ירון שלו, שף השנה, מספר איך הוא סוגר כל סרוויס

אחרי שהתגבר על משבר אישי וחזר לטוטו בכל הכוח, ירון שלו סוגר את 2015 עם תואר השף הטוב ביותר

ירון שלו. צילום: איליה מלניקוב
ירון שלו. צילום: איליה מלניקוב

במשך שנים נחשב ירון שלו (33) לילד הפלא של הקולינריה הישראלית. בהנהגתו כבשה טוטו את פסגת דירוגי המסעדות הטובות בארץ וברשימת הלקוחות הופיעו פוליטיקאים, עורכי דין מעונבים מבית המשפט הסמוך, שגרירים ואנשי עסקים כבדים. שלו עמד בלחץ וג'ינגל בהצלחה, עד שיום אחד הכל קרס. טוטו עברה לידיים אחרות, והשף המוכשר לקח הפסקה מהמירוץ כדי לאתחל את עצמו. כיוון שקארמה איז אה ביץ', לפני שנה הוזמן שלו לתפוס שוב את מקומו בטוטו בעמדת השף הראשי. כמו עוף החול הוא קם מהאפר וחזר נמרץ ומפוקס יותר.

שלו מודל סוף 2015 שוקל מילים, מעדיף להתבטא דרך האינסטגרם, מצמיד שם לצילומים כיתובים אופטימיים, ובאופן כללי מתרכז בעבודה ופחות ברכילות ובהרגלים ההרסניים שהובילו אותו למטה. התוצאות לא איחרו לבוא: הקהל העניק לו חיבוק חם בגין הסיבוב שעבר והשולחנות בטוטו שוב מלאים. עכשיו נותר רק לחכות ששלו יפרע את השטר מהריאיון האחרון שלו ויפתח עוד מסעדה.

טוטו. צילום: אנטולי מיכאלו
טוטו. צילום: אנטולי מיכאלו

כמה שאלות לירון שלו

מה אכלת היום?

"אני לא אוכל בבוקר. אתמול אכלתי שווארמה עם חומוס וסלט אצל הקוסם".

כמה קפה אתה שותה?

"אני שותה אספרסו קצר. את הראשון בבוקר במרפסת, השני בבראסרי עם אימא, עוד אחד במסעדה בעשר ואחרון אחר הצהריים".

מה יש לך במקרר?

"יוגורט 0%, קרטיבים ובקבוקי אוויאן".

מה גילית השנה?

"הלחם של אדון שיפון".

מה דרינק השנה שלך?

"דריי מרטיני עם זיתים".

מהי המנה שהיית טס עבורה עכשיו?

"צלחת חלקי פנים טלה במסעדת זובייר באיסטנבול".

מה אתה עושה כשהסרוויס נגמר?

"הולך לאכול ג'אנגל קארי".

מה מחרפן אותך ומה מרגיע אותך?

"מחרפן – חוסר התמדה, זלזול בחומרי גלם ומנות מופרכות. מרגיע – ריצה, אוכל וסרטים".

מה האובססיה הנוכחית שלך?

"ארטישוק ושורש סלרי, שבעונה הזו מככבים במטבח שלי".