"חשוב לי שניידת לא תעורר את התחושה שיש משהו לא תקין"

רונן שרעבי, 43, נשוי + 2, מפקד שיטור קהילתי בפלורנטין. מספר על האתגרים העיקריים בשכונה ואיך הוא מתמודד עם התדמית של פלורנטין בנוף התל אביבי

רונן שרעבי (צילום: איליה מלניקוב)
רונן שרעבי (צילום: איליה מלניקוב)
17 במאי 2018

 

שם: רונן שרעבי

גיל: 43

סטטוס: נשוי + 2

תעסוקה: מפקד שיטור קהילתי בשכונת פלורנטין

מגורים: רחובות

איך הגעת למקצוע?
"התגייסתי למשמר הגבול ב־1993, עברתי קורס מ"כים ושירתי ביחידות מיוחדות במהלך השירות הצבאי. לאחר מכן התגייסתי למשטרה. התחלתי בסיור ולפני שש שנים עברתי לשיטור הקהילתי, שזה תחום שמצריך ניסיון, ותק וכלים מיוחדים, משום ששוטר קהילתי, בשונה משוטר רגיל, לא מטפל באירוע נקודתי אלא אחראי על קהילה שלמה".

הפכת לדמות מאוד מזוהה בפלורנטין. איך נראה התפקיד שלך?
"אני הכי אוהב את שיתוף הפעולה בין המשטרה לקהילה ואת הקשר האישי עם התושבים. יש הרגשה שהאנשים בפלורנטין מתייחסים אחרת לשיטור הקהילתי ורואים בו משהו יותר אישי ונגיש. לכולם יש את הטלפון שלי, והם פונים אליי באופן פרטני לעתים קרובות ומקבלים מענה מיידי. גם לי קל יותר לתפעל מצבים, כי אני מכיר את ההתמודדויות והתופעות שמאפיינות את החיים כאן".

מה האתגרים העיקריים שאתה מתמודד איתם?
"זה משתנה כל הזמן. עכשיו, למשל, אנחנו מתמודדים עם תנופת בנייה שגורמת לסגירה של רחובות, לתנועה ערה של משאיות ולמכוניות שחונות בחניות כפולות ופרטיות. לפני שנה הייתה תופעת הפריצות שאילצה אותי לעבור דירה־דירה, לחלק פליירים ולעורר מודעות. אני גם מתמודד עם סכסוכי שכנים, שאותם אני מלווה ומייעץ עד לגישור, עם רעש ופגיעה באיכות חיים מצד הברים באזור וכמובן עם גנבת אופניים – תופעה שהובילה לפרויקט סימון אופניים חדש שיזמנו. גם לקשישים אנחנו עוזרים, מעבירים חבילות מזון עם האופנוע המשטרתי לפי דרישה".

למשטרה, בפלורנטין ובכלל, אין תדמית חיובית בהכרח. אתה חושב שאתה עוזר בעניין הזה?
"בטוח. אני מקבל ביום לפחות 50 שיחות מתושבי השכונה, וחלקם מופתעים שהם מקבלים שירות כזה: 'וואו, אם הייתי יודע שהמענה יהיה כל כך מהיר הייתי מתקשר ישר אליך', זו התגובה המוכרת. אנחנו משתדלים גם לרכך את התדמית, עם ימי ספורט בבתי ספר שבהם משתתפים השוטרים וגם מציגים את הציוד: אנחנו פותחים את הניידת, חושפים את השכלולים ומאפשרים לילדים להיכנס ולהתרשם. חשוב לי שניידת לא תעורר את התחושה שיש בעיה או משהו לא תקין, אלא תזוהה כחלק אינטגרלי מחיי הקהילה, כי בסופו של דבר – התפקיד שלנו הוא גם ללוות ולהשגיח בשגרה נורמטיבית".

מה הדבר הכי תל אביבי בעיניך?
"שהכל חי ותוסס 24 שעות ביממה, במיוחד בפלורנטין – החנויות נפתחות כשהברים נסגרים".