכנאפה: ממסים 50 גר' חמאה. פותחים ופורעים את אטריות הקדאיף בעדינות. מוסיפים את החמאה ומערבבים קלות. מורחים תחתית של תבנית או מחבת עגולה בחמאה הנותרת ומכסים באיטריות הקדאיף. מפוררים את הגבינה הצ'רקסית לקערה, מוסיפים את היוגורט, מערבבים ומניחים על הקדאיף בשכבה אחידה. מעלים את המחבת על הגריל (וודאו שהגריל לא חם מדי).
מניחים את הפלחים של המנדרינה על הגריל וצורבים. מורידים מהאש, חותכים ומערבבים עם התותים והנענע. בודקים שהקדאיף שינה את הצבע שלו והפך למוזהב.
מניחים מחבת בגודל תואם למחבת והופכים בזהירות. מחזירים לגריל ל־4 דקות.
יוצקים מלמעלה את הסירופ ומגישים עם המנדרינות והתותים.

לא מסובך כמו שנראה, כנאפה בשטח. צילום: אנטולי מיכאלו
לא מסובך כמו שנראה, כנאפה בשטח. צילום: אנטולי מיכאלו