בדלתיים פתוחות: הסדנאות האחרונות לאירועי מסעדות פתוחות

בשבת יסתיימו אירועי מסעדות פתוחות וזו ההזדמנות האחרונה להשתתף בסדנאות הקולינריות

הבשרים של זלמן. צילום: שרית גופן
הבשרים של זלמן. צילום: שרית גופן
11 במרץ 2015

הימים הקרובים מעניקים חלון הזדמנויות אחרון להשתתף באירועי מסעדות פתוחות ולהציץ לחלק החבוי של עולם הקולנריה המקומית. מה עוד תוכלו להספיק?

השף קונדיטורית מאיה רביבו (אקס רפאל) תרביץ תורת מאפים ומתוקים במתחם דן גורמה, בית הספר הגבוה לקולינריה. תרכשו שם ידע בהכנת לחם בירה, מתוקים מתוחכמים ואפילו גלידת בירה ביתית, ובזמן שתטעמו מהמטעמים האלה, תלגמו גינס וסיידר סומרסבי; בטרטוריה הצבעונית האיטלקיה בפשפשים תגלו בעזרת השף מייקל פייק איך נראה סדר יום של שף, איך מקבלים חומרי גלם מספקים ואיך משמרים את התשוקה למקצוע גם בטמפרטורות הגבוהות של המטבח. פייק ידגים הכנת ריזוטו – ואתם תאכלו; מחברת המתכונים של נסיכת היישוב העברי, לאה אבושדיד, תהפוך לארוחה מלווה ביינות בניצוחו של השף דן יושע מהלאונג' התל אביבי אבו שדיד; קצביו הידענים של האיטליז של זלמן, משה גלקופ ומוטי חי, ידגימו הכנת מנות של טרטר וקרפצ'יו לצד בירות ג'יקובסון, וישגרו אתכם הביתה עם זוג סטייקים של אנטריקוט; גיל פנטו מהחלל החווייתי לנוסטלגיה ביפו יארח במוזיאון הפרטי שלו למסע בזמן עם אביזרי מטבח, ספרי בישול ופרסומות מעידן אחר.

תוכלו גם לטעום את רוח התקופה בטעימת פשטידת לחם, כבד קצוץ וקרטופלניק; האדריכל דן טרוים, שעיצב בין השאר גם את בר היין ז'אז'ו, יסביר איך יצר את הקסם תחת חוקי שימור מחמירים. השפית עדי לוי תדגים מנות מהתפריט, ושני זיתוני, השותפה במקום, תשקה אתכם ביין לאורך כל הביקור; השף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל ילמד בסדנה מיוחדת להפוך דגים מחומר גלם למנה מרשימה בצלחת, ולהתאים למנה את היין הנכון; אביבית פריאל אביחי מאוזריה תוציא אתכם לסיור בין המעדניות והחמארות בלוינסקי – לטעום, ללמוד לבחור ובסוף לזלול בבר.