איזו בלגית אתם מעדיפים?
בלגיה נחשבת למלכת הבירות האיכותיות. יותר מ־125 מבשלות מייצרות לא פחות מ־800 בירות שונות. הנה שלוש מתוכן שאפשר להשיג גם בארץ

Leffe
לטעום: בירות מסוג אייל (Ale) מיוצרות בתהליך של תסיסה עילית משעורה, תירס וכשות שלהם מוסיפים תבלינים ופירות המעניקים להן את טעמיהן המובחנים. המתכון המסורתי של בירת לף נשמר בקנאות עד היום, ומשמש להכנת לא פחות מתשעה סוגי בירה שונים. בישראל אפשר להשיג שלושה מתוכם:
Leffe Blonde
(6.6% אלכוהול) בירה בעלת צבע זהוב וצלול וארומה מעט מעושנת. היא יבשה, מתובלת קלות ובעלת גוף מלא המשלב מרירות עדינה עם סיומת מתקתקה.
Leffe Brown
(6.5% אלכוהול) בירה בעלת צבע כהה ועמוק במיוחד, המאופיינת באיזון מושלם בין מרירות למתקתקות טבעית. היא מלאה ומעט פירותית, בעלת ארומת קרמל עשירה הנובעת מתהליך הקלייה הארוך של הלתת.
Leffe Radieuse
(8.2% אלכוהול) לף רדיוס היא בירה מורכבת ועשירה במיוחד, בעלת גוון חום-זהוב. יש לה ארומה ייחודית הנובעת מהוספת גרידת תפוז ותבלינים נוספים המעניקים לה עומק טעמים. מחפשים מלווה אידיאלית לגבינות רכות וחריפות, או למאכלי בשר ולקינוחים? מצאתם!
לדעת: מקורן של בירות לף הן במנזר בלגי בן יותר מ-800 שנה. ייצור הבירה נמשך לסירוגין במהלך השנים, אבל המתכון עצמו נשמר מאז 1240.
לבקר: הבית של לף (Maison Leffe) נמצא בעיירה הציורית דינאן. כאן חושפים בפני המבקרים את שיטת הייצור שעוברת מדור לדור זה 800 שנה. המנזר העתיק הפך למלון וניתן לבקר בו וליהנות מתצוגה אינטראקטיבית. הסיור מסתיים, איך לא, בטעימות של סוגי לף. מחיר: 7 יורו.
Stella Artois
לטעום: בירת לאגר (Lager) סופר פרימיום, בהירה וצלולה, שמתאפיינת בארומה ייחודית ועדינה שנובעת משימוש בכשות נדירה. 5% אלכוהול.
לדעת: אפשר להתחקות אחר ייצור הסטלה ארטואה בעיר לובן (Leuven) עד לשנת 1366. את שמה היא קיבלה מהברו־מאסטר סבסטיאן ארטואה שהתמנה לתפקידו בשנת 1708. בשנת 1926 נוספה לשם המילה ”כוכב״ בלטינית (סטלה) לרגל חג המולד.
לבקר: מבשלת סטלה ארטואה בעיר לובן פתוחה למבקרים בימי שבת וראשון. הסיור במבשלה נמשך כשעה וחצי ובמהלכו לומדים על תהליכי הייצור והבקבוק של הבירה. הביקור מסתיים בטעימות בבר המקומי. מחיר: 8.50 יורו.
Hoegaarden
לטעום: בירת חיטה בלגית המופקת בתסיסה עילית ואינה מסוננת. היא מתובלת בקליפות תפוז וזרעי כוסברה שמעניקים לה את טעמה הפירותי המיוחד. התסיסה המשנית שמתרחשת בבקבוק היא שמעניקה לבירה את המראה המעונן שלה. 4.9% אלכוהול.
לדעת: המתכון המקורי של בירת החיטה נרקח בשנת 1445 על ידי נזירים בכפר הוַּחרֵדן. הבירה הייתה מרה מדי, ולכן הוסיפו לה קליפות תפוז וזרעי כוסברה. כיום תשע מתוך עשר בירות החיטה שנמכרות בבלגיה מגיעות מכפר זה.
לבקר: מבשלת הוגרדן, ביתה של הבירה הלבנה המפורסמת, נמצאת בכפר שעל שמו היא נקראת. הצצה למקום מתאפשרת בימי רביעי וחמישי ב־13:00. הסיור מסתיים בטעימות בירה. מחיר: 8.50 יורו.