הקוד האתי: דיני מסעדות

כמה טיפ להשאיר ומתי לגיטימי להביא יין מהבית?

מתוך "חברים"
מתוך "חברים"
21 בדצמבר 2015

1

מסעדנים, נסו לשמור על היגיון בתפריט. אנחנו יודעים ש"ראשונות/ עיקריות/ קינוחים" זה בנאלי, אבל זה עדיף מ"להסתקרן/ להתאהב/ להתרגש".

2

תמיד נשמח לשמוע על הספיישלים המפתים שלכם, בתנאי שבסוף כל תיאור תצהירו כמה המנה עולה.

3

לקוח החזיר מנה? ברור לכם שלא תחייבו אותו עליה. לקוח החזיר שתי מנות? פצו אותו במנה או קינוח על חשבונכם.

4

תפריט שלא כולל אלטרנטיבה לצמחונים וטבעונים הוא סוג של התאבדות פיננסית (או אמירה אמיצה אם אתם מסעדת בשרים לא מתחנפת).

5

החלטתם להביא יין מהבית? לגיטימי, אך לא כשמדובר ביין זול שעלה לכם בערך כמו דמי החליצה. כבדו את המסעדה ואת עצמכם.

6

וכמה דמי חליצה לגבות? בין 35 ש"ח ל־50 ש"ח. יותר מזה מדובר בחוצפה.

7

מלצרים, לא לגעת בנו, לא להשתמש בגוף ראשון רבים, לא להגיח כל שתי דקות לשולחן, לא להמליץ על מנות שאתם לא באמת מכירים ולא בושה להגיד "אני לא יודע, אשאל ואחזור אליכם".

8

12 אחוז טיפ זה המינימום. אם השירות היה מעולה כדאי לפרגן. אל תפגעו בטיפ אם אתם מאוכזבים מרמת האוכל – המלצרים לא אשמים.