בואנו נאצ'וס: לקסיקון מאכלים מקסיקניים
מה ההבדל בין טורטייה אמריקאית למקסיקנית, סלסה לא אמור להיות שם של ריקוד, ומי זאת פאהיטה?

טורטייה:המרכיב הכי אלמנטרי וחשוב. מאפה בצק עגול ודקיק (מיני לאפה) עשוי קמח חיטה או קמח תירס. מזללות פשוטות רוכשות אותו מוכן, מזללות איכותיות מכינות אותו בעצמן.
נאצ'וס:גורלן של טורטיות מאתמול שהופכות לטורטיות צ'יפס של היום. חטיף העשוי טורטיות חתוכות למשולשים ומטוגנות עד קראנצ'יות, מוגש עם מטבלים.
פהיטה:תבשיל מוקפץ של רצועות בקר או עוף עם בצל ופלפלים, בדרך כלל ברוטב ברביקיו. התבשיל מוגש כארוחת טורטיות.
טוסטאדה:טורטיות מטוגנות בצורה שטוחה או בצורת קערית הממתינה למבחר אפשרויות מילוי.
בוריטו:בתרגום לעברית – חמור קטן. מנה ממטבח הטקס־מקס – טורטייה רכה מקמח חיטה ממולאת צ'ילי קון קרנה ומקופלת משני הקצוות. יש הטוענים שמקור השם הוא הקיפול המזכיר צורת טוסיק של חמור.
אינצ'לאדה:טורטייה רכה מגולגלת, ממולאת ואפויה.
קסדייה:טוסט מקסיקני המורכב משתי טורטיות (תירס או חיטה בטקס־מקס) ממולאות גבינות קשות פלוס חלפניו (ע"ע), סלסה (ע"ע) ועוד.
צ'ימיצ'נגה:טורטייה ממולאת ומטוגנת כמו אגרול, כלומר עם המילוי בתוכה לפני הצניחה לשמן.
טאקו אמריקאי:טורטייה מקופלת ומטוגנת לפריכות ואז ממולאת, בדרך כלל במחית פריחולס של שעועית, צ'ילי בשר ו/או גבינה מגוררת.
טאקו מקסיקני:טורטיית תירס רכה ממולאת בעוף וסלסה (ע"ע), מקופלת לחצי ומטוגנת בשמן.
גוואקמולי:מטבל/ממרח אצטקי במקור, מאבוקדו, עגבניות, חלפניו (ע"ע) וכוסברה.
סלסה:אוסף רטבים המכונים באותו שם של הריקוד. בדרך כלל יכילו עגבניות מבושלות, פלפלים ותבלינים.
מולה: אוסף רטבים סמיכים והומוגניים, המפורסמים שבהם מכילים קקאו.
חלפניו:זן של פלפל צ'ילי קטן, שמנמן ובחריפות בינונית. במטבח המקסיקני הוא בדרך כלל כבוש בחומץ.