יאללה, תמכור לה שוקולד: השוקולטרי הותיקה שלא מחפשת לעשות שופוני (רק שוקולד מצוין)

איקה כהן מ-IKA CHOCOLATE לא יודעת להכין חביתה, אבל שוקולד מצוין דווקא כן

איקה כהן מ-IKA CHOCOLATE. צילום: אור עדני
איקה כהן מ-IKA CHOCOLATE. צילום: אור עדני
6 בפברואר 2019

IKA CHOCOLATE שוקולטרי
כתובת:
יד חרוצים 11
ותק: 8 שנים
תפקיד: בעלים

"היחיד שהסכים לקבל אותי לסטאז' היה קלוד בן סימון מבוטיק סנטרל". איקה כהן. צילום: אור עדני
"היחיד שהסכים לקבל אותי לסטאז' היה קלוד בן סימון מבוטיק סנטרל". איקה כהן. צילום: אור עדני
IKA CHOCOLATE. צילום: אור עדני
IKA CHOCOLATE. צילום: אור עדני

"החיבור שלי לשוקולד התחיל בשתי כוסות השוקו שאימא שלי הייתה מעירה אותי איתן כשהייתי קטנה. כשהייתי בת 27 טסתי לאוסטרליה והתכוונתי לעשות את התואר השני שלי במדעי הים אחרי שנים שעסקתי בתכנות סאונד. כל מה שעשיתי היה לטעום שוקולד ולהמליץ לאנשים עליו, והבנתי שזה מה שבא לי לעשות.

עוד חנויות קטנות ומטריפות:

קושרת קשר: הסטודיו שהופך קשרים לאקססורי ביתי
כאן מעצבים ביחד: הכירו את הסטודיו המשותף והבועט בקריית מלאכה
Lev Tatoos: "קעקועים הם המדיום היצירתי שלנו"

כמה שוקולד. צילום: אור עדני
כמה שוקולד. צילום: אור עדני

כשחזרתי לארץ היחיד שהסכים לקבל אותי לסטאז' היה קלוד בן סימון מבוטיק סנטרל, אפילו חביתה אני לא יודעת להכין. משם זכיתי ללמוד במקומות הכי טובים בפריז ובעולם, ובמחיצתם של שוקולטיירים מעולים, ואחרי שחזרתי לארץ הקמתי את החנות והמפעל שלי.

"הקו האסתטי שלי מאוד מינימליסטי". איקה כהן. צילום: אור עדני
"הקו האסתטי שלי מאוד מינימליסטי". איקה כהן. צילום: אור עדני

בשוקולד שלי אני לא מחפש לעשות שופוני אלא מאוד לשמור על הצורה הקלאסית של השוקולד, על הקובייה. הקו האסתטי שלי מאוד מינימליסטי. אני מרגישה שאני כבר מזמן לא שוקולטיירית, אלא יוצרת יצירה שמשתנה כל הזמן. אני נמצאת במסע שבו אני חושבת תמיד על הצורה, ההגשה, הטעמים, מצאתי את עצמי אפילו יוצרת את הקופסה. יש בזה משהו מרתק ואני כל הזמן רוצה ליצור את הדבר הבא שיגרום ללקוח לומר 'וואלה, איזה מגניב'. שוקולד זו התמכרות, אפשר להגיד שפתחתי לעצמי מעבדת סמים פה".

שוקולטרי קטנה ומטריפה. צילום: אור עדני
שוקולטרי קטנה ומטריפה. צילום: אור עדני
איקה כהן מ-IKA CHOCOLATE. צילום: אור עדני
איקה כהן מ-IKA CHOCOLATE. צילום: אור עדני

שעות פתיחה: ראשון 12:00־19:00, שני־חמישי 10:00־19:00, שישי 10:00־14:00