"לתקלט זה אמנות לכל דבר. חייבים להביא ערך מוסף ולעבוד קשה"

אורי קנת, 31, רווק, די. ג'יי ומוזיקאי. מדבר על איך נשארים רלוונטיים בעידן של אפשרויות אינסופיות ועל אפליה מגדרית בחיי הלילה

אורי קנת (צילום: איליה מלניקוב)
אורי קנת (צילום: איליה מלניקוב)
26 ביולי 2018

 

שם: אורי קנת

גיל: 31

עיסוק: די.ג'יי ומוזיקאי

סטטוס: רווק

מתי ומאיפה הגעת לתל אביב?
"נולדתי בקליפורניה ובגיל שנה הגעתי עם המשפחה לארץ, לאבן יהודה. תכלס ביליתי הרבה בתל אביב גם כנער. אחרי הצבא גרתי בניו יורק חמש שנים וב־2011 הגעתי לתל אביב באופן רשמי עם בת הזוג שלי דאז. גרנו באבן גבירול בדירה גדולה, בהתחלה מלצרתי ובעיקר ניסיתי להשיג גיגים כדי.ג'יי".

איך הגעת לעיסוק הזה במוזיקה ובתקלוט?
"עוד בתקופת היסודי הייתי אוסף את הדיסקים הכי טובים מהאוסף בסלון, לוקח מסיבת כיתה ומשמיע לחברים שלי. אני זוכר את הרצון להשמיע מוזיקה ולדבר עליה; לקחתי מגפון ושידרתי מהמקלט לכל בית הספר. בגיל 8 התחלתי ללמוד תופים וככה נחשפתי ליצירת מוזיקה. כנער תקלטתי בכל מיני מועדונים בשרון ובתל אביב וכשגרתי בניו יורק התחלתי להפיק מוזיקה. הכרתי עולמות חדשים. כשחזרתי לכאן כבר ידעתי שאני רוצה להיות די.ג'יי ושיש לי כיוון אמיתי בעשייה".

היום נדמה שכל אחד יכול לתקלט; בעיקר בזכות הנגישות של הטכנולוגיות בתחום ושל מאגרי המוזיקה האינסופיים. איך מצליחים לשמור על רלוונטיות?
"זו אמנות לכל דבר ואתה חייב להביא איתך ערך מוסף ולעבוד קשה. אין קיצורי דרך. זה לא שונה מבחינתי מלהיות כנר. בחמש השנים האחרונות כבר אין אנשים שממש מצליחים כדי.ג'ייז פשוט מלנגן מוזיקה. צריך אמירה וייחוד. אני מביא מעצמי כל הזמן עוד זוויות, למשל דרך אלק לי לייב בנד, שזה פתאום להביא את עצמי כזמר ששר עם ליווי".

קיימת לא מעט ביקורת על האפליה במגדרית בעולם חיי הלילה, בדגש על נשים שמתקלטות ועל המקום שלהן. מה דעתך על זה?
"כבעלים אני יכול להגיד שמאז ומתמיד הבאנו נשים די.ג'ייז ולא זכור לי שהמגדר בא לרעתן. להפך, במובן מסוים זה יותר קול להביא לעמדה מישהי מגניבה. אני כן חושב שבגלל הלילה והמשמעות של לעבוד במועדונים באספקט החברתי, זה הפך להיות מקצוע שהוא פחות נשי, בין הנשים לבין עצמן. ברור שיש אפליה ולא רק כלפי נשים. בתור גבר רגיש יצא לי לא פעם לחוות את זה; את הציפייה להיות גבר־גבר ולעשות שריר כדי לקבל את מה שמגיע לי".

מה הדבר הכי תל אביבי בעיניך?
"השאלה הזאת".