איך להזמין יין בלי להישמע אידיוט?

האתגר: להזמין יין משובח במסעדה בלי לעשות פדיחות. האמצעי: מדריך ההדיוטות שלפניכם

יין (צילום: shutterstock)
יין (צילום: shutterstock)
30 בנובמבר 2015

יצאתם לדייט במסעדה נחשבת. עם תפריט האוכל, שאותו אתם פחות או יותר כבר יודעים לקרוא, מונח לכם באגביות על השולחן תפריט היין – רשימה ארוכה מלאה במושגים ותיאורים שאתם לא מכירים ובמספרים שאתם לא בטוחים שמתאימים כדי לייצג ערך של מיץ ענבים מותסס. מה עושים?

1. אם יש מלצר יין במסעדה – היעזרו בו. מלצר יין טוב יודע להנגיש את היין גם למי שלא בקי בניואנסים.

2. חשוב להיות ספציפיים: לא להגיד משהו כללי כמו "יין אדום יבש", שזה בערך כמו לומר "אוכל חם", וכן לתת דוגמאות ליינות מסוימים שנהניתם מהם בעבר.

3. לא להתבייש לתת טווח מחירים או לבקש יינות Value for money, אם לא באתם להתחרע כלכלית. כדאי להציץ בתפריט היין באינטרנט כדי לראות אם במסעדה יש יינות בטווח שאתם מחפשים.

4. כשהיין מגיע אל תסניפו את הפקק, אי אפשר ללמוד מזה הרבה.

5. כשנותנים לכם לטעום מהיין זה לא כדי שתבדקו אם הוא טעים, אלא כדי לוודא שהוא לא פגום.

H

6. אל תערסלו את הכוס יותר מדי. ערסול היין או נענוע היין בכוס בצורה סיבובית נועדו לאוורר קלות את היין ולעזור לארומות שלו להשתחרר, ואין צורך לנענע אותו יותר מכמה שניות. זה לא תינוק.