חם ופריך כשצריך: 3 בורקסים מעולים במיוחד שיחממו אתכם בחורף

בואו להיות חברים שלנו. הבורקסים של עמיתה (צילום: שי נייבורג)
בואו להיות חברים שלנו. הבורקסים של עמיתה (צילום: שי נייבורג)

בימות החורף מקבל אוכל הרחוב תפקיד נוסף: לשמש כגוף חימום נייד שאפשר להסתובב איתו ברחוב ולנשנש. ומה יותר מחמם משקית של בורקסים לוהטים וקראנצ'יים? הרבה דברים, מעיל פוך למשל, אבל לא כזה כיף לנשנש אותו. קבלו 3 המלצות על בורקסים יוצאי דופן שעשו לנו חם

23 בפברואר 2025

בחורף מקבל אוכל הרחוב מימד נוסף לאיכויות הרגילות שלו, ויכול לתפקד גם כגוף חימום נייד. מה יותר נחמד מלהסתובב בחוץ כשקר עם משהו חם לנשנש בידיים? אנחנו יכולים לחשוב על הרבה דברים נחמדים יותר, אבל זה יכול להיכנס נגיד בטופ-50 של הדברים הנחמדים. ואם כבר שקית של משהו חם לאכול על הדרך, מעטים הם הדברים שמחממים כמו בורקס חם, עם כור הליבה הגבינתי שלו. בחרנו להמליץ היום על שלושה בורקסים מיוחדים ומעולים שמוזמנים לחמם אותנו בכל יום. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> קולקציית החורף: 15 מרקים קלאסים שבטח תרצו לאכול בתל אביב
>> המרק הכי חם בתל אביב: 10 קערות הראמן הכי טובות בעיר
>> מהר לפני שייגמר: 9 תבשילי מסעדות מושלמים ליום חורפי

סבאייה // נועמל'ה

למה כדאי: בית הקפה המתוק השכונתי והמתוק הזה שנפתח בקיץ האחרון מתמחה בעיקר במאפים תימניים באיכות יוצאת דופן, אבל אנחנו לא כאן כדי להמליץ לכם על הקובנה המושלמת או על הג'חנון החמאתי. אנחנו כאן בשביל הבורקס התימני.
מה טעים: קוראים לזה סבאייה, וזו התשובה התימנית לבורקס הבלקני שאיכשהו משלבת בין דפים דקיקים של בצק עלים איכותי, גבינות מלוחות נמתחות ותרד לכדי מעדן שהוא לא לגמרי בורקס, אבל איכשהו יותר מבורקס. תוסיפו ביצה וחריף וסגרתם לאנץ'.
אווירה: צעירה ושכונתית, כאילו המקום אמור להיות בפלורנטין.
>> נועמל'ה, בן יהודה 15

איך אומרים בורקס בתימנית. סבאייה, נועמל'ה (צילום: אינסטגרם/@_noamle)
איך אומרים בורקס בתימנית. סבאייה, נועמל'ה (צילום: אינסטגרם/@_noamle)

בורקס אנשובי // עמיתה 

למה כדאי: עמיתה התקבעה זה מכבר כאחת מנקודות הבולנז'רי/פטיסרי החשובות בעיר, וסקציית הבורקסים שלהן אולי מקבלת פחות תשומת לב מהמאפים המשוכללים יותר שהעמיתות מציגות. זהו עוול נוראי לבורקסים ואנחנו מתכוונות לשנות את זה כאן ועכשיו.
מה טעים: בורקס תרד שחור, בורקס עגבניות-גבינה-חריף ואפילו בורקס תפוחי אדמה מפתיע. אבל בורקס הדגל הוא בורקס האנשובי, עם חותמת ההיכר של עלה המרווה שמתנוסס מעליו להשלמת הטעם והארומה. חגיגה של פיצוצי טעם ומרקם בפה שלכם.
אווירה: חביבה ועניינית בסלמה / חלומית ונהנתנית במוזיאון העיר
>> עמיתה, סלמה 10/ביאליק 27

טירוף של טעמים. בורקס אנשובי, עמיתה (צילום: שי נייבורג)
טירוף של טעמים. בורקס אנשובי, עמיתה (צילום: שי נייבורג)

אצבעות פילו // מאפה ליאון

למה כדאי: מאפה ליאון, אחד הסודות היותר ידועים של שוק הפשפשים, היא מקום טוב למאפים בלקניים מיוחדים כבר יותר מ-50 שנה, ואחד המקומות היחידים שנותרו בארץ שבהם עושים בורקס פילו כמו שצריך וללא טיפה של מרגרינה.
מה טעים: יהיה לכם קשה לוותר על הבורקסים הענקיים, על הבורקיטס השמנמנים ועל הבואיקוס הקשקבליים, אבל תתאפקו ובחרו לעצמכם ערימה נאה של אצבעות פילו במילויים משתנים של בולגרית, גבינה ותרד, גבינה וכרישה, גבינה וגמבה קלויה, גבינה וחצילים קלויים, גבינה וזיתים, תפוח אדמה, פטריות טריות ובצל, בטטה, תרד, חצילים ואפילו טונה, עם קצת קשקבל מלמעלה. לא תצליחו להפסיק לאכול עד שהשקית נגמרת.
אווירה: יפו של פעם, לפני ההייפ והבלאגן
>> מאפה ליאון, עולי ציון 17

ללקק את האצבעות. מאפה ליאון (צילום: פייסבוק/מאפה ליאון)
ללקק את האצבעות. מאפה ליאון (צילום: פייסבוק/מאפה ליאון)