סועדים אחרי כיפור: 5 מקומות שכדאי לכם לסיים בהם את הצום

מלגו ומלבר (צילום: בר כהן)
מלגו ומלבר (צילום: בר כהן)

מסורת זו מסורת, (גם אם נקטעה בשנה שעברה בגלל המגיפה), ומקומות מסוימים בעיר חוזרים להציע כל טוב במוצאי כיפור. החל מסנדוויצ'ים מיוחדים, דרך משתה חזירים ועד למטבח היווני והטורקי. שיעבור בקלות!

14 בספטמבר 2021

סנדוויצ'י שף ואפטר פארטי | מלגו ומלבר + ג'ונז

מסורת של שש שנים שנקטעה בשנה שעברה בגלל הסגר חוזרת שוב – ובגדול. "הפעם אנחנו ממש מפציצים. בתקופת הקורונה התנסינו בסנדוויצ'ים בטירוף ועכשיו אנחנו מיישמים בתפריט שונה מכל סנדוויץ' שניתן להשיג בעיר", מסביר השף מוטי טיטמן. "כל מרכיב נעטף בפחמימה, טופינג וממרחים שיוצרים יחד כריך מוגזם שמתאים לסגור איתו שנה כמו שהייתה".

בין הכריכים שיוגשו במוצאי כיפור תמצאו שפונדרה בלחמניות בריוש – סנדוויץ' שנולד בתקופת הסגר ועשה חיל במשלוחים, קרואסון בטן חזיר וירקות מוחמצים עם איולי פלפלים מותססים, פיתה שנאפית במקום במילוי קבב דג ים עם ציזיקי וסלט ירקות שרופים, וקריספי צ'יקן איולי לימון כבוש בלחמניית בריוש (58 ש"ח).

למי שמעדיף להימנע מחטא הפחמימות יכין טיטמן צלחות קטנות, למשל בטטה לבנה ביוגורט, ציר עוף חום וסחוג (44 ש"ח) וצ‘יפס גרטן איולי עם חלפניו וגרידת לימון (23 ש"ח). את אלה וגם את אלה אפשר לקבל בישיבה במקום או בטייק אוויי לפיקניק בשדרה, עם כוס יין או בירה. כשהאוכל ייגמר החגיגה תעבור לג'ונז לאפטר פארטי בין כיפור לשישי.
מלגו ומלבר מ-20:30

חתימה טובה מובטחת. מלגו ומלבר (צילום: נופר לפיד)
חתימה טובה מובטחת. מלגו ומלבר (צילום: נופר לפיד)

משתה חזירים וגדיים | הבסטה

גם זו מסורת שחוגגת את סיום יום כיפור למי שצם ולמי שלא. בתפריט המיוחד צפויים צלחת שרקוטרי חזיר, חלדייץ (וזה הזמן להיזכר בסטנד אפ המיתולוגי של גיורא זינגר, חפשו ביו טיוב), שושברק ראש חזיר, פילמני ראש גדי ועוד. האירוע יתחיל בערב יום כיפור מ-11:00 ועד שהולכים להתפלל ויתחדש במוצאי החג.
הבסטה, מ-19:30

שבירת צום תאילנדית | קאב קם

בבר הכיפי מבית בית תאילנדי מסיימים את הצום בקול תרועה רמה והרבה אלכוהול. הערב ייפתח בפופיה פאד קפאו – אגרולים מתוצרת בית ממולאים אונטריב קצוץ ועשבי תבלין עם ביצת עין רכה, ביס פריך ועסיסי להרגעת הרעב, ומכאן החריפות והעונג רק נוסקים: סלט פפאיה וכרע עוף מטוגנת ועסיסית, לברק שלם בגריל פחמים עטוף בעלה בננה, חזיר בבישול ארוך, עלי פאק צ׳וי ועלי חרדל כבושים וכך הלאה עד דלא ידע. 48-138 ש"ח.
קאב קם, מ-20:00

קאב קם (צילום: מתן כץ)
קאב קם (צילום: מתן כץ)

קרחנה יוונית | אלבי

הטברנה בפשפשים מציינת את סיום הצום בארוחה יוונית שמתחילה בחליטת תה וצלוחית עוגיות על חשבון הבית ונמשכת במאפה האלים – גבינת קשקבל קפלוטרי עטופה בעלי פילו עם דבש וסילאן (65 ש"ח), סופלקי קבב ואגיו על פיתה יוונית (71 ש״ח), עראייס ואגיו עם טחינה־עמבה (68 ש״ח) ועוד, מלווים במוזיקה יוונית ואוזו כמים.
‏‎עולי ציון 6, יפו, 077-4417072‏, מ-19:00

אלבי בפשפשים (צילום יח"צ)
אלבי בפשפשים (צילום יח"צ)

חגי תשרי בטורקית | מאריס

ובקצה השני של העיר, במסעדה הטורקית ברמת אביב, מתגברים בצאת כיפור את התפריט הקבוע בספיישלים ברוח חגי תשרי, למשל קובנייה דג על יוגורט אריסה (42 ש"ח), שוק טלה מפורק בציר טלה ורכז רימונים (88 ש"ח) ומאפה קאטמר מבצק פילו פריך וחמים במילוי תפוחים וגבינה (48 ש"ח).
איינשטיין 7, תל אביב, 03-5007040, מ-20:30

קאטמר תפוחים במאריס (צילום: נדב רוזנברג)‏‎
קאטמר תפוחים במאריס (צילום: נדב רוזנברג)‏‎