תהיו צ'יזיים: כל מה שצריך לדעת על אירוח עם גבינות

כמה כללים שיעזרו לכם להרכיב פלטת גבינות שתהפוך למסמר הארוחה

פלטת גבינות
פלטת גבינות

‏1.
כשמרכיבים פלטת גבינות לאירוח נהוג להגישן במספר אי זוגי – זה מסתדר יפה יותר על המגש. המספר המינימלי הוא חמש, וכל המרבה הרי זה משובח.

2.
חשוב לשלב בין גבינות ממשפחות שונות ובעלות מאפייני טעם וריח מגוונים. לדוגמה: גבינה טרייה מחלב עזים (פטה עזים, מטבעות עזים), גבינה פיקנטית יותר מחלב עזים או כבשים (מנצ'גו, פקורינו, קשקבלו), גבינה בשלה ממשפחת הברי או הקממבר, גבינה קשה בעלת טעם מתקתק (גאודה). לאלה נחמד להוסיף קעריות גבינה רכה שכיף למרוח על לחם.

3.
מוציאים את הגבינות מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. זה מאפשר לארומה ולטעם להשתחרר. אם מזג האוויר חם ואתם מארחים בגינה, השאירו את הגבינות בחדר ממוזג עד מועד ההגשה.

4.
מסדרים את הגבינות על מגשים או על קרשי עץ נאים ומשאירים רווח בין גבינה לגבינה. חלק מהגבינות אפשר לפרוס, אבל את הרוב כדאי להשאיר בגושים.

5.
כדאי להקדיש לגבינות אזור נרחב במזנון או אפילו שולחן נפרד ולסדר אותן על כמה מגשים, קרשים וצלחות הגשה.

6.
מניחים על שולחן הגבינות שתיים־שלוש סכיני גבינה ייעודיות. אלה סכינים שחלק מהלהב שלהן חלול כדי שהגבינה לא תידבק לסכין.

7.
בצד הגבינות מגישים מאכלים לא דומיננטיים בטעמם: לחם (רצוי יותר מסוג אחד), קרקרים איכותיים, ירקות חתוכים וזיתים טובים.

8.
פירות וגבינות הם שידוך משמים, כי המתיקות של הפירות מחמיאה לטעמן הפיקנטי של הגבינות. הפירות מומלצים ביותר לכך הם ענבים, אגסים ותפוחים. גם פירות מיובשים ואגוזים הולכים מצוין עם גבינות.

9.
רוב הגבינות ייהנו מחברתו של יין לבן, פירותי ורענן יותר מאשר מיין אדום. יין לבן גם הרבה יותר מתאים למזג האוויר בקיץ.

‏10.
דואגים לצנן את היין היטב במשך כמה שעות במקרר ושומרים אותו בקירור או בדלי עם מים וקרח עד לרגע ההגשה.

[tmwdfpad]