אורז ואטריות בזעפרן ושקדים

תוספת משביעה וצבעונית לשולחן החג: אבי לוי לוקח אורז ואטריות ועושה בהם קסמים בעזרת נגיעת זעפרן

אורז ואטריות בזעפרן ושקדים. צילום: אפרת ליכטנשטט
אורז ואטריות בזעפרן ושקדים. צילום: אפרת ליכטנשטט
25 בספטמבר 2016

מצרכים (4-6 מנות):

  • כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לחצאים וכל חצי פרוס לרצועות דקות
  • 2 כוסות אטריות דקות
  • 2 כוסות שקדים קלופים חצויים או שלמים
  • 3 כוסות אורז פרסי
  • 4 כפות מלח גס
  • 2 כפות פלפל גרוס
  • 5-6 שערות זעפרן
  • 6 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות תוך כדי ערבוב עד שהן מזהיבות. מסננים מהשמן ומעבירים לקערה. מחזירים את השמן לסיר ומטגנים קלות את השקדים.

מוסיפים את האורז מבלי לשטוף אותו ומערבבים כ-2 דקות. מחזירים את הבצל והאטריות לסיר, מתבלים במלח ופלפל. מערבבים את הזעפרן עם המים הרותחים ומוזגים לסיר. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כ-22 דקות על להבה נמוכה.

מכבים את האש, משאירים כ-2 דקות עם מכסה סגור, מערבבים ומגישים.