מוקפץ באהבה: 3 מתכונים אסיאתיים שאתם צריכים במטבח

ליום יום או אם סתם מאסתם בתבשילי החג הכבדים - אסם מפנקת בשלושה מתכונים שיעשו לכם כיף על השולחן

ווק יו. שלושה מתכונים אסיאתיים כיפיים
ווק יו. שלושה מתכונים אסיאתיים כיפיים
12 באוגוסט 2018

תוכן שיווקי

אסם הצטרפה השנה לפרויקט המוערך "ספיישל לתת", במסגרתו מתגייסים מעל ל-50 מסעדות וברים ברחבי הארץ למטרה משותפת אחת – להבטיח שראש השנה של מאות משפחות נזקקות בארץ יהיה נעים. המסעדות והברים הכניסו לתפריטים שלהם מגוון מנות שההכנסות מהן נתרמות למשפחות נזקקות בארץ. אם כבר בנתינה עסקינן, חברת אסם מפנקת אותנו בשלושה מתכונים מעולים שיעשו לכם נעים על השולחן ביום יום או אם בא לכם לגוון קצת בצהריים שאחרי החג. בתאבון!

פאד תאי קל וטעים

פאד תאי. צילום: שרית גופן
פאד תאי. צילום: שרית גופן

רשימת המצרכים (4 מנות)

200 גר' חזה עוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ
3 כפות שמן
1 בצל סגול פרוס דק
2 סלסלות פטריות פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלונים
1 קופסה נבטים סינים עבים
2 בצלים ירוקים פרוסים
1/2 כוס רוטב אסייתי למוקפץ אסם
מלח
1 חבילת נודלס אטריות אורז רחבות אסם (מושרות על פי ההוראות בגב האריזה)
2 כפות מיץ לימון
1/2 צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

מחממים היטב ווק.
מוסיפים את השמן ואת קוביות העוף ומקפיצים כ – 3 דקות עד שהעוף משנה את צבעו.
מוסיפים בצל, פטריות פרוסות, גזר, נבטים ובצל ירוק.
מקפיצים 4-5 דקות, או עד שהירקות חמים, מוסיפם את הרוטב, אטריות ומיץ לימון, מערבבים ומקפיצים עוד דקה שתיים.
מוסיפים כוסברה ומקפיצים.
מקשטים בבוטנים ומגישים מיד.

מוקפץ לוהט עם רצועות בקר

מוקפץ לוהט. צילום: שרית גופן
מוקפץ לוהט. צילום: שרית גופן

רשימת המצרכים (4 מנות)

300 גרם רצועות בשר בקר (שייטל או סינטה)
3 כפות שמן
300 גרם שעועית ירוקה שלמה
1 פלפל אדום חריף פרוס לעיגולים
1/2 כוס רוטב אסייתי חריף למוקפץ אסם
2 כפות שומשום
אטריות ביצים רחבות אסם (מבושלות לפי הוראות בגב האריזה)

אופן ההכנה

מחממים היטב ווק, שמים כף שמן ומוסיפים רצועות הבקר.
מקפיצים דקה, רק עד שהבשר מחליף את צבעו.
מוסיפים לווק שעועית ירוקה ופלפל. מקפיצים שתי דקות עד שהירקות חמים.
מוסיפים רוטב, מקפיצים עוד 2 דקות, מוסיפים אטריות ומקפיצים עוד דקה.
מפזרים שומשום, מערבבים ומגישים מיד.

התאילנדית הירוקה – תבשיל ירקות בקארי

המנה הירוקה. צילום: שרית גופן
המנה הירוקה. צילום: שרית גופן

רשימת המצרכים (4 מנות)

3 כפות שמן
1 בצל סגול חתוך לרצועות
2 זוקיני ירוקים חצויים ופרוסים
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
200 גרם אפונה
1/2 כוס רוטב קארי ירוק תאילנדי אסם
1 כוס חלב קוקוס
מלח לפי הטעם
מים חמים (לפי הצורך)
3 כפות מיץ לימון
50 גרם קשיו

אופן ההכנה

מחממים בסיר שמן, מוסיפים בצל סגול, זוקיני, ברוקולי ואפונה.
מוסיפים רוטב קארי, חלב קוקוס, מלח, פלפל שחור ומעט מים (במידת הצורך) ומביאים לרתיחה.
טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים מיץ לימון.
מביאים לרתיחה, מפזרים כוסברה, מערבבים ומכבים את הגז.
מפזרים קשיו ומגישים על אורז לבן.