עוגה עוגה עוגה: שלושה מתכוני עוגות לשבועות

אף ארוחת שבועות לא שלמה בלי העוגה שאחרי. סידרנו לכם שלושה מתכונים מעולים לעוגות שתהיו חייבים להכין גם בשנה הבאה

במעגל נחוגה. עוגות שלא תוכלו בלעדיהן בשבועות. צילום: דניאל לילה
במעגל נחוגה. עוגות שלא תוכלו בלעדיהן בשבועות. צילום: דניאל לילה
6 במאי 2018

מתכונים: שי-לי ליפא | סטיילינג: עמית פרבר | צילום: דניאל לילה 

עוגת יוגורט ואוכמניות

על שולחן המתוקים נוטף הגבינות והשמנת, העוגה הזאת מציעה משהו קצת אחר. שילוב היוגורט בבצק חוסך קלוריות ומוסיף תו חמצמץ, קמח הכוסמין מעדן את מרקם הבצק, ואילו האוכמניות מנקדות את העוגה בנגיעות רעננות ופירותיות. לזה אנחנו קוראים עוגה בלי ייסורי מצפון

עוגת יוגורט. צילום: דניאל לילה
עוגת יוגורט. צילום: דניאל לילה

חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

2 ביצים גדולות (L)
½ דלי (300 גרם) יוגורט כבשים 5% של "גד"
100 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת דק מ־½ תפוז
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות (210 גרם) קמח כוסמין מלא
¾ כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות ומסוננות היטב מהנוזלים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־170 מעלות  ומשמנים תבנית.

טורפים ביצים בקערה. מוסיפים יוגורט, חמאה מומסת, קליפת תפוז מגוררת ותמצית וניל ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים אוכמניות ומערבבים רק עד לפיזורן בתערובת. יוצקים לתבנית ומחליקים.

אופים 50־40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון לעוגה יש מתיקות מתונה וזהו סוד קסמה, אבל אם אתם אוהבים עוגות מתוקות – הגדילו את כמות הסוכר לכוס שלמה (במקום ¾ כוס).

עוד מתכוני שבועות מעולים:

>> גם יפה, גם מאפה: מתכוני מאפים לשבועות 
>> לא על הפסטה לבדה: מתכוני סלטים ופסטות שיעשו לכם את שבועות

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes משום משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך  שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי יכסה על הפגמים והעוגה תיראה נהדר. ועוד סוד: אפשר להשתמש בעוגות טורט שקונים בקונדיטוריה טובה.

עוגת קומות. צילום: דניאל לילה
עוגת קומות. צילום: דניאל לילה

לעוגה בקוטר 24 ס"מ

לעוגות:

8 ביצים מופרדות
קורט מלח
1 ו-1/4 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה

לסירופ:

1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
1 כף ליקר תפוזים

לקצפת:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
4 כפות אבקת סוכר
גרגירים מ-1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
2 קופסאות (500 גרם) מסקרפונה של "גד" בטמפרטורת החדר

לציפוי:

פירות העונה ואם רוצים – גם פרחים

מכינים את העוגות:

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תחתית של 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומקפידים לשמן היטב את התחתית ואת הדפנות.

מקציפים חלבונים ומלח במיקסר עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף 5-4 דקות עד שנוצר קצף יציב וסמיך.

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, קליפת תפוז ומיץ תפוזים.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים בזרם דק עד לקבלת תערובת אחידה.

עוצרים את פעולת המיקסר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת מרית. יוצקים לכל תבנית מחצית מהתערובת ומחליקים.

אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.

חוצים כל עוגה לרוחב בסכין משוננת. מקבלים סה"כ 4 עוגות. חותכים שתי עוגות לקוטר 18 ס"מ בעזרת רינג או צלחת.

מכינים את הסירופ:

שמים מים, סוכר, קליפת תפוז וליקר תפוזים בסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם ומבשלים עוד כ-2 דקות עד שהסירופ מבריק. מצננים היטב.

מכינים את הקצפת:

מקציפים שמנ‎ת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים או תמצית וניל עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כ-1/2 דקה עד לקבלת קרם חלק.

מרכיבים את העוגה:

מניחים עוגה בקוטר 24 ס"מ על צלחת הגשה. מברישים את החלק העליון בסירופ ומורחים חמישית מכמות הקצפת. מניחים מעל עוד עוגה בקוטר 24 ס"מ, מברישים בסירופ ומורחים חמישית מהקרם. מניחים מעל עוגה בקוטר 18 ס"מ, מברישים ב‎סירופ, מורחים קצפת וחוזרים על הפעולות עם העוגה האחרונה. את הקצפת שנותרה מורחים בשכבה דקה על הדפנות כך שייספג מעט לתוך העוגות. מעבירים את העוגה ל-6 שעות למקרר להתייצבות ולמיזוג הטעמים. לפני ההגשה מקשטים בפירות, ואם רוצים – גם בפרחים.

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוברת שגרה והופכת את העוגה לקינוח אישי ופשוט להכנה. אפשר, ואפילו וכדאי, להכין את הפירורים והקרם מראש ולשמור בקירור. כשעה לפני ההגשה מעבירים את הקרם למקפיא – זה מייצב את המרקם כך שיהיה נוח להניח אותו בצורה יפה בצלחת, וגם מעניק לו אופי גלידתי מרענן.

עוגת גבינה ושוקלד מפורקת. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה ושוקלד מפורקת. צילום: דניאל לילה

כ-8 מנות

לפירורי עוגיות:

150 גרם ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקולד מריר
100 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה:

100 גרם שוקולד לבן איכותי שבור לקוביות
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת 30%
New York של "גד" בטמפ' החדר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

להגשה:

2 כוסות תותים חצויים לאורך
3 כפות סוכר

מכינים את פירורי העוגיות:

טוחנים ביסקוויטים בפולסים במעבד מזון לפירורים גסים. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות ואפשר עד יממה.

מכינים את קרם הגבינה:

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי). מוסיפים גבינת שמנת וטורפים לתערובת חלקה.

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ואפשר עד יממה. כשעה לפני ההגשה מעבירים למקפיא.

סמוך להגשה מכינים את התותים: מערבבים תותים וסוכר בקערה. משהים כ-15 דקות עד שהתותים מתחילים להגיר עסיס.

מגישים:

מניחים 3-2 כפות מתערובת העוגיות על כל צלחת, מניחים לצדן כף גדושה של קרם גבינה קפוא למחצה ומפזרים מעל תותים עם מעט מהעסיס.

גיוונים:

מגישים את העוגה בתוך כוסות או גביעים אישיים: מניחים את תערובת העוגיות בתחתית, מזלפים (או מניחים) קרם גבינה ומקשטים בתותים.

מגישים לשולחן קערות נפרדות עם עוגיות, קרם גבינה ותותים וכל אורח מרכיב לעצמו את הקינוח.