מתכון לויטלו טונטו – מל ומישל

ויטלו טונטו היא מנה איטלקית קלאסית טעימה מאוד המורכבת מבשר עגל ורוטב טונה, עכשיו גם אתם יכולים להכין אותה בעזרת המתכון של מסעדת מל ומישל

איטליה במיטבה, ויטלו טונטו של מל ומישל. צילום: שרית גופן
איטליה במיטבה, ויטלו טונטו של מל ומישל. צילום: שרית גופן
18 בנובמבר 2013

המצרכים (ל-5 מנות):

  • 1 ק"ג סינטה עגל נקיה משומן
  • 1 גזר
  • 2 מקלות סלרי
  • 3 עלי דפנה
  • 320 גר' טונה בשמן מקופסת שימורים
  • 10 יח' אנשובי משומר (רצוי אורטיז)
  • 5 כפות מיונז
  • 15 יחידות צלפים מושרים במים רותחים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 חבילה עלי שוק (אורגולה/ רוקט/מיקרו עלים)
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

הכנת העגל: מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, עלי דפנה, הסינטה, מלח ופלפל. ממלאים מים עד גובה הנתח ומביאים לרתיחה. אחרי 30 דקות מוציאים את הנתח מהציר ומצננים כשעתיים. את הציר עצמו מניחים בצד ומצננים. פורסים את הנתח בסלייסר או בסכין חדה, לעובי הכי דק שאפשר (כמו שפורסים נקניק).

הכנת רוטב טונה: מוסיפים את הטונה למעבד מזון, ואחריה את המיונז, 10 יחידות צלפים ומיץ לימון. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. אפשר להוסיף מעט מציר העגל בכדי לדלל את הרוטב עד לסמיכות רצויה (המרקם צריך להיות כשל דייסה דלילה).

הרכבת המנה: מסדרים על צלחת את פרוסות הסינטה. מזליפים מעט מרוטב הטונה, מפזרים מעל עלי שוק. מתבלים את המנה במלח אטלנטי ומקשטים בגרידת לימון, צלפים ואנשובי ומגישים.

למסעדה