מנות של נחמה: משלוחי האוכל הכי מחממים ליום גשם חורפי

אהבת החורף הזו. קיטון (צילום: יחסי ציבור)
אהבת החורף הזו. קיטון (צילום: יחסי ציבור)

כל רגע של חורף בעיר הזאת הוא הזמן לעשות את הדבר הכי כיף שאי אפשר לעשות בעונה הקרה - להתכדרר לתוך פוך ולהזמין משלוח שכולו חיבוק מחמם - תבשיל עגל מספק, חמין מפוצץ או מרקים יהודיים שחיממו את אבותינו. רק אל תשכחו לפנק את השליח בטיפ

תסתכלו החוצה רגע. איזה יפה, נכון? עכשיו תגידו יפה יפה להתראות, כי בהתחשב בעונות העבר, אנחנו לא הולכים לראות המון ימים כאלה בעונהה הקרובה, וכדאי מאוד לנצל אותו כהלכה. אחרי הכל, יהיה לכם קשה להתכרבל בתוך פוך ולהזמין איזה מרק חרירה כשבחוץ 33 מעלות ואתם מקללים את ההתחממות הגלובלית. אלו המשלוחים החורפיים שתמיד עובדים לנו.

1. הקובה של אבי/לוינסקי 53

מה יותר מנחם ממרק קובה מהביל עם כופתאות קובה חמימות ביום כזה? לא הרבה דברים, אז מזל שהקובה של אבי מגיע במשלוח עד למפתן הדלת. יש חמוסטה, דלעת, סלק ובמיה וכולם נפלאים, טריים ומנחמים ולכולם גם גרסאות טבעוניות בהתאמה. מלבד הקובה יש גם קציצות ירק ובשריות, סמבוסק, ממולאים וכל מה שרוצים לאכול כשקר בחוץ וחם בפנים.
לוינסקי 53, וולט, תןביס, משלוחה

קובה דלעת בלוינסקי 53 (צילום: יח"צ)
קובה דלעת בלוינסקי 53 (צילום: יח"צ)

2. סאפה

המסעדה ההיפסטרית שמצליחה לתת לנו גם תחושה של בית וגם תחושה של תל אביב בעת ובעונה אחת, עושה משלוחים חמימים במיוחד: מרק עוף ריחני ונהדר, מרק חאמוד אייקוני עם קציצות בשר וירקות שורש וגם עיג'ה, מלפוף, קובניה או תבשיל עגל בבישול ארוך. לתוספת קחו פתיתים ואתם הכי בבית שבעולם.
סמטת בית הבד 2, וולט

היפסטרים אבל מנחמים? איזה שילוב פרדוקסלי. סאפה (צילום: אינסטגרם)
היפסטרים אבל מנחמים? איזה שילוב פרדוקסלי. סאפה (צילום: אינסטגרם)

3. בכור את שושי

בבכור את שושי יודעים להנעים את זמננו עם קוסקוס, מאכל אידאלי שאפשר לאכול בכל יום בשנה אבל אין כמו לאכול אותו כשקר בחוץ. מלבד הקוסקוס המיתולוגי תוכלו להזמין גם מפרום, קציצות מכל הסוגים והמינים, חריימה וקציצות דגים טריות וגם קובה. בכור את שושי מציע גם תבשילים צמחוניים וטבעונים, ויש שמועות שהקובה סלק הטבעוני שלהם הוא מהטובים בעיר.
יד חרוצים 13, וולט, תןביס, משלוחה ובאתר

איך הם החליטו שזה לא שושי את בכור? בכור את שושי (צילום: יחסי ציבור)
איך הם החליטו שזה לא שושי את בכור? בכור את שושי (צילום: יחסי ציבור)

4. באלאדי שיק

כבר חשבתם שאתם יודעים הכל על שניצל – ואז הגיע שניצל עם פירורי חלת כורכום וגיליתם שרב הנסתר על הגלוי בעולמנו. פירורי החלה הצהבהבים הופכים את הציפוי לפריך במיוחד. מלבד השניצל הראוי, מציע באלאדי שיק, מיזם האוכל הביתי של ארז קומרובסקי גם קציצות עוף בלימון, פאי רועים בתיבול מרוקאי, קציצות בקר עם חומוס וגם חומוס מסבחה לניגוב.
דרך מנחם בגין 121 (בתוך מגדל שרונה), וולט, תן ביס, משלוחה

יש לו גם צד ביתי. ארז קומרובסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)
יש לו גם צד ביתי. ארז קומרובסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)

5. מסעדת שמוליק כהן

מישהו אמר חמין? ברור, בקור כזה כולם אומרים חמין, והחמין הנהדר של שמוליק כהן כבר צבר עדת מעריצים מפוארת (או צ'ולנט כפי שיגידו בעגה המקומית). יש צמחוני, יש כן קישקע (מנה חד פעמית), יש עם בשר וכולם ערבים לחיך ומתובלים כהלכה. אם חשקה נפשכם המחממים אשכנזיים אחרים איציק מציע גם קרעפלך, צימעס, קיגל ומרק קניידלך כמובן.
הרצל 146, וולט, תןביס, משלוחה

חמין של שמוליק כהן (צילום: אסף קרלה)
חמין של שמוליק כהן (צילום: אסף קרלה)

6. דה לוקס

המעדנייה החמודה הזו נותנת פתרונות לכל סוגי וחשקי האוכל עד הבית, והיא עושה זאת בחן ובצניעות שובי לב. מרקים, מנות פסטה, סלטים וממרחים (רשמו לפניכם ממרח שעועית לימה), תוספות, מנות דגים וממולאים, לביבות כרובית בטעם של בית ומנות טבעוניות ולל"ג – כל מה שתרצו שיחכה לכם במקרר עד חלוף הסופה. באתר אפשר להזמין גם מארזי מוכנים, למשל מארז ארוחה משפחתית או מארז ליולדת. האוכל מגיע כשהוא ארוז בצורה אסתטית, ומה כיף יותר מאשר לפתוח שולחן צבעוני כשבחוץ אפור וקר. הוסיפו לרשימת המומלצים ותודו לנו אחר כך.
שוק צפון, ראול ולנברג 20, באתר הרשמי וגם בוולט

7. סאלוף ובניו

בסאלוף ובניו תוכלו למצוא מרקים רבים לחמם בהם את הלב והבטן. יש מרק חרירה מסורתי, מרק בשר תימני ומרק שעועית לצמחונים. מלבד המרקים יש גם תבשילים מצטיינים כמו תבשיל שאוויה – תבשיל כתף בקר בבישול ארוך, תבשיל קציצות בשר ואפונה, תבשיל שעועית, גזר ובצל טבעוני ונוספים. חוץ מזה יש קובנה, לחוח, ג'חנון וסאלוף – שאין תירוץ טוב יותר מסערה בחוץ כדי לאכול אותם בזה אחר זה.
נחלת בנימין 80, וולט, תן ביס, משלוחה

סאלוף ובניו (צילום: אינסטגרם של סאלוף ובניו)
סאלוף ובניו (צילום: אינסטגרם של סאלוף ובניו)

8. טוליפ ההונגרית

יש לנו מילה אחת עבורכם: גולאש. מנת הדגל של המטבח ההונגרי ראויה למקום של כבוד גם בחורף הקצרצר שלנו: הוא משביע, מזין, מחמם לב ונפש ויש בו גם בשר וגם בצקניות, שזה הדבר הכי טעים ומנחם בעולם. בטוליפ תמצאו מרק גולאש למהדרין, וגם מרק עגבניות, ירקות ועוף טובים לא פחות, לצד עוד תבשילים הונגריים מסורתיים. לקינוח נמליץ על המנחם ההונגרי מס' 2: בלינצ'ס עם גבינה מתוקה.
יהודה הלוי 52, וולט, תןביס

אין יותר קלאסי מזה. גולש של טוליפ. צילום: מתוך עמוד הוולט
אין יותר קלאסי מזה. גולש של טוליפ. צילום: מתוך עמוד הוולט

9. גרקו

אמנם פסאודו מאמא יוונייה, אבל מעתירה חמימות ושמחה. כזאת היא גרקו, המסעדה שמשלחת עד הבית תפריט בחלוקה לקטגוריית קטן־חם וגדול־חם. מרק דייגים מפארוס (68 ש"ח), כיסוני פסטה מקורפו במילוי מנגולד, שמיר ובצל ירוק (78 ש"ח), מוסקה תפוחי אדמה, חצילים, זוקיני, בשר עגל ורוטב בשמל (86 ש"ח) ועוד גודיז מנחמים.
אורי צבי גרינברג 25, וולט

מרק דייגים מפארוס. גרקו (צילום יח"צ)
מרק דייגים מפארוס. גרקו (צילום יח"צ)

10. דליקטסן

אימפריית ההסעדה של R2M מתמחה בין השאר בחיבור לסת־נפש, והדליקטסן הוא הצד המייצג את האכילה הרגשית. האוכל החם שניתן להזמין מהמעדנייה נע בין מזרח אירופה עם מרק עוף (20 ש"ח) וקרפלך ממולאים בשר (34 ש"ח למנה) ועד הים התיכון בגרסתו העדכנית, למשל לזניה במילוי רידיפיין מיט (39 ש"ח למנה).
באתר (יש גם רשימת סניפים) ולאחרונה גם בוולט

כל טוב הדליקטסן עד הבית (צילום עידית בן עוליאל)
כל טוב הדליקטסן עד הבית (צילום עידית בן עוליאל)

11. המטבחון

תמיד כשמזג האוויר מתחיל להתקרר בלוטת הנוסטלגיה מזכירה לנו את המטבחון – מסעדונת ותיקה ותמיד עדכנית למראה שמתבססת על אוכל ביתי, לא חשוב מאיזו עדה. בתפריט תמצאו קובה סלק עם אורז לבן (61 ש"ח), גיבץ' טבעוני (55 ש"ח), ממולאים וכל מה שיכול להפיג מעט את הקור שבחוץ.
רבי עקיבא 18, וולט, תןביס ובאתר

ממולאים, המטבחון (צילום: יח״צ)
ממולאים, המטבחון (צילום: יח״צ)

12. סנדר

סנדר הוותיקה היא מכה לנפשות המורעבות של העיר, נדכאים שהחורף משבש להם את האופטימיות ומדוכדכים שזקוקים לאוכל נשמה של השטייטל. כבד קצוץ, קישקע, גפילטע פיש, קרפלך מטוגנים ורגל קרושה, חמין עם קישקע ובשר (77 ש"ח) וכמובן מרקי סבתא: מרק עוף עם קניידלך ומרק בשר עם קרפלעך (35 ש"ח), מרק אפונה (25 ש"ח), מרק שעועית (25 ש"ח) ועוד.
לוינסקי 54, וולט, תןביס ומשלוחה

מרק עוף עם קניידלך, סנדר (צילום: יחסי ציבור)
מרק עוף עם קניידלך, סנדר (צילום: יחסי ציבור)

13. קיטון

מי יכול להגיד לא לפולנייה חמה על דיזנגוף? מ־1945 מסעדת קיטון משמשת בית חם לאוהבי האוכל היהודי המזרח אירופי. ברים נפתחים ונסגרים לידה, קורונה ותמ"א, אבל היא לעולם נשארת עם החזרת, הגפילטע, השמאלץ וגם הקניידלע. חורף 2023 מוצא את קיטון משופצת כך שאפשר לשבת במקום או להזמין באתר משלוח חמין קומפלט עם בשר בקר וקישקע, כרוב ממולא ברוטב עגבניות, מרק עוף עם קרפלך ועוד אוכל שעושה שמח בלב.
דיזנגוף 145, וולט, תןביס, ובאתר

קיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)
קיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)