נגמר האנשובי?

המלך של כל מסיבת בית הוא הבופה. כך תמלאו אותו נכון

צילום: אנטולי מיכאלו. השימורים באדיבות רסטרטו יבוא ושיווק
צילום: אנטולי מיכאלו. השימורים באדיבות רסטרטו יבוא ושיווק
10 בינואר 2013

ליל שימורים

איכשהו בארץ, בגלל זמינות חומרי הגלם הטריים ואולי בגלל השירות הצבאי, לשימורים יש תדמית של אוכל זול ונחות. אבל באירופה השימורים הם תרבות שלמה ומוערכת, והגיע הזמן שגם פה נחזיר להם את כבודם האבוד. רוב השימורים האיכותיים כלל לא מכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל, להפך: בטכניקות מתקדמות מוכנסים הירקות, הדגים והבשר לתוך הקופסאות כשהם בשיאם, ונשמרים כך עד ההגשה. הכיף הגדול באירוח עם שימורים הוא שאין כמעט עבודה. ההגשה יכולה להיות פתיחה של קופסאות שימורים והפיכתן היישר לצלחת הגשה יפה – למשל צלוחיות של זיתים, טונת אורטז איכותית, עגבניות מיובשות וכו', או שאתם יכולים להגיש ארוחה של ממש, שמבוססת כולה על שימורים. להלן דוגמאות.

ארטישוקים כבושים על לבנה

מכוונים תנור או טוסטר אובן לאופציית הגריל לחום מקסימלי. מורחים לבנה על צלחת הגשה גדולה. חוצים את הארטישוקים, מניחים בתבנית אפייה, וצורבים חמש דקות בתנור. מניחים על הלבנה ומטפטפים המון שמן זית מלמעלה.

סלט שעועית לבנה

פה אתם מקבלים ממש טאפאס ספרדי קלאסי. מוציאים את השעועית לבנה היישר מהקופסה. מחממים חצי כוס שמן זית במחבת, ומועכים לתוכו ארבעה פילטים של אנשובי. שופכים על השעועית, מוסיפים בצלצלי פנינה חתוכים ועגבניות מיובשות קצוצות בשביל הצבע. מתבלים במלח ופלפל רק אחרי שטועמים, כי האנשובי עצמו מאוד מלוח.

אספרגוס לבן

לחברים אהובים במיוחד, או לערב עם מעט משתתפים, פותחים שתי קופסאות של אספרגוס לבן של Navarrico. סיפור לא זול, אבל שווה את ההשקעה. שמים על שתי צלחות. על אחת מטפטפים שמן כמהין וקצת מחית כמהין, אפשר גם לגרר גאודה או פרמזן. על השניה מטפטפים שמן זית ובלסמי מצומצם.

ניסואז של קופסאות

על מצע של חסה פלוס מינוס רוקט שמעורבבת עם שמן זית, חומץ בן יין או חומץ שרי, ומלח ופלפל, מניחים שעועית ירוקה, עגבניות מיובשות, טונה אורטז, אנשובי אורטז, וביצים קשות מבושלות שמונה דקות. סה טו.

מסיבת קדרות

במסיבה שכזו אתם יכולים להיות אחראים על כל הבישולים, או לבקש מכמה חברים שמציעים לעזור להכין קדרה. תכלס, זה לא כזה מסובך. היתרון הגדול הוא שאין שתי קדרות שדומות זו לזו, ואיכשהו יוצא תמיד שכל הקדרות מסתדרות אחת עם השנייה. לכל שאר האורחים תנאי כניסה למסיבה הוא להביא בקבוק יין או שניים. האירוח פשוט: סלט חסה ענקי, ולידו פלטה חשמלית שקניתם בדרום העיר. דואגים שהאורחים ישתו איזה שתי כוסות ורק אז מתחילים להוציא את האוכל, שמרפד את הקיבה ומאפשר להמשיך לשתות לאורך שעות. בכל פעם שנגמרת קדרה – מוציאים את הבאה בתור. כמה להכין? הרבה, לאנשים יש קיבולת מטורפת לאוכל מנחם, ומקסימום יישאר לגשם של מחר.

טיפ חשוב: קדרה אחת צמחונית. טיפ עוד יותר חשוב: שמפניירה וקרח בשביל היינות הלבנים שיגיעו.

מסיבת פינגר פוד

לכאורה זה הרעיון הכי מתבקש באירוח: אין צלחות, אין סכו"ם, כל האוכל מסתובב בין האורחים ובקושי צריך אחר כך את חסדיו של מדיח הכלים. אבל פינגר פוד היא מסיבה למארחים שממש אוהבים את המטבח, כי יש לא מעט התעסקות סביב הפרזנטציה והינדוס כל ביס וביס (בהנחה שאתם רוצים להמריא מעבר לגבינות חתוכות ונקניקים). עכשיו, כשאתם מוכנים נפשית, בואו נדבר על מה אוכלים: זה יכול להיות ענף אספרגוס עטוף בייקון או סלמון. פרוסת "לחם בריאות" של לחמים (בגט מפוצץ פירות יבשים) עם מריחת פטה כבד או חתיכת גבינת ברי ואגוז מלך, אפשר גם רוסטביף מגולגל עם עלי רוקט מתובלים בבלסמי – תחשבו קטן ואיכותי, מגוון וצבעוני, והגישו כל סוג בצלחת נפרדת. טיפ: צ'ייסר תואם לכל סוג של פינגר פוד, שיבטיח אורחים מבסוטים תוך חצי שעה מתחילת המסיבה.