חייכו, אכלתם אותה

המסעדות, הברים ובתי הקפה הזוכים לשנת 2013

באנר תחרות פרסי האוכל
באנר תחרות פרסי האוכל
18 בדצמבר 2013

אוכל הרחוב הטוב ביותר

המזנון

צילום: גיא נחום לוי
צילום: גיא נחום לוי

כמו לכל מעצב אופנה גדול, גם לשף אייל שני יש את הקו העממי שלו. המזנון נפתח בטיימינג מושלם עם סיום העונה הראשונה של "מאסטר שף", ומאז הושקו שני סניפים חדשים, אחד ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב ואחד מעבר לים – במארה בפריז. הפיתה המעולה של שני סופגת הכל: מסטייק אנד אגס וכבד תרנגולת ועד תפוח אדמה, שוקולד שחר עם בננות או גלידה מסטיק.

המזנון, אבן גבירול 23, 7168977־03

מועמדים בקטגוריה: פוראמה | סנדוויץ' | ויטרינה | דייבוצ'קה | שווארמה בינו

ארוחת הבוקר והבראנץ' הטובה ביותר

בנדיקט

אנשי הבנדיקט: יאיר קינדלר, איתי פישיגודה וזוכי "המירוץ למיליון" שי כהנא וגיא אודסון, לקחו את החיבה הישראלית לארוחות בוקר עד לקצה ורקחו מקום שכולו מחווה לאותן ארוחות שפותחות את היום מסביב לגלובוס ומוגשות מסביב לשעון. בשלושת הסניפים (שניים בתל אביב ואחד בהרצליה) מגישים ארוחות בוקר ישראלית, דרך שלל סוגי אגס בנדיקט וסטייק אנד אגס, עד פנקייקים ופרנץ' טוסט.

בנדיקט, בן יהודה 171, 5440345־03

מועמדים בקטגוריה: רביבה וסיליה | סיטארה | נולה בייקרי התרנגול הכחול | דלאל המסעדה

מסעדת האינדי הטובה ביותר

פורט סעיד

איך שפינתה קבוצת התדר – הרדיו הזמני והמהולל – בראשותו של שלומי זידן, את הפינה האטרקטיבית סמוך לבית הכנסת הגדול, נערך השידוך המנצח לאייל שני ושותפו העסקי, הבמאי שחר סגל. הבר ההיפסטרי עם המוזיקה החיה הפך בן לילה לכוכב מקומי. מסבחה שעועית לימה, סלט לחם, מינוט סטייק ועוד מיני מנות פשוטות ועשויות לעילא שמשתלבות בהצלחה עם הוייב הנונשאלנטי השובבי.

פורט סעיד, הר סיני 2, 6207436־03

מועמדים בקטגוריה: ג'וז ולוז | אה לה רמפה | זבולון העשירי | התרנגול | שאפה

בית הקפה הטוב ביותר

רוטשילד 12

האחות הצעירה ופרומת הקצוות של קבוצת R2M קראה באופן מדויק את רוח התקופה. הבראסרי רצתה ניו יורק, ההוטל חשה עצמה קולוניאליסטית, הדליקטסן התחפשה לפריז, ורק רוטשילד חייכה מצודדת אל השדרה היפה ונשרפה מבפנים בהופעות אינטימיות סוערות. המאפים של הרשת, הבראנצ'ים הקלאסיים והקהל הם חלקים בסך גדול בהרבה.

רוטשילד 12, שד' רוטשילד 12, 5106430־03

מועמדים בקטגוריה: התחתית | נחמה וחצי | אחת העם | מרסנד | קמפנלו

הבר מסעדה הטוב ביותר

ננוצ'קה

ננוצ'קה

התפריט הגרוזיני של ננה שרייר הוא רק הסיפתח לדבר האמיתי: חגיגות בוהמייניות רוויות שמחת חיים מתודלקות באלכוהול, שאפילו מהמורות הנדל"ן העירוניות לא הצליחו לכבות, ובימים טובים מסתיימות בריקודים פרועים על השולחנות. דולמה ממולאים בשר, מרק חרצ'ו, חינקאלי בשר וחצ'פורי גבינות הם מקצת ממנות הדגל של הבית.

ננוצ'קה, לילינבלום 30, 5162254־03

מועמדים בקטגוריה: קפה אירופה | צפון אברקססויקי כריסטינה | פלימרקט

הבר־מסעדה הטוב ביותר (בחירת המערכת)

סושיאל קלאב

הסושיאל קלאב הוא הרבה יותר מאוכל או סתם הנג אאוט. הוא נושא את דגל הבילוי הקולינרי, זה שבשלו מגיעים לנשנש ולשתות כהלכה ולא מן הנמנע שהשיבה הביתה לא תלווה בפיק אפ אטרקטיבי להמשך הלילה. פסטה רחבה עם ברווז, פטריות פורצ'יני וערמונים, קונפי שוק אווז וגלויה מקופנהגן – פשוט חובה.

סושיאל קלאב, שדרות רוטשילד 45, 035601114

מסעדת הדגים ופירות הים הטובה ביותר

מאנטה ריי

אין מוצלחת מהמסעדנית עפרה גנור ביצירת מקומות שהופכים למאסט בקרב תיירים: בניינטיז זאת הייתה מסעדת הטאבון בנמל יפו, שאין כוכב בינלאומי שכף רגלו דרכה בארץ ולא אכל שם, והחל מהמאה ה־21 זאת מסעדת מאנטה ריי, שמרפסתה לוטפת את חוף עלמה. האג'נדה הים תיכונית במזטים ובטיפול בתנובת הים הפכו לאחד מעמודי התווך של המטבח המקומי המתחדש.

מאנטה ריי, עלמה ביץ', 5174773־03

מועמדים בקטגוריה: טורקיז | השקד | רוקח 73 | קסיס | קלמטה

האיטלקית הטובה ביותר

קפה איטליה

צילום: גיא נחום לוי
צילום: גיא נחום לוי

על חורבות הסנטה פאית צ'ימיצ'נגה הקימו טייקוני המסעדנות, האחים ירזין, את האיטלקית האבסולוטית, שמציעה אופציות לכווולם תמורה נאה מאוד למחיר ידידותי למדי. קפה איטליה היא ללא ספק אחת המשפחתיות הטובות יותר שיש לשני עברי האיילון להציע. סלט קולרבי, פטוצ'יני תרד, גורגונזולה צנוברים ורוקט ואוסובוקו בקר הן בגדר מנות חובה.

קפה איטליה, קרמניצקי 6, 5612888־03

מועמדים בקטגוריה: מל ומישל | לה רפובליקה דה רונימוטי | בליני | קנטינה | סולה

האסייתית הטובה ביותר

בית תאילנדי

בית תאילנדי
בית תאילנדי

המלכה והשגרירה הבלתי מעורערת של הקולינריה התאית בציון, שהקימו יריב מלילי ואשתו התאית לק סונן, שולטת בכיפת הז'אנר כבר כמעט שני עשורים, ובצדק. עד הקמתה התמודדו הסועדים עם בגט מוקפץ נוטף בסגנון עדות תאילנד ותאי לוטי, אך עם הגעתם נפתחו לחך הישראלי הצ'אקרות לתבשילי קארי עם חלב קוקוס, סלטי בשר ופאד תאי אותנטי.

בית תאילנדי, בוגרשוב 8, 5178568־03

מועמדים בקטגוריה: צפרה | דה באן | יאקימונו טייגר לילי

האסייתית הטובה ביותר (בחירת המערכת)

האנוי

הנציגה היחידה כמעט והכי ראויה של המטבח הווייטנאמי בארץ. שלושת השותפים הם בני הזוג איתי חיימוביץ' וקרן שרון (יוצאי יועזר המנוחה) והמוזיקאית דיה רז. הם מציעים מנות רחוב קלאסיות במחיר שווה אש. לא להחמיץ: עלי גפן במילוי שייטל, רוטי מטאמבה, ברביקיו פורק ופאנג'ב באטר צ'יקן.

האנוי, לילינבלום 18, 5337962־03

הבולנז'רי הטוב ביותר

לחמים

בגרף ההיסטורי של התפתחות הלחם בארץ, לשף קונדיטור והבעלים של מאפיית לחמים, אורי שפט, יש מקום של כבוד. לחם ארז של קומורובסקי פרצה את הדרך, אבל שפט הרחיב ושכלל אותה, וממש לאחרונה גם שכנע את האמריקאים שהבבקה שלו היא הכי הכי, עם פתיחת הסניף הניו יורקי של המאפייה. אי אפשר ליפול אצל שפט: המאפים המתוקים והמלוחים, הלחמים ומה לא, הכל סופר דופר.

לחמים, החשמונאים 99 תל אביב, 5618111־03

מועמדים בקטגוריה: בית לחםמרגוזהלה מולאן | לחמנינה | בר לחם

הביסטרו/בראסרי הטוב ביותר

מזללה

מזללה

השף מאיר אדוני התיר את העניבה של כתית והלך על קונספט שמח ומשוחרר, שמציע את הנגיעה של המאסטר אבל בגישה ובמחיר שונים כל כך. אפשר בהחלט לומר שזו אולי הגרסה הכי קרובה לביסטרו א־לה אדוני, אף על פי שכל שף אחר בהחלט היה מתהדר בה כמסעדה פר אקסלנס. אל תחמיצו את הפורק בלי והטרטר הפלסטיני.

מזללה, נחלת בנימין 57, 5665505־03

מועמדים בקטגוריה: אלבה | גדרה 26 | אדורה | קפה 48 שולחן

הגלידרייה הטובה ביותר

הסיציליאנית

אחרי ילדות איטלקית, התנדבות בקיבוץ ואולפן, החליט רפאלה ארביב להשתמש בסודות המשפחתיים לייצור גלידה והקים את הסיציליאנית, שלדעתו הצנועה של כותב שורות אלו היא כיום – 13 שנים אחרי ושלושה סניפים (שניים בתל אביב ואחד בהרצליה) – הגלידרייה הטובה בישראל: 60־70 טעמי גלידת שמנת ויש גם סורבאים וגלידות טופו.

הסיציליאנית, אבן גבירול 63, 6962458־03

מועמדים בקטגוריה: אניטה | אייסברג | וניליה | אלורה | לג'נדה