שני מתכוני קוקטיילים מרעננים מתוך "שעות שמחות"

מירה איתן, זוכת ספר הקוקטיילים הטוב בעולם לשנת 2016, מגישה שני מתכונים לקוקטיילים מתוך הספר. לשקשק ולהגיש

קוקטייל נגרוני
קוקטייל נגרוני

נגרוני

אחד הקוקטיילים המפורסמים ביותר ואחד האהובים עליי הוא נגרוני. לא באמת ידוע מתי הומצא הקוקטייל הזה, אך האגדה אומרת שעורבב לראשונה באיטליה בשנות ה־20 של המאה הקודמת ונקרא על שם הרוזן האיטלקי קמיליו נגרוני, שחי בפירנצה. הרוזן נהג להזמין בבר הקבוע שלו בפירנצה את קוקטייל האמריקנו, אך מכיוון שהקוקטייל לא היה חזק מספיק לטעמו, ביקש מהמוזג שלו להחליף את הסודה במנה של ג'ין לחיזוק המשקה. למרות המרכיבים האלכוהוליים הרבים, המשקה נעים ורך לשתייה, כנראה בזכות הקמפרי, שנותן למשקה את האופי המיוחד שלו.

מצרכים

  • 25 מ"ל קמפרי
  • 25 מ"ל ורמוט אדום
  • 25 מ"ל ג'ין יבש
  • קרח
  • סליל קליפת תפוז לקישוט

מה עושים

ממלאים את הכוס בקרח. מערבבים בשייקר את כל המרכיבים יחד בכפית במשך 30-20 שניות.

מסננים את הקוקטייל לתוך הכוס ומקשטים בסליל קליפת התפוז.

קוקטייל נגרוני
קוקטייל נגרוני

פיצג'רלד

דייל דגרוף, אחד הברמנים הניו יורקים המפורסמים והבולטים ביותר בשנים האחרונות, האחראי לתפריט הקוקטיילים של המוסד הניו יורקי המיתולוגי ה"ריינבורום" שנפתח מחדש בסוף שנות  ה-80 המציא די הרבה קוקטיילים יצירתיים וטכניקות הגשה מיוחדות, וגם את קוקטייל הפיצג'רלד המרענן.

דגרוף הוא אחד מחלוצי מגמת השיבה לקוקטיילים הקלאסיים, והפיצג'רלד הוא אחד מהם. קוקטייל קיצי פשוט, מרענן ומוצלח. ג'ין וטוניק היו מאז ומתמידממשקאות הקיץ המרעננים. דגרוף הוסיף לג'ין סאוור אנגוסטורה ביטרס ובחר בשם כמחווה לאחד מגדולי הסופרים האמריקנים, סקוט פיצג'רלד.

מצרכים

  • 60 מ"ל ג‘ין
  • 30 מ"ל מיץ לימון
  • 20 מ"ל מי סוכר ביחס של 1:1 (סוכר ומים)
  • זילוף אנגוסטורה ביטרס
  • קרח
  • סליל קליפת לימון

 

מה עושים

מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומסננים לכוס. מועכים קלות את סליל קליפת הלימון. השמנים האתריים שניתזים ממנו ממתנים מעט את המרירות של הג'ין.

מקשטים בסליל קליפת הלימון.

>>איך זה מרגיש לזכות באוסקר ספרי הבישול? טור אישי

קוקטייל פיצג'רלד
קוקטייל פיצג'רלד