אדיר כהן, השף הצעיר של השנה, החזיר את מסעדת הרברט סמואל לגדולתה

אדיר כהן, שזכה בפרס השף הצעיר של השנה, הפתיע את כולם כשנבחר לשף מסעדת הרברט סמואל והיווה חלק מרכזי בהחזרת הזוהר שכמעט אבד למסעדה של רושפלד

שף אדיר כהן. צילום: איליה מלניקוב
שף אדיר כהן. צילום: איליה מלניקוב

הצ'אנס של אדיר כהן הגיע לפני ארבע שנים, כשהבוס הגדול רושפלד מסר לידיו את המפתחות למטבח של יבנה מונטיפיורי. מאז עבר הרבה ריזוטו בצלחות, השותפות בין רושפלד לקבוצת עדי'ס לייף סטייל פורקה, וכהן – סיפור סינדרלה קלאסי מדרום תל אביב – נבחר לתפקיד השף של הרברט סמואל בתל אביב.

המשימה שעומדת בפניו אינה פשוטה כי בתקופה האחרונה זוהרה של המסעדה הועם. הנוף לים והשירות המקצועי עדיין שם, אבל יש הסכמה גורפת של הלקוחות והתקשורת ש"זה לא מה שהיה פעם". למרות גילו הצעיר (25), הבחירה בכהן התבקשה מעצם ניסיונו והוותק שצבר לאורו של המאסטר שף. היו מי שחששו שהמינוי הוא המסמר האחרון בקריסת המסעדה, אך השף הצעיר הפתיע ונכנס לנעליים הגדולות בצורה חלקה מהמצופה. הרברט חזרה להיות מסעדה טובה שמתבססת על חומרי גלם מקומיים איכותיים. תנו לו עוד שנה־שנתיים להתרגל לתפקיד ולאחריות, ואנחנו צופים ניצוצות של ממש.

הרברט סמואל
הרברט סמואל

מה אכלת היום? 

"בגט עם חמאה ומלח".

כמה קפה אתה שותה ביום?

"בבוקר אני שותה בעבודה הפוך בלי סוכר ואחר כך עוד חמישה אספרסו ארוך".

מה יש לך במקרר?

"חלב, קולה זירו, גבינות וירקות ששוכבים שבוע ומחכים שאני אכין מהם מרק".

מה גילית השנה? 

"אצות טוסאקה".

מה דרינק השנה שלך?

"ג'ין אנד טוניק".

מהי המנה שהיית טס עבורה עכשיו? 

"גרניטת אשכוליות אדומה עם קראמבל, מלח, שמן זית ופטיסייר שקדים במסעדת 2 כוכבי מישלן בלונדון".

מה אתה עושה כשהסרוויס נגמר?

"מעשן סיגריה עם דרינק והולך הביתה לישון".

מנה פייבוריטית של שף אחר? 

"בר ים בטוטו".

מה מחרפן אותך ומה מרגיע אותך?

"מחרפן – להתעסק עם כוח אדם. מרגיע – לבשל ולהיות עם האישה שלי".

מה האובססיה הנוכחית שלך? 

"קוקוס. כבר שבועיים אנחנו עובדים על קינוח עם שבבי קוקוס, גלידת קוקוס ושוקולד דולצ'ה בטעם ריבת חלב של ולרונה".