אחת הפיתות הכי שוות בעיר מחכה לכם ברחוב הירקון

לא סתם זכה השניצל של ציון למעמדו כאחת הפיתות הטובות בתל אביב - הוא טרי, קרנצ'י, ועם הסלטים יוצר ביס כייפי

שניצל ציון (צילום: שלומי יוסף)
שניצל ציון (צילום: שלומי יוסף)

נכון, התקופה שלנו כיהודים באימפריה האוסטרו הונגרית לא הסתיימה משהו, אבל היא כן לימדה אותנו להכין שניצל, ואם יש דבר טוב שיצא מהבחירה שלנו להקים את מדינת ישראל דווקא במזרח התיכון רק מפני שזה ספציפית המקום שריבונו של עולם ייעד לנו, זה שאנחנו דוחפים פה הכל לפיתה (טעמתם את לגו משחקי הכס בפיתה החדש במזנון?).

ושניצל בפיתה זה שיחוק. קודם כל כי יש בזה שניצל, ושניצל הוא החטיף של המאכלים שאינם חטיף. ושנית, בגלל השילוב. הקרנצ׳יות שלו בפיתה יוצרת את הביס הכיפי הזה ויחד עם סלטים מתאחדת לכדי ההרמוניה המרקמית המושלמת של רך־רטוב־קרנץ׳. זה מדעי, עשיתי ניסויים בפה, וה־מעבדה לעשות בה ניסויים כאלה, היא אצל ציון.

אצל ציון היא עוד מוסד מיתולוגי, כל כך מיתולוגי שמאיר אריאל כתב עליו פעם שיר. אבל זה מופיע בכל כתבה שעשו על המקום אז פשוט תגגלו, סבבה? ציון יושב ליד השגרירות האמריקאית ומציע שניצל בכל מצבי הצבירה המוכרים שלו: בפיתה, בבגט ובצלחת. לקחנו בפיתה כי היינו צריכים להצדיק את הקשקוש שכתבתי בפסקה הקודמת.

בזמן ההמתנה הסוד של ציון מתברר: חזות העוף מקבלים מכות כמעט בכל חלק בתהליך. בזמן שבוללים אותם, בזמן שמגלגלים אותם בפירורי לחם ובזמן שמניחים אותם על הקרש לפני הטיגון העמוק. מה שמעלה את השאלה: גם אני חטפתי מכות בכל חלק בתהליך שלי, למה אני לא יצאתי דק ומוצלח כל כך?

אחרי מנוחה קלה במסננת השניצל של ציון נכנס לפיתה, שנהנית משליכטה של סלט טורקי וסלט־כרוב־חמוצים. השניצל הוא מהסוג הדק, ולכן הקרנצ׳י, ולכן הכיף. משחק המרקמים בהחלט קיים כאן. נכון, אין דרך להתעלות יותר מדי במאכל כל כך בסיסי כמו שניצל בפיתה, אבל הביצוע כאן הוא כמעט מושלם.

אני מודה, הפעם (כבר יצא לי לבקר מספר פעמים במקום) הגעתי בשעה מאוחרת למדי וניכר היה שהשמן כבר עייף. אבל השניצל צלח את הסיטואציה בכל זאת. בשעות מוקדמות יותר וב־27 ש״ח בלבד, השניצל של ציון הוא נקודת הייחוס לשניצליות באשר הן. איך אמר מאיר אריאל? לא זוכר. תגגלו, נו.

חשבון: 27 לשניצל בפיתה

מדד הטראש: אנחנו משקרים לעצמנו ששניצל זה בית אבל שניצל זה טראש

אופציה טבעונית: רוצים רק חומוס בפיתה? אז יש

וייב: קלאסי

טעים: בטח, אבל תנסו לבוא מוקדם

הירקון 61, ראשון־חמישי 9:30־18:00, 5173957־03