ביסטרו חדש מותאם תקופה נפתח בדיזנגוף

"מקום אלגנטי ונקי עם תפריט פשוט במחירים עממיים ונראות של מסעדה". כך מגדיר ארז אביב את ביסטרו פאסיה החדש שפתח השבוע בצל המגפה

פאסיה: ביסטרו חדש בדיזנגוף (צילום: רן בירן)
פאסיה: ביסטרו חדש בדיזנגוף (צילום: רן בירן)
12 ביולי 2020

בצל מחאת העצמאים והמשבר שפוקד את המשק בכלל ואת ענף הקולינריה בפרט, מקום חדש שנפתח הוא בבחינת משב רוח אופטימי. ביסטרו PASIA שמושק רשמית השבוע משקף את המצב.

"מקום אלגנטי ונקי עם תפריט פשוט במחירים עממיים ונראות של מסעדה", אומר הבעלים ארז אביב, דמות מוכרת בעסקי הברים בעיר (הג'ניה, רובינא, לואי, מרגוזה ולשעבר סרווסה). "לפתוח בתקופה כזו זה סיוט אבל עסק שלא פתוח גם ככה מדמם. לפחות נותנים לנו לעבוד במתווה 20 איש בפנים ו־30 בחוץ. אנחנו עושים הרצה ואם תהיה קטסטרופה נסגור ונפתח מחדש".

פאסיה (צילום: רן בירן)
פאסיה (צילום: רן בירן)

ביסטרו פאסיה, על שם פסיה בלוצרקובסקי ("היא ובעלה ניסן היו עם מאיר וצינה דיזינגוף בהגרלה. כל שמות העסקים שלי קשורים לתולדות תל אביב"), הוא אבן פינה לפרויקט Mayer House Hotel – מלון בוטיק על שם מאיר דיזינגוף עם 46 חדרים ובריכה על הגג, שייפתח בעוד כארבעה חודשים.

הקמת הביסטרו נמסרה לידי השפית מעיין נדיר (מעדניית My Deli). בגלגול הראשון דובר על מסעדה לכל דבר אלא שהמציאות חייבה חישוב מסלול מחדש. שעות פתיחה שנמתחות לאורך כל היום ולוקיישן דקה מכיכר דיזינגוף נלקחו בחשבון והכתיבו תפריט מגוון שמדבר לכולם. "עשינו ריסטרט והחלטנו לפתוח מקום שלא יציע סטייק פילה ב־180 ש"ח כמו בתפריט המקורי אלא משהו קליל ונגיש יותר. מצד שני אנחנו לא מוותרים על חומרי גלם הכי טריים שיש. זה לא מטבח עם המון תבלינים כדי שחומרי הגלם ידברו", היא מסבירה.

פאסיה (צילום: רן בירן)
פאסיה (צילום: רן בירן)

בין המנות תמצאו כבד קצוץ ובריוש (29 ש"ח), צ'יפס ארטישוק איטלקי בציפוי פריך עם צזיקי ומטבל עגבניות (36 ש"ח), סלט חסות, אגסים, פקאן וגבינת כבשים מפוחמת (56 ש"ח), לינגוויני מלנצנה על קרם חציל ורוטב עגבניות שרי צלויות בתנור אבן (49 ש"ח), המבורגר 200 גרם עם איולי מתוצרת בית, צ'יפס וירקות (66 ש"ח) ופילה סלמון בסלסה ורדה עם שעועית ירוקה ותרד – המנה היקרה בתפריט (88 ש"ח). ארוחת בוקר פאסיה (67/119 ש"ח ליחיד/זוג), שקשוקה פטה/חציל עם טחינה וסלט שוק (52 ש"ח), ביצים עלומות על טוסט בריוש וסלמון מעושן (54 ש"ח) ושאר מנות בוקר יוגשו עד השעה 16:00 עם קוקטיילים תואמים כגון מימוזה, אפרול שפריץ וקמפרי טוניק ולימון (22-24 ש"ח). לכבוד הפתיחה ובהתאמה למצב כל התפריט בפאסיה יתומחר ב־30% הנחה למשך שבוע לפחות.
פאסיה