נוהל שכן

בראסרי כשר חדש נפתח בשכנות למסעדת הרברט סמואל

ג'יזל. צילום: אנטולי מיכאלו
ג'יזל. צילום: אנטולי מיכאלו
21 באוגוסט 2013

הבראסרי החדש על הטיילת בותק מאיזה שאטו בעמק הלואר והועתק בזהירות אל חוף הים של תל אביב. פה, בלחות האקוזטית, ניצבים כיסאות לואי ה־14 מרופדים היטב בחלל גבה תקרות שעל קירותיו הבהירים מסגרות בולטות בדוגמה קבועה, ואי שם מהתקרה משתלשלות נברשות עשויות קרני איילים. בעלי המקום הם בני הזוג טייב, עולים מצרפת שבמשך 20 שנה ניהלו מסעדה מקסיקנית בפריז. שותפם הוא גלריסט, וזה מסביר את הכבשים של קדישמן שבוהות אל הסועדים ולא בדיוק ברור איך הן הגיעו לצרפת, ארץ שבה מתגאים בשוק אווז ופחות מתעניינים בראשים של כבש. גי'זל טייב מספרת שהם החליטו לפתוח בראסרי קלאסי בסגנון מאוד צרפתי בעזרת השף נאור כהן, שעבד בין השאר בקנדה ובספרד, והיה גם השף באותו לוקיישן בגלגול הקודם שלו. בעיר שאין בה כמעט היצע של מסעדות כשרות, ג'יזל מרחיבה משמעותית את מנעד האפשרויות. לארוחת ערב יציעו לכם טרין כבד אווז עם קונפיטורה (67 ש"ח), שניצל עוף ענקי (59 ש"ח) וקרם קטלן (38 ש"ח) ואילו לצהריים מבחר עסקיות במחירים שבין 49 ל־95 ש"ח: סלט ירוק וחזה עוף בגריל או זוג בייבי בורגר במדרגת ה־49 ש"ח, סלט ניסואז ומנה של פילה סלמון במדרגת ה־65 ש"ח, או אנטרקוט 250 גר' בעסקית היקרה ביותר.

ג'יזל, קויפמן 6, 4245633־050, ראשון־חמישי 12:00־24:00 שבת 21:00־2:00