מאמי, מה נאכל? מתכון לארוחת שף רומנטית שכל אחד יכול להכין

אין דבר רומנטי יותר מאהוב שמפנק אתכם בארוחה זוגית שהוא או היא הכינו בעצמם. ביקשנו מהסו-שף הכי רומנטיקן שאנחנו מכירים, עומרי רפאל ממסעדת מלגו ומלבר, שירכיב לנו ארוחה רומנטית, אבל כזאת שאנחנו אשכרה יכולים להכין בבית. התוצאות לפניכם

מהסו-שף באהבה. הארוחה הרומנטית של עמרי רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו
מהסו-שף באהבה. הארוחה הרומנטית של עמרי רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו

וולנטיינס דיי הוא יום מיוחד בעיניי. הוא יום שבו בני הזוג משקיעים את מיטב המשאבים והאנרגיה זה בזה ומתכנסים פנימה כדי לחגוג את אהבתם. אני בעצמי רומנטיקן חסר תקנה, ומה מדבר אהבה יותר מאשר קן האוהבים שלכם – הבית. בימים כמו הוולנטיינס דיי המסעדות עמוסות, קשה להזמין מקום, אז אני אומר – למה להצטופף בקור מחוץ למסעדה הומת אדם אם אפשר לאכול ארוחת שף מעולה בבית? אתם שולטים בתפאורה, במוזיקה, בריח, בתאורה ובכל התנאים שאחראיים על ערב רומנטי שבו אתם חוגגים את האהבה שלכם.

הסו-שף הכי רומנטיקן שאנחנו מכירים. עמרי רפאל ממסעדת מלגו ומלבר. צילום: אנטולי מיכאלו
הסו-שף הכי רומנטיקן שאנחנו מכירים. עמרי רפאל ממסעדת מלגו ומלבר. צילום: אנטולי מיכאלו

טיים אאוט ביקשו, ואני נעניתי לאתגר. יצרתי לכם את המתכון המושלם לארוחה רומנטית, שכל אחד (ואני מתכוון לכל אחד) יכול להכין בבית באמצעות חומרי גלם פשוטים שנמצאים בכל שוק וסופרמרקט. חומרי הגלם החורפיים הם אדומים, צהובים, כתומים והכי חשוב – טעימים ביותר. במסעדת מלגו ומלבר בה אני משמש כסו-שף, טעמי הים הם דומיננטיים ביותר, ואין דבר יפה ונכון יותר מדג שמתחברים אליו הטעמים העונתיים.

אוכל הוא סיפור אהבה, אהבה היא בית, ולא, לא מדובר בקלישאות. אני מבשל מאהבה, מתרגש באמת ובתמים מריחות ומטעמים, ואני מאמין שארוחה ביתית ורומנטית היא המתנה המושלמת להעניק למי שאתם אוהבים בוולנטיינס דיי. בתיאבון!

ברוסקטה פלפלים צבעוניים חרוכים וקרם פרש

הצבעים משחקים תפקיד גדול מאוד בארוחה הזאת, וזה בא לידי ביטוי במנת הברוסקטה. פלפלים שרופים בשלושה צבעים חזקים וחמים, לחם כפרי, מעט צ'ילי חריף לפתיחת התיאבון, החמיצות המעודנת של הבלסמי והאיזון של הקרם פרש – ככה פותחים ארוחת שף.

ברוסקטה פלפלים צבעוניים חרוכים וקרם פרש. צילום: אנטולי מיכאלו
ברוסקטה פלפלים צבעוניים חרוכים וקרם פרש. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים:

לחם כפרי
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
⅕ צילי חריף אדום
קרם פרש
בזיליקום
בלסמי מצומצם

אופן הכנה:

שורפים את הפלפלים – האדום, הצהוב, הירוק ואת הצ'ילי – על אש גלויה עד שהם נחרכים לגמרי, ומעבירים לקופסה סגורה כדי שיהיה קל יותר לקלף את הקליפה החרוכה בהמשך. לאחר מכן מחממים תנור ל-200 מעלות.

חותכים פרוסה של הלחם הכפרי וחוצים אותה לשניים. מכניסים את הפרוסות החתוכות לתנור על נייר אפייה למשך 10 דקות עד שהלחם משחים ונחרך מעט מסביב.

בזמן שהלחם בתנור לוקחים את הפלפלים והצ'ילי ומתחת לברז מורידים את הקליפה החרוכה, אך לא את כולה – כדי שישאר מעט שחור על הירקות כי אחרת נאבד את כל הטעם.

חותכים את הירקות לקוביות ואת הצ'ילי קוצצים לחתיכות קטנות. מכניסים את הכול לקערה ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון ומעט שום כתוש.

מסדרים על הלחם את סלט הפלפלים שנוצר ומניחים מעל קרם פרש בעזרת כפית קטנה, מזלפים בלסמי ולבסוף מעטרים בבזיליקום.

עליי חסת אייסברג, וינגרט הדרים, אגסים אדומים, שקדים קלויים וגבינת בושה

המנה הזאת נראית מהודרת, אבל היא פשוטה מאוד להכנה. את חסת האייסברג ניתן למצוא בכל שוק או סופרמרקט. האגסים האדומים הרומנטיים נותנים פייט מתוק לוויניגרט ההדרים, גבינת הבושה הרכה מאזנת את הפריכות של עליי החסה, הצבעים העזים עומדים אל מול הנקיים – ממש קרב אוהבים בצלחת.

עליי חסת אייסברג, וינגרט הדרים, אגסים אדומים, שקדים קלויים וגבינת בושה. צילום: אנטולי מיכאלו
עליי חסת אייסברג, וינגרט הדרים, אגסים אדומים, שקדים קלויים וגבינת בושה. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים:

לרוטב הוויניגרט:
25 גרם חומץ הדרים
14 גרם חרדל חלק
14 גרם דבש
קורט מלח
קורט פלפל
35 גרם שמן סויה
35 גרם שמן זית
חסה אייסברג
30 גרם שקדים פרוסים לבנים
2 אגסים אדומים
80 גרם גבינת בושה (עזים)

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון או בבלנדר מוט (למעט שמן הסויה ושמן הזית).

לאחר שהמסה טחונה, מערבבים בנפרד את השמנים ומזלפים באיטיות אל הבלנדר תוך המשך טחינה שלהם, עד לקבלת ויניגרט יציב וחלק.

בעזרת סכין קטן חותכים את שורש החסה ומפרידים אותו מהעלים. יש להיזהר לא לפצוע את העלים.

אחרי הוצאת השורש, מפרידים עלה עלה תוך שמירה על צורתם המעוגלת. שוטפים היטב בתוך קערת מים ומייבשים על מגבת או על נייר.

מחממים תנור ל-160 מעלות, מסדרים על מגש את השקדים בצורה אחידה, ואופים למשך 8 דקות. את העלים של החסה מתבלים במעט שמן זית ומלח.

מרכיבים חזרה את העלים ובכל שכבה שמים אגסים, ויניגרט, שקדים וגבינה מפוררת. אלו יהיו ה"טיח" שידביק את העלים יחד.

סשימי טונה עם תפוז דם, סלט עדשים שחורות וכרוב סגול אפוי

המנה הזאת היא אחת המנות היפות ביותר שיצא לי ליצור בתקופה האחרונה, עם צבעים עזים של אדום וסגול המתנגשים בצבעם של העדשים. מדובר במנת ביניים מאוד אופיינית למסעדות שף, עשירה בטעמים ובמרקמים ובעיקר מרגשת ורומנטית מאוד.

סשימי טונה עם תפוז דם, סלט עדשים שחורות וכרוב סגול אפוי. צילום: אנטולי מיכאלו
סשימי טונה עם תפוז דם, סלט עדשים שחורות וכרוב סגול אפוי. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים:

1 ליטר תפוז דם סחוט
80 גרם טונה אדומה/אינטיאס
20 גרם סוכר חום
3 עליי בזיליקום
1 כוכב אניס
1 כוס עדשים שחורות
1 כרוב סגול
מרווה
חמאה (5 גר' חמאה לכל חתיכת כרוב)
נענע קצוצה

אופן ההכנה:

מרתיחים את תפוז הדם הסחוט עם כוכב אניס, בזיליקום וסוכר ומצמצמים עד לחצי מהכמות.

ממיסים חמאה עם מרווה במחבת ובזמן הזה חותכים כרוב סגול לחצי ואז לשמיניות.

מסדרים את הכרוב על משטח אפייה ומורחים בנדיבות את החמאה, לאחר מכן מתבלים במלח ופלפל.

מכניסים לתנור ל-250 מעלות למשך 20 -25 דקות, עד שהכרוב מתרכך ומקבל צבע מעט חרוך. מוציאים ונותנים לו להצטנן.

את העדשים השחורות מכניסים לסיר עם מים. קו המים צריך להיות 5 ס"מ מעל לעדשים. מביאים את המים לרתיחה, מנמיכים את האש עד להתרככות העדשים.

את הדג חותכים לחתיכות דקות (בצורת סשימי) ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון לפני ההגשה.

יוצקים מעט מיץ תפוז לתחתיתה של צלחת קעורה, את הסשימי מניחים כך חלק ממנו יהיה על מיץ התפוז וחלק על הצלחת עצמה, לידו מניחים את העדשים השחורות, מעליו מפזרים את הנענע הקצוצה.

על הסשימי עצמו מניחים בזהירות את הכרוב האפוי. מפזרים גרדת תפוז על כל המנה.

לברק שלם בתנור עם עגבניות צבעוניות, זיתי קלמטה, ארטישוק א לה-רומנה, זעתר וקייל

המנה העיקרית של הערב הרומנטי שלכם היא דג שלם בתנור, מנה מאוד עונתית וים תיכונית. צורתו הקפואה של הלברק אמנם זמינה בסופרים אבל אני ממליץ להשקיע עד הסוף בארוחה וללכת לקנות אותו טרי בשוק. בנוגע לארטישוק, יש הרבה אנשים שלא יודעים לנקות אותו וזה לא נורא, ארטישוק משומר במנה יצא טעים ולא תחושו בהבדל.

לברק שלם בתנור עם עגבניות צבעוניות, זיתי קלמטה, ארטישוק א לה-רומנה, זעתר וקייל. צילום: אנטולי מיכאלו
לברק שלם בתנור עם עגבניות צבעוניות, זיתי קלמטה, ארטישוק א לה-רומנה, זעתר וקייל. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים:

לברק שלם נקי
5 גרם זיתי קלמטה חצויים
10 עגבניות שרי צהובות חצויות
10 עגבניות שרי אדומות חצויות
2 עליי זעתר
3 ארטישוק א לה-רומנה חצוי
חופן עליי קייל מופרדים

אופן ההכנה:

משמנים נייר אפייה וממליחים את המשטח.

בבטן הדג שמים מעט טימין, מרווה ושן שום.

משמנים את הדג, ממליחים אותו, ומכניסים לתנור ל-250 מעלות ל-15 דקות.

בזמן הזה מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומלח ומתחילים בצריבה של העגבניות הצבעוניות, הארטישוק החצוי ולבסוף עליי זעתר.

על הדג יוצקים את הירקות המוזהבים, מעליהם מוסיפים את זיתי הקלמטה ולבסוף את עליי הקייל המופרדים.