על סדר היום

אין כמו ירקות טריים כדי לאוור את ארוחת החג הכבדה. קבלו שתי מנות מרעננות עם מלפפוני ארומטו ועגבניות דורה

סלט מלפפוני ארומטו. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט מלפפוני ארומטו. צילום: אנטולי מיכאלו
29 במרץ 2018

תוכן שיווקי | הזרע

צילום: אנטולי מיכאלו | מתכונים: שף אוהד לוי

סלט מלפפוני ארומטו 
וסשימי אינטיאס

החומרים ל-4 מנות

4 מלפפוני ארומטו פרוסים בקולפן לפרוסות דקיקות

200 גר' נתחי אינטיאס נאים

חצי בצל סגול חתוך לטבעות דקות

פילטים מפומלה שלמה

פילטים מחצי לייים

חופן עלי בזיליקום

צרור עלי שמיר

5 כפות שמן זית

קורט שאטה יבש

מיץ מליים אחד

מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל החומרים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומעבירים מיד לצלחת הגשה.

מלפפון ארומטו. צילום: אנטולי מיכאלו
מלפפון ארומטו. צילום: אנטולי מיכאלו

 

צ'וקצ'וקה 
(מטבוחה מרוקאית 
עם עגבניות דורה)

החומרים

1 כוס שמן זית

2 ק"ג פלפל שושקה קלוף בקולפן וחתוך גס

10 שיני שום קלופות ופרוסות

1 פלפל חריף ירוק, חתוך גס

3 ק"ג עגבניות דורה קלופות וחתוכות לקוביות גסות

אופן ההכנה

לסיר רחב יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים עד שהם משחימים.

מוסיפים את העגבניות והמלח ים ומבשלים על אש קטנה לפחות שעתיים עד שהנוזלים

מצטמצמים. מערבבים מדי פעם כדי שהעגבניות לא יידבקו לתחתית הסיר.

עגבניות דורה. צילום: אנטולי מיכאלו
עגבניות דורה. צילום: אנטולי מיכאלו