קרקס אותנו: הארוחה הסודית של ארז קומורובסקי

למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים "קברט קרקס קולינרי"? גם האורחים של הארוחה הסודית הזו לא ציפו לזה

הארוחה הסודית של ארז קומורובסקי. צילום: דניאל לילה
הארוחה הסודית של ארז קומורובסקי. צילום: דניאל לילה
21 בפברואר 2018

ל-60 האורחים בארוחה הסודית התשיעית של מחלבות גד לחורף 2018 חיכתה הפתעה אמיתית: שף ארז קומורובסקי לקח על עצמו את המשימה לנצח על הקרקס הקולינרי שאירח בית הספר למקצועות הקרקס, "בסקולה". למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים קרקס קולינרי? גם האורחים לא ידעו למה לצפות.

האורחים מיינו את חומרי הגלם. צילום: דניאל לילה
האורחים מיינו את חומרי הגלם. צילום: דניאל לילה

את המופע המרכזי סיפק צוות המטבח שהתמקם על במה מוגבהת במרכז חלל בית הספר האפלולי עם כל כליו. אורות כחלחלים ומכונות עשן, סירים מעלי אדים, שולחנות עגולים שכמו נלקחו ממועדון קברט, אקרובטים אוויריים שהשתלשלו מהתקרה, אמני ג'אנגלינג ותפאורה מהפנטת היו רק חלק ממה שציפה לאורחים הנרגשים בארוחה החד פעמית הזו.

במופע המרכזי: צוות המטבח. צילום: דניאל לילה
במופע המרכזי: צוות המטבח. צילום: דניאל לילה
במופע המרכזי: צוות המטבח. צילום: דניאל לילה
במופע המרכזי: צוות המטבח. צילום: דניאל לילה

הפעם, לקחו האורחים חלק ביצירת המנות – הם מיינו וקילפו את חומרי הגלם בעצמם וכשחזרו למושביהם עמל צוות המטבח על ההכנה בוירטואוזיות שלא מביישת מופע מרכזי.

האורחים מיינו וקילפו את חומרי הגלם. צילום: דניאל לילה
האורחים מיינו וקילפו את חומרי הגלם. צילום: דניאל לילה
שולחנות עגולים כמו לקוחים מקברט. צילום: דניאל לילה
שולחנות עגולים כמו לקוחים מקברט. צילום: דניאל לילה

בזו אחר זו הוגשו מנות יפהפיות וצבעוניות מהבמה לקהל: רולדת כוסמין עם בצל מקורמל ופטה כבשים, שומר טרי עם גבינת סטרקינו צרובה בסומק וזרעי תבלין וקדרה מהבילה של מולים. עם כל מנה שהוגשה לקהל נתקבלו תשואות רועמות: כרובית צרובה עם קרם פרש, בצל ירוק וצ'ילי אדום ולבסוף סיר קוסקוס ענקי ותבשיל של לחי עגל בבקעילה של תרד שחור ושעועית לבנה.

אקרובטיקה אווירית בארוחה הסודית של ארז קומורובסקי. צילום: דניאל לילה
אקרובטיקה אווירית בארוחה הסודית של ארז קומורובסקי. צילום: דניאל לילה
משחקים באש בארוחה הסודית של ארז קומורובסקי. צילום: דניאל לילה
משחקים באש בארוחה הסודית של ארז קומורובסקי. צילום: דניאל לילה

בזמן שלהטוטן מיומן העביר מיד ליד לפידי אש בוערים, הוגשו המנות המתוקות שכללו ערמה של תותים טריים וקצפת שקדים קלויים, עוגת שמרים עם אגוזי מלך וצימוקי אוכמניות שהוגשה עם קרם פרש, ומרשמלו ענקיים שרופים שהוגשו עם שוקלטה חמה. עשו לנו קרקס

מרשמלו ענק, מישהו? צילום: דניאל לילה
מרשמלו ענק, מישהו? צילום: דניאל לילה