הגיע לעבוד: הארוחה הסודית של רן שמואלי

הארוחה הסודית השנייה לחורף 2018 הייתה מעוצבת להפליא

רן שמואלי ב-WorkShop. צילום: אנטולי מיכאלו
רן שמואלי ב-WorkShop. צילום: אנטולי מיכאלו
4 בפברואר 2018

לצד כלי העבודה הכבדים ב-WorkShop, חלל העבודה למעצבים שבדרום העיר, נפרשו כלי המטבח של השף רן שמואלי. הקומה התחתונה בחלל העבודה המעוצב התמלאה בריחות משכרים. השולחן הארוך שסודר בקפידה הציץ לרחוב הרטוב דרך חלונות הזכוכית הגדולים.

הארוחה הכי יפה בעיר. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הכי יפה בעיר. צילום: אנטולי מיכאלו

השף שמואלי החליט שבהתאם למקום היצירתי, גם הארוחה הסודית השנייה לחורף 2018 תהיה צבעונית במיוחד. ל-60 האורחים הנרגשים ציפתה קבלת פנים חמימה – מרק פרמז'ן גרנה פדנו חם, שהוגש להם בכוסות קטנות ומהבילות גם גריסיני דקיק.

באו לעבוד – הצוות של השף רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו
באו לעבוד – הצוות של השף רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו

יינני יקב רקנאטי התאימו לארוחה מגוון יינות, במרכז השולחן הארוך והמואר סודרו כביצירת אמנות כל זני העגבניות עם גבינת סטרקינו, ירוקים עונתיים עם ריקוטה פרסקה, כתומים עם פסטו עשבי תיבול וגבינת ברי פקאן, חסות בוויניגרט הדרים עם גבינת בורטה ופוקאצ'ות עם שמן זית ובלסמי.

הארוחה הכי יפה בעיר. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הכי יפה בעיר. צילום: אנטולי מיכאלו

הצבע הבא היה סגול; מנת קלמרי, שרימפס ונתחי דגים על חגיגה של ירקות סגולים ושמנת חזרת. למנה העיקרית הוגש לשולחן ניוקי שקדי עגל, לבבות ארטישוק וארטישוק ירושלמי, אספרגוס בר, חמאת מרווה ופרמז'ן גרנה פדנו.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו
אפרת גוש בארוחה הסודית השנייה לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו
אפרת גוש בארוחה הסודית השנייה לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו

מגוון הקינוחים שהוגשו לשולחן, ביניהם עוגת גבינה קלאסית עם רוטב פירות יער, טירמיסו תותים עם קרם מסקרפונה עשיר ותותים טריים וקרמו שוקולד עם קרל קרמל מלוח, טוויל קקאו ואגוזי לוז מקורמלים, נמהלו בקולה היפהפה של אפרת גוש, הצבע האחרון בקשת הגוונים המרהיבים של הארוחה הכי יפה בעיר.

ולקינוח… צילום: אנטולי מיכאלי
ולקינוח… צילום: אנטולי מיכאלי
הארוחה הסודית השנייה לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הסודית השנייה לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו