ניו-יורק בכריך: ארוחת ערב מנצחת ב-5% שומן שתרענן לכם את השולחן

התפריט של ארוחת הערב המשפחתית נוטה לחזור על עצמו, דווקא בתקופה בה ההורים והילדים צמאים לעניין חדש במטבח. הגיע הזמן להחליף את הגבינה הלבנה השגרתית בכריכים פתוחים ומושקעים שבבסיסם גבינת שמנת קטיפתית שמכילה רק 5% שומן ומהווה בסיס מושלם לארוחת ערב מנצחת

הטעם שיקח אתכם לניו יורק. צילום: דניאל לילה
הטעם שיקח אתכם לניו יורק. צילום: דניאל לילה
5 באוגוסט 2018

צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתכונים: אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם

ארוחת הערב הישראלית הקלאסית אינה שלמה בלי ביצה וסלט. הורים שרוצים לגוון מוצאים את עצמם לא אחת חוזרים מדי ערב לזרועות המוכרות והמשמימות של החביתה והעגבנייה בזמן שהילדים דורשים יותר ומחפשים גיוון בצלחת. כדי לגוון ולהרגיל את החך של הדור הצעיר לעושר של מרקמים וטעמים, אפשר לחשוב מחוץ לקופסה ולהרכיב כריכים פתוחים ומושקעים, שיוצרים עניין חדש ומרגש בכל ביס וביס.

המפתח להצלחת הכריכים טמון בגבינת שמנת ניו יורק 5%, שמשדרגת את הגבינה הלבנה המוכרת ומחברת בין הטעם הכי ישראלי שיש לקרים צ'יז הניו יורקי המפורסמת. המרקם שלה קטיפתי ועשיר ולא מסגיר שמדובר בגבינה עם 5% שומן בלבד. הילדים מרוויחים שדרוג, לטעם המוכר בזמן שהמבוגרים מרגישים שסוף סוף לא צריך להתפשר בשביל לאכול ארוחת ערב טובה עם הקטנים.

כריך צזיקי צנוניות ודג נא

החומרים ל־4 מנות

לצזיקי

1 חבילת גבינת שמנת, מיץ מ־2 לימונים, 100 גרם צנוניות מגוררות, 1 כף שמיר קצוץ, קליפה מגוררת מ־1 לימון, 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס

לסלסת עגבניות

4 עגבניות מגוררות, 1/2 שן שום כתושה, מלח ים, 2 כפות שמן זית

לסשימי

400 גרם פילה דג ים נקיפרוס דק, 4 כפות שמן זית, 1/2 כף מיץ לימון, מלח ים

להגשה

1 פלפל חריף ירוק פרוס דק, עלים מ־4 ענפי שמיר, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת

אופן ההכנה

1. מכינים את הצזיקי: מערבבים את מרכיבי הצזיקי ומתקנים תיבול.
2. מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.
3. מכינים את הסשימי: מערבבים את מרכיבי הסשימי.
4. מרכיבים את המנה: מורחים את פרוסות הלחם בנדיבות בצזיקי ומסדרים מעל את הסשימי. מקשטים בפלפל, עלי שמיר וסלסת עגבניות. מזלפים שמן זית בנדיבות.

כריך צזיקי ודג נא. צילום: דניאל לילה
כריך צזיקי ודג נא. צילום: דניאל לילה

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

החומרים ל־4 מנות

לפונדו כרשה

100 גרם חמאה , קורט פלפל שחור גרוס, 1 ענף מרווה, 2 יחידות כרשה פרוסות דק, מלח ים

לבצלים

8 יחידות בצל ירוק, 1 כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס

למקשוקשת

8 ביצים, 50 גרם חמאה, 2 כפות שמן זית, 4 כפות גבינת שמנת, מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה

1/2 צרור עירית קצוצה דק, מעט גבינת שמנת, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת קלויות מעט

אופן ההכנה

1. מכינים פונדו כרשה: ממיסים חמאה עם מרווה ופלפל שחור. מוסיפים כרשה ומבשלים על אש בינונית־נמוכה כ־10 דקות. מכסים במים. מרתיחים ומתבלים במלח. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהכרשה רכה. אם צריך מוסיפים כל פעם חצי כוס מים רותחים.

2. מכינים את הבצלים: מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים את הבצלים בשמן זית, מלח ופלפל ואופים כ־5 דקות עד שהבצלים משחימים.

3. מכינים מקושקשת רכה: ממיסים חמאה ושמן הזית במחבת ומוסיפים את הביצים. בעזרת לקקן מערבבים אותן  כל הזמן עד שהן מבושלות אבל עדיין רכות מאוד. מוסיפים גבינת שמנת ומתבלים במלח ופלפל. מורידים מיד מהאש וממשיכים לערבב עוד כדקה.

4. מסדרים על הלחם את המקושקשת ואת פונדו הכרשה. מניחים את הבצל הירוק וכף גדושה של גבינת שמנת שתימס מהחום של הפונדו והביצים. מקשטים בעירית ובפלפל.

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה וכריך אבוקדו חרוך וביצה. צילום: דניאל לילה
כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה וכריך אבוקדו חרוך וביצה. צילום: דניאל לילה

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

החומרים ל־4 מנות

2 אבוקדו חצויים, שמן זית, מלח ים ופלפל שחור, מיץ מ־1 לימון, 6 ביצים

להגשה

4 פרוסות עבות של לחם מחמצת, גבינת שמנת

לחמאה חומה

100 גרם חמאה, 8 עלי מרווה, קורט מלח ים

אופן ההכנה

מסדרים את האבוקדו על מגש עמיד בחום כשהצדדים החתוכים כלפי מטה ומושחים את החלקים העליונים של האבוקדובמעט שמן זית.  חורכים את האבוקדובעזרת מבער גז. חותכים את האבוקדו לחתיכות בגודל ביס ומתבלים במלח ומעט לימון.
מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הביצים ל־6 דקות בדיוק.
מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מקלפים ובוצעים ביד לשני חצאים. מתבלים במלח ופלפל. מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים את האבוקדו והביצים.
מכינים חמאה חומה: מרתיחים את מרכיבי החמאה החומה במחבת או בסיר קטן עד שהחמאהבצבע חום בהיר. בעזרת כף מזלפים את החמאה החומה על האבוקדו והביצים.

כריך ירקות

החומרים ל־4 מנות

מגוון ירקות ועשבי תיבול לפי בחירה (צנוניות, מלפפונים, קישואים קטנים, אספרגוס, בצל ירוק, שעועית ירוקה, גזר צבעוני, כרובית, כרוב לבן או אדום, פטרוזיליה, רוקט, נענע, בזיליקום, כוסברה, שמיר, לבבות חסה, לפת), שמן זית, מיץ לימון, מלח ים

להגשה

4 פרוסות עבות של לחם מחמצת, גבינת שמנת

אופן ההכנה

פורסים את הירקות דק בעזרת מנדולינה או סכין חדה. מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ים. מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים בערימה את ״גינת״ הירקות המתובלת. מזלפים מעט שמן זית.

 

כריך ירקות. צילום: דניאל לילה
כריך ירקות. צילום: דניאל לילה