אין דומה לה: המסעדה הלטינית של יוצאת מאסטר שף דליה אלחדף

יוצאת העונה השלישית של תכנית הריאלטי משיקה את "טוטומה", המספקת טעימה מהרחוב הוונצואלי, עם ארפה, קוקטיילים לטיניים ואווירה דרום אמריקאית למהדרין

סלסה, המקצב והרוטב. דליה אלחדף. צילום: גוסטבו הוכמן
סלסה, המקצב והרוטב. דליה אלחדף. צילום: גוסטבו הוכמן
14 ביוני 2015

המטבח הלטיני בעיצומה של פיאסטה מקומית. אחרי מגוון המזללות המקסיקניות שכבשו את העיר, תל אביב רוקדת סלסה לכיוון ונצואלה. המטבח הזה עדיין לא ממש מוכר לישראלים, ומי שבעיקר צובא על דוכן הארפס בשוק הכרמל הם תיירים ומשתתפי תגלית. עכשיו משתתפת מאסטר שף דליה אלחדף יוצקת פלפלים חריפים לסצנה הקולינרית, כשתפתח במהלך החדשים הקרובים את טוטומה, מסעדה לטינית ברחוב ירמיהו פינת דיזנגוף. לאלחדף אמנם לא היו עד כה מסעדות אבל היא ערכה ארוחות ברביבה וסיליה.

ארפה. צילום: שירן כרמל
ארפה. צילום: שירן כרמל

טוטמה אמורה לתת לקהל המקומי נגיסה מתפריט הרחוב הוונצואלי, הארפה (פיתת כיס קטנה עשויה קמח תירס והיא נטול גלוטן) ממולאת בתבשילי בשר, עוף או ירקות. קוקטיילים לטיניים על בסיס רום ייצרו אווירה חסרת עכבות בשם ההתהוללות הלטינית. אגב, שם המקום, טוטומה הוא על שם העץ הדרום אמריקאי שהקערות במקום עשויות ממנו. ברפובליקת הבננות הטרופית שמתנהלת במחוזותינו, מטבח לטיני לגמרי ישלים את התמונה.

TOTUMA. דיזנגוף 265.
יפתח במהלך החדשים הקרובים להרצה מהשעה 18:00.