מתכון בסיסי לפיצה אישית שתוכלו להתפרע איתו

המדריך המלא לפיצה מעולה וביתית - כך תכינו פיצה בבית שלב אחר שלב. באדיבות מסעדת פיאצה

פיצה בסיסית ונפלאה. צילום: בן קלמר
פיצה בסיסית ונפלאה. צילום: בן קלמר

מתכון לפיצה (ל־8 פיצות אישיות):

המצרכים:

לבצק –

  • 570 גר' מים קרים
  • 1 ק"ג קמח (רצוי קמח פיצה פוקצ'ה של Pivvati)
  • 8 גר' שמרים יבשים
  • 27 גר' מלח
  • 10 גר' שמן זית

 

לרוטב העגבניות –

  • רוטב עגבניות (פולפה, 400 גר')
  • 1 שן שום קצוצה
  • 7־8 עלי בזיליקום טרי
  • 5 גר' פלפל שחור
  • 10 גר' מלח
  • 5 גר' אורגנו יבש

 

להרכבה –

  • 700־800 גר' גבינת מוצרלה קשה מגוררת של גד ( 90־100 גר' על כל פיצה)
  • תוספות לפי הטעם

 

מסעדת פיאצה
מסעדת פיאצה

אופן ההכנה:

רוטב עגבניות –

מערבבים את כל המרכיבים יחד (לא לטחון), ומקררים (רצוי לחכות כשעתיים לפני שמורחים את הרוטב על בצק הפיצה).

בצק –

מכניסים למיקסר את המים עם שליש מכמות הקמח ולשים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה וממשיכים ללוש. לאחר שמתקבלת מסת בצק מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש. מוסיפים את המלח ולאחר דקה מגבירים את מהירות המיקסר. לשים חמש דקות נוספות במהירות איטית, ומזלפים את השמן על דפנות הבצק. ממשיכים ללוש עד שכל השמן נבלע בבצק (כשלוש דקות נוספות). בסיום הלישה, מוציאים את הבצק מהקערה ומכדררים אותו לכדור גדול אחד. מכסים בניילון נצמד ומשאירים לתפוח כשעה אחת. אחרי שעה מחלקים את הבצק לכדורים. מכסים את כדורי הבצק ומתפיחים כשעתיים-שלוש.

אפייה –

מחממים את התנור לחום הכי גבוה כשעה לפני האפייה. פותחים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית המכוסה בנייר אפייה ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה. מורחים את הרוטב, מפזרים את הגבינה מעל ואופים כ־8־10 דקות (או עד להשחמת הבצק).

פיצה גד סגיר