משהו לכל אחד: אמנות ותרבות בטוקיו

התרבות היפנית כוללת הרבה מעבר לסמוראים, חרבות ומנגה. תוכלו לגלות את זה באחד מאלפי המוזיאונים והגלריות שמציעה טוקיו

(צילום: טיים אאוט)
(צילום: טיים אאוט)

מוזיאונים: מחרבות סמוראים ועד אמנות עכשווית

המגוון העצום של מוזיאונים ביפן אינו משקף דווקא תמיכה ממסדית בתרבות ובאמנות. במקרים רבים, מדובר באהבות או באובססיות של אנשים פרטיים לנושאים ספציפיים מאוד, שכן מוזיאונים רבים נוסדו על ידי יזמים ואנשי עסקים בעלי זמן וממון להפוך את התחביב שלהם לעסק ציבורי. וכך צמחו להם מוסדות תמוהים קמעה כמוזיאון העפיפונים או מוזיאון הטפילים.

אין להסיק מכך שעולם המוזיאונים המקומי מנותק מהתרבות היפנית. ריבוי המכונים הטכנולוגיים, המוזיאונים האלקטרוניים והעיסוק במסורות היפניות העתיקות משקפים היטב את עולם המושגים של טוקיו ותושביה. אז אם אתם רוצים לפתוח צוהר לנפש היפנית, בקרו במוזיאונים של הבירה. וגם אם הנפש היפנית מעניינת אתכם כפולי סויה דאשתקד, ספק אם לא תמצאו איזה מוזיאון או שניים מתוך המגוון האקלקטי והמטורף של המוזיאונים בטוקיו שיידע לענות על התשוקות האישיות שלכם.

טיפ תרבותי

העקרונות המנחים לביקור במוזיאונים הוא שמרביתם סגורים בימי שני, כרטיס כניסה אפשר לרכוש במזומן בלבד ודלתות הכניסה נסגרות חצי שעה לפני סגירת המוזיאון. כמו כן, כדאי לזכור שהצילום אסור בהחלט ויש מעט מאוד אמצעי גישה לנכים. כמעט כולם מספקים הסברים מועטים, אם בכלל, באנגלית. חלק מהמוזיאונים סגורים בחגים הלאומיים, וכמעט כולם סגורים בחופשת השנה החדשה, בין 28 בדצמבר ועד 2 בינואר.

לאלה המשתוקקים לערוך מסע דילוגים בין המוזיאונים של טוקיו כדאי לרכוש את Grutt Pass (זה נשמע טוב יותר ביפנית), המעניק כניסה חינם או במחיר מופחת למוזיאונים החשובים ביותר. הוא עולה 2,000 ין והוא תקף במשך חודשיים. אפשר לרכוש אותו ברוב משרדי הכרטיסים או בדלפקי הכרטיסים של המוזיאונים השותפים בתוכנית.

גלריות: הקצפת של בירת העיצוב

הדברים זזים מהר בזירת האמנות העכשווית של טוקיו. כאלף גלריות פועלות בבירה. חובבי האמנות ישמחו בוודאי לשמוע שאין צורך לחצות את טוקיו לאורכה ולרוחבה כדי לבקר בכמה מהגלריות המובילות שלה. רובן מתרכזות ב-Ginza, באזור Kiyosumi המצטנע וב-Roppongi שגילתה פתאום שיש באמתחתה עומק תרבותי מפתיע.

חדשות בנושא תערוכות ומיצגים תמצאו ב"Metropolis", מוסף האמנות של "Japan Times" בחמישי, ב"International Herald Tribune" בשישי וב"Daily Yomiuri" בשבת. האתרים שכדאי לבדוק הם TAB (www.tokyoartbeat.com) ו-Real Tokyo (www.realtokyo.co.jp/english). אגב, הצוות של Real Tokyo גם עומד מאחורי "Art-it", מגזין באנגלית המוקדש לסצינת האמנות של טוקיו.

Museum of Contemporary Art, Tokyo

ממוקם הרחק ממרכז העיר, מוזיאון טוקיו לאמנות עכשווית נפתח ב-1995 על מה שהיה פעם אדמת ביצות. במוזיאון תערוכה קבועה של 3,500 פריטי אמנות מקומיים ובין-לאומיים, אבל הסיבה האמיתית לבקר פה היא התערוכות המתחלפות, עליהן תוכלו להתעדכן באתר אינטרנט של האתר לפני הביקור.

כתובת: 4-1-1 Miyoshi, Koto-ku

אתר: www.mot-art-museum.jp/eng

Museum of Contemporary Art (צילום: טיים אאוט)
Museum of Contemporary Art (צילום: טיים אאוט)

SCAI The Bathhouse

המבנה בן יותר מ-200 שנים ששימש בעבר כמרחצאות, ממוקם בשכונה הנפלאה שליד פארק Ueno. תמצאו פה תערוכות של אמנים מקומיים וזרים.

כתובת: Kashiwayu-Ato, 6-1-23 Yanaka, Taito-ku

אתר: www.scaithebathhouse.com

SCAI The Bathhouse (צילום: טיים אאוט)
SCAI The Bathhouse (צילום: טיים אאוט)

Tokyo Gallery

גלריה טוקיו מציגה אמנים מודרניים ועכשוויים מיפן, מסין ומקוריאה. ב-2003 נפתח סניף נוסף בבייג'ינג.

כתובת: Daiwa Shunya Bldg 7F, 8-10-5 Ginza, Chuo-ku

אתר: www.tokyo-gallery.com