ארוחות שישי הכי שוות במשלוח

גם אם אנחנו לא סגורים על איזה יום היום, ארוחת שישי היא עדיין משהו שאפשר להמשיך לתחזק, זיכרון לחיים נורמליים. המסעדות והשפים שמכינים ארוחות מושלמות לשבת מלכה, באיסוף ובמשלוחים

קוצ׳ינה הס (צילום: הילה פלר)
קוצ׳ינה הס (צילום: הילה פלר)
29 בספטמבר 2020

ארוחה איטלקית | קוצ׳ינה הס 4

השפית תמר כהן צדק מציעה תפריט איטלקי מפתה במיוחד שישביע גם את הפיינשמעקרים וגם את הילדים. אפשר להזמין פסטות טריות שצריך רק לבשל מספר דקות ורטבים מוכנים, ואפשר להתפנק עד הסוף עם תפריט האוכל המוכן של כהן צדק.

מה אוכלים: חמישה סוגי לזניה (160 ש״ח למגש של 4 מנות), בודינו פרמג׳אנו (35 ש״ח), אוסובוקו בקר או טלה (135/70 ש״ח), סקלופיני עגל (80 ש״ח), ריבת חבושים (25 ש״ח) ועוד.
הזמנות עד יום רביעי, איסוף חמישי אחה״צ וערב. משלוחים בתל אביב בחמישי (מינימום הזמנה 300 ש״ח, עלות משלוח 30 ש״ח). 
להזמנות: 052-4810047

קוצ׳ינה הס (צילום: הילה פלר)
קוצ׳ינה הס (צילום: הילה פלר)

שווארמה | הבסטה

אם מחפשים ארוחה קצת פחות קונוונציונלית אבל מענגת ביותר, כדאי לנסות את מיזם השווארמה החדש של מסעדת הבסטה שניצלה את ימי הסגר להתמחות בז׳אנר. מדי שבוע בונים במסעדה סיח לתפארת, עשוי בשר טלה ושומן טלה, ושולחים את כל הטוב הזה עד הבית בימים שישי ושבת.

מה אוכלים: המשלוח כולל בדיוק את מה שצריך בשביל שווארמה כהלכתה: בשר בחמגשית, בצל בסומאק, פלפל חריף, חומוס מתוצרת המקום, ורטבי טחינה, יוגורט ועמבה (75 שקל לסועד, 320 ש״ח לדיל משפחתי של ארבע מנות הכולל את כל התוספות). אפשר להוסיף צ׳יפס, סלט ירקות טרי, מלבי ואלכוהול שהולך טוב עם שווארמה (אוזו ובירות למשל) או לנצל את המשלוח ולהזמין גם את אחד מבקבוקי היין המשובחים של המסעדה.
משלוחים במרכז תל אביב במחיר 15 ש״ח, מחוץ למרכז העיר במחיר 40 ש״ח ובתיאום מראש.
הזמנות בוואטסאפ 050-4081432 או בטלפון 03-5169234

שווארמת שישי שבת, הבסטה
שווארמת שישי שבת, הבסטה

שולחן ערוך | אשר חביבי

השף של בר השקשוקה בשוק הכרמל הרכיב תפריט שישי שכולל את כל המנות שמתחשק לנו לאכול בשישי בערב ולהמשיך לנשנש בשבת.

מה אוכלים: סלטים – גזר מרוקאי, ציזיקי יווני, כבד קצוץ, איקרא, מטבוחה ועוד (30-25 ש״ח ל-250 גר׳), עיקריות כמו קציצות בקר ברוטב עגבניות ואפונה, קציצות דגים ברוטב חריימה ותבשיל גולאש (90-82 ש״ח לליטר) קוסקוס (35 ש״ח לליטר קוסקוס, 45 ש״ח לליטר מרק) ולחם פרנה (15 ש״ח ל-2 יחידות).
הזמנות עד רביעי ב-19:00, איסוף בלבד, בחמישי בצהריים מתל אביב 0504429816

כבד קצוץ, אשר חביבי
כבד קצוץ, אשר חביבי

הלל עד הבית | אנימאר

השף הלל תווקולי רקח במסעדת אנימאר תפריט שישי עשיר המתבשל במטבח המסעדה.

מה אוכלים: קארי צמחוני פרסי, דלעת ברוטב יוגורט וכורכום, חומוס קונפי, עגבניות, תפו"א ובצל (62 ש״ח), קציצות בקר ונענע יבשה ברוטב דובדבנים ופלפל ירוק קלוי חריף (68 ש״ח ל-6 יחידות), קוסא מחשי – בייבי קישוא ממולא בטלה, פריקי ומשמש מיובש עם רכז רימונים (64 ש״ח ל-2 יחידות).
הזמנות עד חמישי ב-14:00 באתר 

קארי צמחוני פרסי, אנימאר (צילום: ספיר קוסא)
קארי צמחוני פרסי, אנימאר (צילום: ספיר קוסא)

דגים לשבת | פישופ

חנות הדגים פישופ הרכיבה מארזי דגים להרכבה עצמית המצריכים בישול זריז או אפייה קלה לצורך יצירת מנות מושלמות.

מה אוכלים: חריימה בורי (99 ש״ח למארז של 4 פילטים, רוטב, כוסברה וציר דגים), סלמון ביין לבן (79 ש״ח למארז של 400 גרם דג, חמאה, ציר דגים, לימון ושום), לברק או דניס בטימין (109 ש״ח למארז של 4 פילטים, טימין, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל ושמן זית), או פיש אנד צ׳יפס (160 ש״ח למארז של 1.2 ק״ג דג, צ׳יפס בלגי וטמפורה לדג).
הזמנות באתר האינטרנט בימים א-ו – עד השעה 17:00 מקבלים את ההזמנה לאותו היום. בשישי הזמנות באתר עד השעה 13:00

חריימה, פישופ (צילום: יהונתן בן חיים)
חריימה, פישופ (צילום: יהונתן בן חיים)

מטבח מקומי | פליקס רוזנטל

השף שכבר צבר קילומטרז׳ נאה במשלוחים עוד מימי הסגר הראשון ממשיך להציע מדי שבוע תפריט עונתי חדש של מאכלים לשולחן השבת.

מה אוכלים: תפריט משתנה עם מנות כמו קציצות מוסר עם במיה בלאדי ועגבניות שרי (109 ל-8 קציצות), סופריטו עופות המשק (128 לשוק ברווז וכרע תרנגולת), סנייה ירקות שרופים (68 ש״ח למנה), לזניית חצילים וגבינות עיזים (220 ש״ח לתבנית) ועוד.

הזמנות עד יום רביעי ב-21:00, משלוחים בשישי. 054-2186802

ממולאים טבעוניים של פליקס רוזנטל (צילום: אנטולי מיכאלו)
ממולאים טבעוניים של פליקס רוזנטל (צילום: אנטולי מיכאלו)

כריך ותבשילים | נופר זהר

השפית יוצאת ק-פה האנוי רוקחת מדי שבוע תפריט עשיר של מנות הכולל סלטים, תבשילים, וכריך אחד מטורף.

מה אוכלים: כריך חלה מתוקה עם שניצל, חציל ומטבוחה (40 ש״ח), חציל מטוגן בצרמלה פיקנטית או ממרח חצילים כתום עם פלפלים ושום (52 ש״ח לחצי ליטר), תבשיל עוף אורגני עם שעועית ירוקה ברוטב לימון כבוש (185 ש״ח לקילו) ועוד.
הזמנות בוואטסאפ בלבד 054-4553600 עד חמישי ב-21:00. איסוף מתל אביב בשישי או משלוחים (מינימום הזמנה 120 ש״ח)

קבלת שבת מושלמת. נופר זוהר (צילום: גיל אבירם)
קבלת שבת מושלמת. נופר זוהר (צילום: גיל אבירם)

ארוחה יוונית | גרקו

תפריט שישי של המסעדה היוונית מתוגבר במנות חגיגיות במיוחד.

מה אוכלים: חצי עוף בתבשיל במיה ועגבניות (64 ש״ח), קישואים ממולאים אורז ובשר ברוטב לימון וביצים (74 ש״ח), פילאף פירות ים עם אורז, צנוברים, צימוקים וזעפרן (88 ש״ח), ועוגת פילו יוגורט ותפוזים (118 ש״ח).
הזמנות באתר 

עוגת פילו ותפוזים, גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
עוגת פילו ותפוזים, גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)