אינסייד גרין: סושייה טבעונית נפתחה ברחוב מונטיפיורי

הסושייה הטבעונית הראשונה בארץ נפתחה ברחוב מונטיפיורי

גרין רול. צילום: יואב בן דב
גרין רול. צילום: יואב בן דב
18 בדצמבר 2014

איציק שלם, הבעלים של הסושייה הטבעונית החדשה, ראה בניו יורק מסעדת סושי טבעונית שנפתחה לפני שנתיים וכבר הספיקה להפוך לרשת של ארבעה סניפים, ואז הבין שזה מה שהוא רוצה לעשות. בשבוע שעבר שלם פתח להרצה את הסושי בר הטבעוני שלו, גרין רול, ברחוב מונטיפיורי. "כטבעוני, אני לא יכול לשאת את הריח של הדגים כשאני נכנס למסעדה", מתוודה שלם, "והרבה מאוד אנשים מחפשים סושי טבעוני, כולל אלה שמנסים להפחית צריכה של בשר מסיבות של בריאות או אקולוגיה".

בקרוב יהיה במקום גם סושי מאורז מלא, אבל בינתיים מכינים שם מנות כמו סושי טרופיקנה עם אננס וקוקוס קלוי, וגרין רול ספיישל, עם אבוקדו, בטטה, אספרגוס, מלפפון וגזר. בכל יום מגישים מרק משתנה, כדוגמת מרק אסייתי כתום עם חלב קוקוס. בתפריט יש גם דים סאם במילוי ירקות, פטריות, בטטה, תרד ובוטנים (דים סאם 4 יחידות, 26 ש"ח; קומבינציות 42 ש"ח; עסקיות ב־49 ש"ח כולל מרק, מנה עיקרית ושתייה).

[interaction id="54929fb01de37ef059a2d768"]

בהתאם לרעיונות הבריאים המנחים את המקום, יכינו עבורכם בגרין רול מיצים טבעיים מתפוזים ומגזר (12 ש"ח), משקאות מוגזים ובירות מקומיות ואסייתיות (גולדסטאר 18 ש"ח, סאפורה 22 ש"ח, סינגה תאילנדית 20 ש"ח) ובהמשך יוגש גם סאקה.

לגרין רול