מסיבת סיום: הארוחה הסודית של יוסי שטרית

שף יוסי שטרית החזיר אותנו לשורשים בארוחה הסודית האחרונה של מחלבות גד לחורף 2018

שף יוסי שטרית. צילום: בן קלמר
שף יוסי שטרית. צילום: בן קלמר
1 במרץ 2018

הסעודה האחרונה בסדרת הארוחות הסודיות של מחלבות גד לחורף 2018 הגיעה, וכיאה למסיבת הסיום, חיכה לנו חלום ליל קיץ של ממש בניצוחו של השף יוסי שטרית. בארוחה הזו, לקח על עצמו השף להחזיר את 40 האורחים אל השורשים, תרתי משמע. החל במבנה היפואי העתיק של חלל האירועים "אנגלו ונינה", דרך הצלחות המעוטרות בזרדים ועד להופעה האסלית של ההרכב המשפחתי המיוחד במינו "משפחת אלאייב": הכל בארוחה הזו דיבר חמימות, בית ויופי טבעי.

השולחן היפה ביותר בתל אביב. צילום: בן קלמר
השולחן היפה ביותר בתל אביב. צילום: בן קלמר
החזיר אותנו לשורשים – יוסי שטרית. צילום: בן קלמר
החזיר אותנו לשורשים – יוסי שטרית. צילום: בן קלמר

אחרי מנות הפתיחה שכללו קדאיף טחינה ועמבה, שקשוקה בפיתה, רביולי קולורבי ופריקסה ברווז, הוגשו המנות הראשונות – חלמון מאודה בפנקייק כרובית עם קצף תפוחי אדמה וקאשקבל, טארטלט חצילים עם קרם כוסברה, צנוברים קלויים ופרמזן גרנה פדנו, ושורש סלרי אפוי בטאבון עם גבינת בושה מותכת וגרידת לימון.

הצלחות מעוטרות זרדים. צילום: בן קלמר
הצלחות מעוטרות זרדים. צילום: בן קלמר
ככה מסיימים עונה מוצלחת. צילום: בן קלמר
ככה מסיימים עונה מוצלחת. צילום: בן קלמר

אנחנו יודעים מה אתם חושבים – אם אלו מנות הפתיחה, מה קרה בעיקריות? ובכן, המנות העיקריות הוגשו כולן בטאג'ין מסורתי: טאג'ין לחי עגל מבושל עם כוכבי אניס והל, כרישה ושזיפים לצד טאג'ין קציצות דגים עם רוטב חריימה, גרגרי חומוס, כוסברה ולאבנה ולבסוף טאג'ין שישברק במילוי עולש בר, יוגורט כבשים וציר דגים.

משפחת אלאייב. צילום: בן קלמר
משפחת אלאייב. צילום: בן קלמר
שמחה טהורה בארוחה הסודית האחרונה. צילום: בן קלמר
שמחה טהורה בארוחה הסודית האחרונה. צילום: בן קלמר

הקינוחים גם הם היו מורכבים מחומרי גלם מפתיעים – קינוח תפוח אדמה עם גלידה, קצף ופאץ תפוחי אדמה וריקוטה פרסקה הוגשו לצד גזר מקורמל עם בהרט, ורד מיובש וקרמל, וכמובן – שוקולד אוורירי ואיכותי. אנחנו לא בטוחים אם מדובר היה ביינות שהתאימו לאירוע יינני יקב רקנאטי, או הקינוחים שהוגשו לשולחנות היפהפיים, אבל המקום היה מלא בשמחה טהורה. ככה בדיוק מסיימים עונה מוצלחת, נתראה בשנה הבאה.