הכחול הגדול: הכירו את טרנד האוכל הביזארי החדש

אחרי שניסיתם גלידה ולחמניות בשחור ונסחפתם אחרי כל מה שוורוד, קבלו את הטרנד החדש – אוכל כחול (וזה אפילו בריא)

פנקייק כוסמת באורבן שמאן (צילום: אור דנון)
פנקייק כוסמת באורבן שמאן (צילום: אור דנון)
28 במאי 2019

פנקייק כוסמת | אורבן שמאן

מנה שמוכיחה שבריאות, שחיתות וטעם יכולים ללכת יד ביד ואפילו בכחול: מגדל של ארבעה פנקייקים מקמח כוסמת וחלב שקדים מכוסה ברוטב רוטב מייפל־קשיו בתוספת ספירולינה כחולה, שבבי קקאו (עוד סופרפוד), פתיתי קוקוס וטעימה מפירות העונה. מנה מתוקה, משביעה וכיפית שלא מעיקה על המצפון. 42 ש"ח.

← דיזנגוף 210 תל אביב, 7521102־03

פנקייק כוסמת באורבן שמאן (צילום: אור דנון)
פנקייק כוסמת באורבן שמאן (צילום: אור דנון)

Blue Lagoon | בלנד

Blend היא מכרה זהב לשוחרי בריאות. זוהי חנות קונספט שפתחו שתי עורכות דין בדימוס עם תשוקה לכל מה שנכנס תחת הכותרת Wellness – קוסמטיקה, תוכניות דיטוקס ותפריט קטן אך מזין של סלטים, כריכים, עוגות ובולז. המשקה הכחול מורכב ממי קוקוס וספירולינה בתוספת למון גראס ומלפפון. קריר, בריא וכחול כמו הים. 24 ש"ח.

← הנשיא בן צבי 146 הרצליה פיתוח, 9776595־09

Blue Lagoon של בלנד (צילום: ניקול אנדרסון)
Blue Lagoon של בלנד (צילום: ניקול אנדרסון)

גלידת קרם וניל ומרנג | שטפן

שטפן מאכר, בעלי גלידריית השף שטפן, אינו מוכן להסגיר את הסוד שנותן לגלידה את צבעה הכחול, אבל מתחייב שמדובר ברכיב טבעי. אם מניחים לרגע את סוגיית הצבע בצד מקבלים גלידת וניל בטעם עדין ולא מתוק מדי, משולבת במרנג מתוצרת בית על תקן טופינג. 13 ש"ח.

← טשרניחובסקי 21 תל אביב, 6799788־03

גלידת קרם וניל ומרנג בשטפן (צילום: קרן אלון)
גלידת קרם וניל ומרנג בשטפן (צילום: קרן אלון)

בלו לאטה | קפה חמנייה

קבלו את היורש של המאצ'ה לאטה: משקה טבעוני ללא גלוטן מחלב שקדים, אבקת מאקה (סופרפוד כשלעצמה), קינמון ומייפל. הצבע הכחול מגיע מבטרפליי פי (Butterfly Pea), קליטוריה טרנטית בשמו המדעי, צמח מטפס בעל פרחים כחולים שניחן בסגולות רפואיות כגון שיפור הזיכרון והגברת תחושת הרוגע שכולנו מחפשים כל כך. 25 ש"ח.

← בזל 37 תל אביב, 9463990־03

בלו לאטה בקפה חמנייה (צילום: חגי לפלר)
בלו לאטה בקפה חמנייה (צילום: חגי לפלר)

אלה כחולה | אנסטסיה

בשגעת שסוחפת את העיר אפשר למצוא קערות בריאות בכל הצבעים, וכחול אינו יוצא מהכלל. במסעדה הטבעונית אנסטסיה תחושו עצמכם כחד קרן לפחות אחרי אלה כחולה – קערת בריאות מפנקת על בסיס חלב קוקוס, גרנולה מתוצרת בית, אננס טרי לשדרוג הטעם, תמר וספירולינה כחולה. 46 ש"ח.

← פרישמן 54 תל אביב, 5290095־03

אלה כחולה באנסטסיה (צילום: אור קפלן)
אלה כחולה באנסטסיה (צילום: אור קפלן)

סופט סרב | קרמלה

העיר אמנם מוצפת בגלידריות איטלקיות, אבל אי אפשר להכחיש שהסופט סרב הנוסטלגי הוא האיט גירל של הקיץ הנוכחי. בסניף החדש של רשת קרמלה (שבבעלות הזמר משה פרץ, תודו שהתרשמתם) יגישו לכם היישר מהמכונה סופט סרב על בסיס שמנת בצבע כחול וטעם מסטיק בשני גדלים, והטופינגז בחינם. 18/16 ש"ח.

← קניון tlv, חשמונאים 96 תל אביב

סופט סרב בקרמלה (צילום: יח"צ)
סופט סרב בקרמלה (צילום: יח"צ)

ספירולינה פוראבר – תפריט קוקטיילים מבוסס סופרפוד בהונלולו

עוד לא יבשה הדיו על כתבות הפתיחה של הטיקי בר בכיכר דיזנגוף וכבר מתפנים הבעלים מוש בודניק (סושיאל קלאב) ויותם שילה (דאבל סטנדרט) להשקת קוקטיילים עם סופרפודז. "העולם מתעניין בסופרפודז ואנשים שמים לב מה נכנס להם לגוף. אלה חומרי גלם בריאים, והדבר היחיד שאפשר לשים עליו סימן שאלה אם הוא בריא או לא הוא האלכוהול", צוחק בודניק. "האלכוהול משפיע ודאי קצת על הספיגה, אבל אנחנו משתמשים בכבישה קרה וסחיטה אטית כדי למצות מקסימום ערכים תזונתיים".

בסופרפודס שנוכחים בקוקטיילים אפשר למצוא קייל, תרד ועלים ירוקים, תה ירוק ומי קוקוס, קפה, ברי'ז לסוגיהם, ג'ינג'ר וכורכום. ספירולינה גם כן נכללת ברשימה בקוקטייל ירוק עם סלרי, תפוח ירוק וקייל. כדי להתאים לקונספט הקאריבי רוב הקוקטיילים מבוססים על רום, אך בין המרכיבים אפשר למצוא גם ג'ין, וורמוט לבן, ברנדי דובדבנים וסוז, אפריטיף צרפתי מריר שעשה עליה ומתקבל באהדה על ידי ברמנים ושותים מתוחכמים. ברוח הבריאות והקיימות הוחלפו קשי הפלסטיק שמוגשים עם הקוקטיילים בקשים מתכלים מעמילן תירס. מחיר: 44־50 ש"ח, ובהפי האואר בדיל 1+1.

← הונלולו, בן עמי 13 תל אביב, 6328155־03