עזבו אתכם מחמין: מתכון לפייז'ואדה ברזילאי אמיתי

ביקשנו ממרסייה לבקוביץ' (שרקוטרי בשוק הנמל) שתלמד אותנו להכין פייז'ואדה בבית

ערכה להכנת פייז'ואדה של מרסייה לבקוביץ' (צילום: איליה מלניקוב)
ערכה להכנת פייז'ואדה של מרסייה לבקוביץ' (צילום: איליה מלניקוב)
25 בפברואר 2016

החומרים ל־4 מנות:

• 2 בצלים קצוצים
• כף שום קצוץ
• 500 גרם שעועית שחורה שהושרתה במים במשך לילה שלם
• 200 גרם קבנוס חתוך לקוביות בינוניות
• 100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות
• 400 גרם חזה בקר חתוך לקוביות בינוניות
• 5 עלי דפנה
• כף שמן

הנזיד השחור: התבשיל הלאומי של ברזיל מגיע לשוק הנמל

[tmwdfpad]אופן ההכנה:

מכניסים את השעועית לסיר ומכסים אותה במים. מוסיפים את עלי הדפנה ומבאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך; אם הנוזלים התאדו – מוסיפים מים רותחים. מוסיפים לסיר את הקבנוס ואת חזה הבקר.

מרסייה לבקוביץ' מכינה פייז'ואדה (צילום: איליה מלניקוב)
מרסייה לבקוביץ' מכינה פייז'ואדה (צילום: איליה מלניקוב)

במחבת נפרדת מטגנים את חזה האווז עם הבצל והשום עד שהבצל נעשה שקוף. לוקחים מהסיר של התבשיל מצקת מלאה בשעועית – ללא הנוזלים – ומעבירים למחבת, ועם גב המצקת מועכים את כל המרכיבים למשחה אחידה. מעבירים את המשחה לסיר התבשיל ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

הגשה:

מגישים את הפייז'ואדה לצד אורז לבן ופרוסות תפוזים.

פייז'ואדה של מרסייה לבקוביץ' (צילום: איליה מלניקוב)
פייז'ואדה של מרסייה לבקוביץ' (צילום: איליה מלניקוב)