חורף מרוקאי

הגשם בחוץ עושה לכם קרייב לתבשיל חם וחריף של בית? קבלו מתכון לקדירת ראש חריפה ומנחמת

המתכון המושלם ליום חורף גשום, קדירת בשר ראש וחומוס. צילום: איל קרן
המתכון המושלם ליום חורף גשום, קדירת בשר ראש וחומוס. צילום: איל קרן
9 בדצמבר 2013

קדירה מרוקאית: בשר ראש חריף עם חומוס

שף בני מדר, מתחם שמש אדומה

המצרכים (ל-4 סועדים):

  • 1 קילו בשר ראש
  • 2 כוסות גרגירי חומוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 פלפלים אדומים חריפים
  • 1 ראש שום
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 כוסות ציר בקר
  • 2 כוסות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הפלפלים. מוסיפים עגבניות, שום ורסק עגבניות.

מוסיפים את גרגירי החומוס והבשר ומטבלים לפי הטעם. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.

מוזגים לצלחות ולפני ההגשה זורקים למעלה עלי כוסברה.

המלצת השף: מומלץ להגיש על קוסקוס חם.