לאכול חות'י ולנוח: 9 המנות התימניות הכי טעימות בתל אביב

החות'ים לא מפסיקים להעיר אותנו באמצע הלילה, וכשמעירים אותנו באמצע הלילה אנחנו עצבניים, וכשאנחנו עצבניים אנחנו תוקעים פחמימות, והפחמימות הכי מרגיעות הן של תימנים. לפניכם רשימה שהיא הנקמה החמימה האולטימטיבית: על כל טיל נתקע סאלוף, כטב"מ יענה בג'חנון
אז החות'ים מעירים אותנו עכשיו באמצע הלילה, לילה כן לילה לא, כדי שיהיה מעניין, וכולנו עצבניים, הפוכים ומעופצים משינה קטועה וסטרס אזעקות מקפיצות, ויש לזה רק פתרון מיידי אחד: אכילה רגשית של פחמימות מנחמות. ואיזה פחמימות הכי מנחמות? נכון. פחמימות של תימנים. אתם מבינים כבר לאן זה הולך. הנקמה האולטימטיבית שלנו בחות'ים תהיה הלאמת כל סקציית המאפים והמרקים של תימן, כמו שכבר עשינו בהצטיינות לפלאפל ולחומוס, ועל כל טיל בליסטי שמשוגר לעברנו נתקע עוד סאלוף. טרור יענה בג'חנון. לא יהיה לכם רגע של סמנה. הקובנה שבסיר תנצח.
>> מול הים הגועש: לא תאמינו איפה המסעדה היפהפיה הזאת מתחבאת
>> הזמנתם מקום? אלה 15 המסעדות הפופולריות ביותר בישראל ב-2024
ג'חנון // ג'חנון מול הים
בבניין מגורים רעוע בתחילת רחוב הירקון, פאתי שכונת כרם התימנים, מריחים פתאום ריח משכר ומופלא. לא רבים יודעים ומדובר בסוד תל אביבי למביני דבר, אבל אם תיכנסו לבניין, תטפסו בכמה מדרגות תפגשו פתאום סירים, תבניות ומחבתות רוחשות- שם משפחת עדוואי עומלת ותוציא לחם את הג'חנון הכי טעים בנמצא, ג'חנון מול הים כמובן. הוא שזוף, מגולגל, רך ומתקתק ומוגש כמובן לפי מיטב המסורת עם רסק עגבניות, ביצה חומה וסחוג. יש גם משלוחים.
30 ש"ח לצמד ג'חנונים עם תוספות, הירקון 22. 03-516-3408
סבאייה // נועמלה
נועם לוי התחילה להכין ג'חנון לחבריה בקורונה, כשההתלהבות נרשמה והשמועה אודות הפחמימות שלה החלו לעבור מפה לאוזן, היא התחילה לעשות משלוחים ממטבחה הביתי. עד מהרה המטבח לא עמד בביקוש והיא פתח בית-קפה מאפה עם בצקים תימניים מופלאים מעשה ידיה. ניתן למצוא אצלה ג'חנון חלומי, קובנה חד פעמית וזו שלשמה התכנסנו כי ממש לא פשוט למצוא אותה- היא הסבאייה. מאפה תימני מחתרתי ופחות מוכר מחבריו, אצל נועמלה הוא מוכן בעבודת יד ומורכב מעלי בצק דקיקים שבינהן חמאה, תרד טרי וגבינות מלוחות נמתחות. טעים למות
32 ש"ח, בן יהודה 15
סאלוף // המאפייה התימנית
כשהייתי נערה צעירה ופוחזת אחותי הגדולה עברה לדירה בכרם התימנים. השוס האמיתי בדירה הזו, היה המיקום שלה. בדיוק מול המאפייה התימנית ברחוב נחליאל, מה שאומר שבכל פעם שהתארחתי אצלה (וזה היה לא מעט) פקדתי את המאפייה והזמנתי שני סאלוף. אחד לעכשיו, ואחד לאחר כך שהתגלה די מהר גם כעכשיו. קשה להסביר מה בפיתה הרחבה הזו כה מושלם, הטריות, בועיות האוויר, השריפה בצדדים אך הרכות והעובי בפנים והעובדה שהיא נשרפת תחת הגריל שמותיר לה טעם חרוך קלות. קיצר,ארזו לי שניים בבקשה.
10 ש"ח לשתי יחידות, נחליאל 11, 058-493-4141
לחוח גבינות // ג'דה
נועה תירם פתחה בר תימני בשוק הכרמל וקראה לו על שם סבתה, ג'דה (סבתא בתימנית), שם היא מגישה קוקטייל מושלם עם חוויאג', מתאפיינת באווירה שמחה וגם בפתיחת שולחן כיד המלך, כיאה לעדה. בתפריט הנשנושים תמצאו את המלך הבלתי מעורער, הלחוח – מעין פיתה/פנקייק עגלגלה, רכה ובועתית ביותר בעלת מרקם רך, לח מעט ומנצח. הלחוח מוגש כאן בגרסה עכשווית עם גבינת בושה ודבש, מנה שהיא כל מה שצריך בעולם: פחמימה, גבינה ודבש להמתיק את החיים שלנו. אגב יש גם ספיישל לחוח עם נוטלה, רק אמרנו.
54 ש"ח, יום טוב 33.
מלוואח // סאלוף ובניו
סאלוף ובניו התחיל כדוכן בצקים אהוב בשוק התקווה, שעדיין כבודו במקומו והוא מוקד עלייה לרגל למביני דבר. מאז נכנס לא מעט בצק לטאבון, וסאלוף ובניו פתחו גם חמארה תימנית שמחה בלוינסקי, שם אפשר למצוא את אחד המאכלים התימניים האהובים של כל הזמנים: מלוואח. לא, הקפוא שמתייבש לכם בפריזר לא נחשב. אנחנו רוצים את הדבר האמיתי: מאפה בצק עלים שמיטגן במחבת עם סמנה – חמאה מזוקקת שמזקקת את כל מה שטוב – ומעט סוכר. מה כבר יכול להשתבש? כלום. במיוחד כאן כשהוא מגולגל עם טחינה, ביצה וסחוג חריף כפי שאלוהים התכוון.
35 ש"ח, נחלת בנימין 80
קובנה // מומה
המטבח התימני ידוע בבצקיו הפחמימתיים המנחמים, אבל ברור לכולם שהמלכה האם והזוכה במדליית הזהב של כל תימניאדה בצקית היא ללא ספק הקובנה. אם תשאלו אותנו, זה כנראה הבריוש שמרי אנטואנט התכוונה אליו (רגע של היסטוריה: היא אמרה תאכלו בריוש ולא תאכלו עוגות, אבל זה כבר לסיפור אחר). אנחנו מדברות כאן על לחם הסופ"ש המסורתי מקמח לבן עם חמאה מזוקקת, שנאפה כל הלילה עד לכדי גובה מרשים לכל הדעות, בצק רך ומבורך ואוורירי וחמאתי, ופשוט סיטואציה כזו שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. הקובנה של מסעדת מומה בקרית ענבים זכתה כבר לתהילה רבה, והגיעה עד אלינו לרחוב בן יהודה. אפשר אפילו להזמין בוולט לכל סיטואציה שלא תהיה. ויהיו.
35 ש"ח, בן יהודה 124 או בוולט
מרק רגל // שמעון מלך המרקים
אמרנו לכם שלא רק בצק? אולי לא אמרנו, אבל התבשילים והמרקים התימניים הם סיבה לגאווה עדתית לא פחותה. במיוחד כשטועמים מהם במוסד המרקים הידוע שקיים בשוק הכרמל כבר שלושה עשורים ומחמם אותנו כל חורף מאז הניינטיז – שמעון מלך המרקים כמובן. תמצאו בו מרק רגל קלאסי שמכבד את עצמו ומבוסס על מתכון משפחתי עתיק יומין, עם ציר בשר שמנמן ביותר וציר מח עצם, ונוספים לו תבלינים תימניים קלאסיים מחממי לב ונפש דוגמת חילבה וחוואייג' והל ריחני. למרקחת הזו נוספים תפוחי אדמה להשלמת המלאכה, ואין כמו לטבול בו לחוח ולהתענג מכל רגע.
60 ש"ח, יחיא קפאח 28
מרק בשר ראש // האחים בועז
מסעדת האחים בועז היא מעוז המרקים התימניים של שוק התקווה, ולשבת ללגום בה מרק זו חוויה מיוחדת ומומלצת בפני עצמה. ואם כבר מרק, אז למיטיבי לכת: מרק בשר ראש, שמנמן ומהביל, לא מתאים לכל אחד אולי כבר אמרנו. לצבעו האדמדם אחראיות עגבניות שמשולבות בהכנתו והוא עמוס בבשר שמשולב גם בציר עליו הוא מבוסס, שלל תבלינים עזים וכמובן עם האנטיביוטיקה של התימנים, חילבה, שנותנת את אותותיה ומנצחת על הקערה כולה.
69 ש"ח, האצ״ל 47
לסיס // חומוס אסי ועדנן
הלסיס הוא תבשיל תימני מסורתי של קטניות (לרוב שעועית שחורה או שעועית לוביה) שמתבשלות שעות ארוכות עד שמשתזפות היטב והופכות למרקחת חמימה ומתקתקה שהולכת נהדר עם כל בצק תימני – וגם, כפי שלמדנו בחומוס אסי ועדנן, עם מנת חומוס הגונה. הלסיס מוגש כאן במרכז החומוס כאילו היה גרגרים או פול, כשלצדו, שמן זית, לימון כתוש ושום. טעים ומיוחד, ומומלץ מאוד כשתרצו לגוון את המנה שלכם בפעם הבאה.
34 ש״ח, רבי מאיר 21 או בוולט