יפני ומוסרי: אסייתית טבעונית חדשה מבית פריים

אוניקו (צילום: מלי ארואסטי)
אוניקו (צילום: מלי ארואסטי)

האופציות הטבעוניות-צמחוניות בעיר בצמיחה מתמדת. הכירו את אוניקו - שירות משלוחים חדש של אוכל אסייתי שמשתדל להתאים עצמו לחיך הישראלי - אבל לא בצורה בנאלית. כל הפרטים בפנים

20 באוקטובר 2021

להיות טבעוני בתל אביב זה די קל. כמעט בכל מסעדה אפשר למצוא מנה ללא חומרי גלם מן החי שאינה רק סלט. עוד ועוד שחקנים נכנסים לשוק מתוך הבנה שהדרישה רק הולכת וגוברת. לוגיקה זו הנחתה גם את רשת המסעדות האסייתיות פריים שף & סושי בר בהקמת Unniku, תת־מותג טבעוני חדש. אוניקו, "ללא בשר" ביפנית, היא אסייתית חדשה, טבעונית לגמרי, שפועלת במתכונת משלוחים בלבד. "אנחנו מתחברים לטבעונות ברמה האידיאולוגית וזיהינו את הביקוש בפריים", מסביר הבעלים טל פישר (יחד עם דודי אליהו ויוסי רון). "בתקופת הקורונה פתחנו ברחוב המסגר מטבח שנותן מענה למרכז תל אביב, דרום רמת גן ועוד מקומות שאנו לא מגיעים אליהם עם משלוחים מרמת החייל. כשהבנו שיש דרישה גבוהה לאוכל טבעוני, החלטנו לייחד לכך את כל המקום".

רול טוקיו בומביי. אוניקו (צילום: מלי ארואסטי)
רול טוקיו בומביי. אוניקו (צילום: מלי ארואסטי)

התפריט מתמקד בעיקר בסושי: רולים במגוון סוגים, צבעים וטעמים, קומבינציות וספיישלים, סושי בהרכבה עצמית ומגשי אירוח בינוני (320 ש"ח)
וגדול (520 ש"ח). בין הרולים המיוחדים תמצאו אוני-טונה מפטריות פורטבלו ושמפיניון עם מיונז כמהין ועירית במעטפת אבוקדו ובצל מטוגן; ביטו ניקו – מלפפון, גבינת טופו וצ'יפס סלק; רוסוטו ניקו – טופו צלוי, מלפפון ואבוקדו במעטפת שבבי טמפורה, מיונז כמהין ובצל קריספי; ורול טוקיו בומביי – טמאגו טבעוני, מלפפון ואושינקו בציפוי צ'יפס הודי (48-59 ש"ח).

מגשי אירוח טבעוניים. אוניקו (צילום: שחף אייזנשטיין)
מגשי אירוח טבעוניים. אוניקו (צילום: שחף אייזנשטיין)

"כמו בפריים גם באוניקו הסגנון הוא פיוז'ן. בישראל אין לדעתנו קהל לאוכל יפני אותנטי או שהוא לא באמת תופס", מסביר פישר. "הכי קל היה לעשות סושי אבוקדו, מלפפון בטטה וגזר, ללא השקעה ומחשבה. במקום זאת רצינו לתת חוויית סושי אמיתי, כדי שגם מי שאינו טבעוני לא יחשוב שהסושי פחות טעים. חשבנו איך להעביר את המרקמים והתחושה הרעננה שיש בדג אל עולם הטבעונות ועשינו זאת באמצעות חומרי גלם מיוחדים וטכניקות, למשל טופו רך מושרה במרינדה וצלוי על פלנצ'ה וביצי סלמון טבעוניות וקוויאר שחור מאצות".

בנוסף לסושי יש בתפריט כרובית פופקורן פריכה ברוטב יוזו, ספייסי מיונז יפני ושומשום; באן במילוי טופו בציפוי טמפורה חמוצים יפניים; מנות מוקפצות על בסיס אורז ואטריות; פוקי; בורגר אוניקו על בסיס קציצת סנסשיונל ומנות אחרונות (48-68 ש"ח).

בורגר סנסשיונל. אוניקו (צילום: מלי ארואסטי)
בורגר סנסשיונל. אוניקו (צילום: מלי ארואסטי)

למה החלטתם לפתוח מטבח רפאים ולא מסעדה? הביקוש הרי קיים 
"בתקופת קורונה לא ממהרים לפתוח מסעדות עם פלור ומלצרים, כי אין לדעת מה יקרה מחר או בעוד חצי שנה. זה זמן פחות טוב להשקיע מיליונים במסעדות. מטבח שמייצר משלוחים הוא מבחינתנו החלטה נכונה יותר כעת. אנו בתקופת בדיקה ובעתיד יכול בהחלט להיות שנפתח מסעדה על כל המשתמע מכך".
אוניקו אסייאתית טבעונית, המסגר 38, תל אביב, להזמנות 072-2585384 ובאתר