לחם בשר – קישוא ממולא טלה

תתחילו לחפור: מתכון קלאסי וכשר של קישואים ממולאים בבשר טלה ממסעדת לחם בשר בנמל תל אביב

קישואים ממולאים בבשר טלה, לחם יין. צילום: אנטולי מיכאלו
קישואים ממולאים בבשר טלה, לחם יין. צילום: אנטולי מיכאלו
23 באוקטובר 2013

המצרכים (ל־8 מנות):

  • 8 קישואים עגולים
  • ½ ק"ג בשר טלה שמן טחון גס
  • ¼ כוס שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • כף תימין
  • 4 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
  • 150 גר' צנובר קלוי
  • 2 כוסות ציר בקר

 

לרוטב עגבניות:

  • 2 ק"ג עגבניות תמר
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • ½ צרור בזיליקום
  • ½ כפית אורגנו
  • ½ כפית סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל־170 מעלות חום. מסירים את חלקם העליון של הקישואים ומניחים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוכנם. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל קצוץ עד שקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת תוך ערבוב, מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר ואת שאר חומרי המילוי ומערבבים היטב. ממלאים את הקישואים ומכסים בחלק העליון שהנחנו בצד. מסדרים בתבנית, יוצקים לתבנית את הציר ומכסים ביריעת אלומיניום. אופים את הקישואים שעה. מכוונים את התנור לגריל עליון, מסירים את כיסוי האלומיניום ומחזירים לתנור לכ־4־5 דקות עד השחמה. לרוטב עגבניות: מרסקים את העגבניות בבלנדר. מעבירים את הרסק דרך מסננת ירקות. מניחים בצד. בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים לסיר בצל ושום.

כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים סוכר, פלפל שחור ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה כשעה. מוסיפים את הבזיליקום ואת האורגנו וממשיכים בבישול עוד כשעה, תוך ערבוב. הרוטב צריך להסמיך בלי להידבק לתחתית.

להרכבת המנה: מסדרים את הממולאים על הצלחת, מוזגים מעל רוטב עגבניות חם ומגישים.

למסעדת לחם בשר