אקסטרה הוט: האקסטרה ברוט הופך לפופ אפ אסייתי בשם מקונג
הפופ אפ האסייתי יימשך כל הקיץ והתפריט יתמקד באוכל של משולש הזהב לאורך נהר המקונג: דרום סין, בורמה, קמבודיה, לאוס, וייטנאם ותאילנד
החל מהערב ולמשך הקיץ האקסטרה ברוט ישנה את פניו ויהפוך לבר אייסתי בשם מקונג (על שם אחד הנהרות הגדולים באסיה). "בפסח האחרון נסענו כל השותפים למזרח וערכנו מסע קולינרי", אומר השף יאיר יוספי, אחד השותפים. "הבנו שבקיץ חם מדי לאכול קוסטיצה או אוכל רוסי והתחשק לנו משהו קיצי וקליל יותר, אוכל עם צ'ילי, ליים, נענע, כוסברה, למון גראס, רוטב דגים, אטריות – מנות קרות־חמות".
מי שמוביל את התפריט של מקונג הוא גיא רובננקו, שותף נוסף, שחקר במשך שנים את המטבחים הללו. "ביחס לברוט שהוא יותר יציב, האקסטרה הוא מגרש המשחקים שלנו", ממשיך יוספי. "כשחזרנו מהמזרח השוונו חוויות והתחלנו לעשות ספיישלים שבא לנו לאכול עד שאמרנו 'יאללה, נהפוך את האקסטרה למקונג'. צבענו את הקירות, קנינו סטים של צלחות מלמין – וגם במנות, ניסינו להיות כמה שיותר אותנטיים וקרובים למטבחים המקוריים".
הדוקטור מגיע לשדרות רוטשילד עם מזללה חדשה ומבטיחה. ריאיון
"אנחנו לא מתחייבים לשום דבר, התפריט ישתנה ויהיו המון ספיישלים, כמו קארי אדום עם מעורב ברווזים, או מנת דג נא על סלסת ירוקות שרופים", אומר יוספי.
לרגל הפופ אפ, ברז הבירה באקסטרה הוחלף לסאן מיגל (21 ש"ח לשליש) וכמובן שיהיה גם וויסקי יפני, הודי וטאיוואני ובהמשך מבחר של סאקה.