מתכון לכנפיים ברוטב אסייתי

הנשנוש האולטימטיבי הוא קערת כנפיים שלידה יש רק דבר אחד: מפית. מתכון לכנפיים של יענקלה שיין

כנפיים, שיין אנד שארפ. צילום: שרית גופן
כנפיים, שיין אנד שארפ. צילום: שרית גופן
1 בינואר 2014

מאת יענקלה שיין, מסעדת שיין אנד שארפ

המצרכים (ל-6 סועדים):

  • 1.5 קילוגרמים כנפיים (אפשר לבקש מהקצב להוציא מהם את העצמות)

לרוטב:

  • 1 כוס מירין (יין אורז יפני)
  • 1 כוס סאקה (שיכר יפני)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס רוטב סויה
  • 4 כוסות מים
  • 3 כפות קורנפלור להסמכה
  • רוטב פלפלים חריפים אסייתי (סיראצ'ה או אחר), לפי הטעם

אופן ההכנה:

מרתיחים את כל הנוזלים מלבד הקורנפלור ורוטב הפלפלים. מדללים את הקורנפלור במים ומוסיפים לנוזלים עד להסמכה. מערבבים עם רוטב הפלפלים. משרים את הכנפיים ברוטב כשעתיים, מערבבים היטב ומכניסים לתנור לרבע שעה בחום בינוני-גבוה (כ-200 מעלות). הופכים מדי פעם. מחלצים מהתנור, מעבירים לקערה עמוקה ומגישים.

למסעדת שיין אנד שארפ