אחלקרח: המנות הצוננות ביותר בתל אביב

אויסטרים (תמונה: shutterstock)
אויסטרים (תמונה: shutterstock)

הימים החמים מכים בנו ללא רחם, וכל מה שנותן לנו לעשות זה להילחם בעזרת המנות המקררות ביותר שרק ניתן להעלות על הדעת. דגים על הקרח? יש. קינוח קרח גרוס איכותי? ברור. מרק קר עם שבבי קרח ואטריות טפיוקה? אם אפשר, אז בתוך אמבטיה לטבילה, תודה

17 ביוני 2022

הגיעו הימים האלה בשנה שכל כך חם עד שאי אפשר ללכת ברחוב ברמה שמאלצת אותנו להיצמד למזגן של חנות אדידס בסנטר. הרוח שנושבת שם, תאמינו לנו, היא משהו מיוחד. בכל אופן, יש דרכים אחרות להתקרר, כמו לאכול מזון שירענן לכם את החיך עם קרח. ליטרלי קרח. ולא, אנחנו לא מדברים על קרטיב. 

קרודו דגים בקפה אירופה

בקפה אירופה יודעים שפה זה לא אירופה פה זה ישראל ועם החום באמת קשה להתבלבל. מגישים לנו על קרח גרוס וצונן מבחר של דגים נאים דוגמת סלמון, טונה ומה שהדייג העלה בחכתו. הנתחים הנאים (תרתי משמע) מגיעים עם ג׳ינג׳ר טרי, פלח ליים ורוטב עוקצני בניחוח אסייתי מרגש.
72 ש״ח, רוטשילד 9, 03-525-9987

דג קר, דג קר, זה מה שכולם אומרים שיש לי. קרודו דגים. קפה אירופה. צילום: אפיק גבאי
דג קר, דג קר, זה מה שכולם אומרים שיש לי. קרודו דגים. קפה אירופה. צילום: אפיק גבאי

אויסטר ג׳ילארדו בהוטל מונטיפיורי 

נמשיך בעולמות הים שכן אין הרבה מרעננים כמותו. והרינו להציג לכם מנה אייקונית ונצחית, אויסטרים כמובן. מונחים כהלכתם על קרח גרוס להסניף ולהריח את הים. לאויסטרים מוסיפים זץ לימון טרי והכרחי, שולקים, ומתקררים. וזוהי התורה כולה.
34 ש״ח ליחידה, מונטיפיורי 36, 03-5646100.

הים בהתגלמותו. אויסטרים בהוטל מונטיפיורי. צילום: יח"צ
הים בהתגלמותו. אויסטרים בהוטל מונטיפיורי. צילום: יח"צ

סום צ׳ון תאילנדי בקוקו תאי

זהו קינוח תאילנדי מסורתי של מיני פירות טרופיים על מצע קרח גרוס. במקרה של המסעדה החדשה של נדב ודניאל מדובר במנה עם פירות העונה הקיציים, ג׳ינג׳ר, קשיו מקורמל, ליים, סוכר דקלים וסירופ של פרח אפונת הפרפר שמשווה למנה צבע סגול ומפתה.
48 ש״ח, טיילת שלמה להט 17, 077-938-6220

קינוח תאילנדי בצבעי בארני. קוקו תאי. צילום: אמרי מנחם
קינוח תאילנדי בצבעי בארני. קוקו תאי. צילום: אמרי מנחם

גרניטה שקדים בארטה גלידה

הסיציליאניים הרי גם הם תושבי אגן הים התיכון ועל כן הם רגילים למזג אוויר בלתי נסבל וחם שכזה, על כן המשקה-קינוח המופלא שהמציאו הוא באמת המרענן הנצחי של הקיץ. הגרניטה מורכבת משבבי קרח עדינים במרקם רך ומהנה, וכיף ללגום ממנה או לאכול ממנה אט אט בכפית. בארטה מציעים גרניטה קפה, מוחיטו וגם תות אבל אנחנו בוחרים להתרענן עם הקלאסית בטעם שקדים שיש לה טעם משגע עם טאץ׳ של מרציפן.
22 ש״ח, נחלת בנימין 11, 03-524-0006

גרניטה לימון של ארטה. צילום: אינסטגרם
גרניטה לימון של ארטה. צילום: אינסטגרם

לוט צ׳ונג בקאב קם

אחד מהקינוחים הדגל של קאב קם שתמיד בא בטוב אחרי שרוצים להמתיק את הלשון אחרי מנות חריפות במיוחד. מדובר במרק קר, עם שבבי קרח גרוס שמיטיבים עם הביס ומצננים את החיך, אטריות טפיוקה קרירות ושקופות ובתוספת של מלון, ערמוני מים וקרם קוקוס מלטף.
42 ש״ח, לינקולן 11, 03-688-9960

צונן וטעים. לוט צ'ונג. קאב קם. צילום: יפית יוסף
צונן וטעים. לוט צ'ונג. קאב קם. צילום: יפית יוסף