Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

אמנית אחת בשבוע: חנה סהר רוצה לפגוש את כולכם ברחוב

חנה סהר (צילום: ארלה הצמצם הבוער)
חנה סהר (צילום: ארלה הצמצם הבוער)

הצלמת המוערכת חנה סהר מציגה שתי תערוכות של צילומיה בתוך ויטרינות באמצע רחוב דיזנגוף. הזדמנות טובה לשים רגע את הספוט על אחת האמניות המיוחדות והחריפות שפועלות כאן

15 בנובמבר 2021

חנה סהר היא מהאמניות המרשימות בישראל כיום, עם יושרה וכבוד ברחוב, שהוא סביבת העבודה שלה, אולי אפילו יותר מהמעגלים החברתיים מהם עשויה סצינת האמנות המקומית הנפוחה והמיגעת. נכון, היא סוחבת על גבה עבר אקדמי ובאמתחתה ניתן למצוא גם תערוכות מוזיאוניות, רחמנא ליצלן, ורקורד עשיר של עשייה מוערכת. אבל חוסר העניין הבולט שלה בזרמים וטרנדים שבפועל מגדירים את עולם האמנות המקומי מייחד אותה ועושה אותה למה שהיא. הפוך מהומוגנית. זאבה בודדה. מקורית. חריפה. מדויקת, נקייה מפוליטיקה וברנז'אות. הדימויים שלה פשוטים ומלאי עומק. האמנות שלה רהוטה אך לא מתנשאת.

חנה סהר משתקפת בעבודותיה (צילום: ארלה הצמצם הבוער)
חנה סהר משתקפת בעבודותיה (צילום: ארלה הצמצם הבוער)

ילדות רמתגנית בשנות השבעים של המאה הקודמת בניחוחות חריפים של עמבה. בנוסף על היותה אישה בחברה פטריארכלית שמקבלת את ההשראה שלה מברבורים דוגמת סדאם חוסיין עצמו, כפתה עליה ללמוד לשלוט בשפה באופן כזה שהיא גם מסוגלת להגיד את מה שהיא רוצה להביע, תוך כדי שהיא נשארת נאמנה לעצמה וגם לא חוטפת כאפות עיראקיות מטאפוריות על הדיבור השמאלני המעפן הזה שלנו. היכולת הזו עברה מהפרקטיקה ביום יום גם לעדשה של סהר. ניתן לזהות בקלות לזהות את הרגש, את ההבנה ואת התחכום בתמונות שלה.

בין העבודות המוצגות בויטרינה הדיזנגופית. חנה סהר (צילום: ארלה הצמצם הבוער)
בין העבודות המוצגות בויטרינה הדיזנגופית. חנה סהר (צילום: ארלה הצמצם הבוער)

בימים אלה נפתחה תערוכתה של חנה סהר בשני חלונות ראווה ברחוב דיזנגוף 172 ודיזנגוף 154 בו זמנית. פרויקט הויטרינות של חנה סהר ואביר יעקב עובדיה מוצג במרחב הציבורי ופותח את חווית הצפייה בעבודות לקהל הרחב. בשונה מתצוגה במרחב הקוביה הלבנה הגלריסטי, מאפשרת התצוגה במרחב הציבורי הצלבה בין מעשה האמנות ובין מרחב החיים היום יומי. הפרויקט נוצר על מנת להנגיש אמנות לקהל הרחב ופתוח 7/24. סהר מציגה בחלונות עבודות מתקופות קודמות וכן עבודות מסדרה חדשה שעוסקת במושג היופי. העבודות גם מוצעות למכירה במחירים סבירים, וניתן להגדיל ולהתאים את
גודלם של הצילומים בהזמנה מיוחדתבאתר של האמנית ממש כאן, אז למה שלא תעשו משהו בקשר לזה.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!