"הרגע הזה שבו אתה מעניק לפסולת אלקטרונית חיים הוא מדהים"

איתי פרץ, בן 30, "מהנדס מערכות רובוטיות או משהו כזה" ומעניק חיים של ממש לפיסות רכיבים אלקטרוניים

איתי פרץ (צילום: איליה מלניקוב)
איתי פרץ (צילום: איליה מלניקוב)
16 בפברואר 2017

 

שם: איתי פרץ

סטטוס: בזוגיות

גיל: 30

תעסוקה: "מהנדס מערכות רובוטיות, או משהו כזה"

מאיפה אתה במקור ומתי הגעת לעיר? 
"גדלתי בירושלים, בגטו של צרפתים ואמריקאים. מוזיקה ערבית ממזרח, חסידית ממערב, הארדקור דיכאון מדרום ומטאל מצפון. בטירונות גיליתי שיש עולמות אחרים שם בחוץ, ואיך שסיימתי עם המסלול הרגיל של צבא וטיול – נחתי בארץ ביום שישי, בשבת כבר סגרתי עבודה בקפה מצדה ובראשון ישנתי בתל אביב, על הספה של חבר".

ספר על הדירה הראשונה שלך בעיר.
"אחותי אמרה לי יום אחד: 'אני טסה לנפאל, רוצה סבלט בצפון הישן?'. גרתי שם תקופה וחייתי על שייקים בתמרה ביום ובירה ב'מולדת' בלילה. ככה נראתה לי העיר באותה תקופה".

משם המשכת לשיכון ל'. למה שם?
"היתרון הגדול בהתנתקות מלב העיר הוא שבכל פעם שבא לך לצאת, אתה חייב לתפוס מונית. ואז אם כבר מונית אז נוסעים לרוטשילד, דיזנגוף, פלורנטין, ים וכולי. רוב האנשים בוחרים לגור במקום שאליו הם אוהבים לצאת, ואז זה הופך למקום שמכתיב להם את העשייה התל אביבית שלהם. אצלי זה היה הפוך, וזה הוביל אותי להכיר את כל החורים הכי מגניבים ומיוחדים בתל אביב".

למה רובוטיקה?
"אימא שלי הייתה מגיעה לאספות הורים כדי לשמוע פעם אחר פעם: 'לילד שלך יש פוטנציאל שהוא לא מממש כי הוא לא מרוכז'. היא לא הייתה מתביישת לומר ש'אם תראי מה הוא עושה מהלגו שלו תביני שהבעיה לא אצלו'. הבנתי שזה הדבר שהכי עושה לי את זה כששותף שאל אותי מה הקטע עם השטויות האלה שלי. אמרתי לו שיישב איתי שעה, ואז הוא יבין. אספנו כמה רכיבים אלקטרוניים, כתבנו כמה שורות קוד ויצרנו רובוט שתמיד מוצא את מקור האור החזק ביותר וכך מטעין את עצמו סולרית. כשראינו שזה אשכרה עובד, ראינו סרט והלכנו לישון. למחרת ישבנו בסלון ומישה הדליק אור במטבח ושמענו 'זזזזזז'. הרובוט פאקינג חי ונאחז במה שאפשר בשביל לשרוד בדירה שלנו. הרגע הזה שבו אתה מעניק לפסולת אלקטרונית חיים (סוללה), זכות בחירה (מנוע), השראה (פלטה סולרית) וסיבה לחיות (הטענה) הוא מדהים".

על איזה פרויקט אתה עובד עכשיו?
"Elli-Q. רובוט חברתי מבוסס בינה מלאכותית המסייע לאנשים בני הגיל השלישי להישאר פעילים ולשמור על קשר עם הקרובים להם בעזרת טכנולוגיות כגון שיחות וידיאו, משחקים מקוונים ומדיה חברתית".