בוקר טוב וברוכים הבאים למעבדת הניסויים החדשה של בנדיקט

מוכנים להשתתף בניסוי? בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים
מוכנים להשתתף בניסוי? בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים

עובדי ההייטק שבינינו מבינים את המשמעות של השם "בנדיקט R&D", וכל השאר פשוט יופתעו לטובה: הסניף הראשון והמיתולגי של מזללת ארוחות הבוקר משנה את עורו ומתפתח לסניף ניסויים, בו יבחנו מנות חדשות ומיוחדות, הכל כדי לייצר את ארוחת הבוקר האולטימטיבית. מוכנים להשתתף בניסוי?

7 באפריל 2024

מעטים התל אביבים שאין להם זכרונות מימי הבנדיקט שלהם. כנראה שהם פגשו איזה הר פנקייקים תפוחים באמצע הלילה, או אולי סלסלת בריוש עם תועפות נוטלה ופרנץ׳ טוסט עתיר מייפל בשעת האנגאובר. ברצינות, מדובר במסעדה שלימדה אותנו שארוחות בוקר הן דבר שראוי לקחת ברצינות, ומעבר לכך, אפשר וכדאי לאכול בכל שעות היממה. סניף בנדיקט הראשון נפתח ברחוב בן יהודה לפני שבע עשרה שנה – אל תרגישו זקנים, אבל זו ההיסטוריה – ועכשיו משהו משתנה, וההיסטוריה של העתיד נכתבת. סליחה, הגזמנו עם הפאתוס. הלוקיישן הראשון של בנדיקט הופך בימים אלה למגרש המשחקים החדש של הרשת, ושואף להגיש לכם ארוחת בוקר, מזווית חדשה ומפתיעה.  

>> לאכול בגדול, ובזול: הארוחות העסקיות הכי שוות בתל אביב

המקום החדש-ישן נקרא בנדיקט R&D, מושג שיהיה מוכר בוודאי להייטקיסטים ביניכם, אך לפשוטי העם (אנחנו) נתרגם שמשמעו מחקר ופיתוח. מה לזה ולבנדיקט? אז ככה – קונספט ארוחות הבוקר שאתם מכירים דומיננטי גם כאן, אלא שהמקום החדש לא נותר מקובע לקרוק מאדאם, שקשוקה ופנקייקים, אלא הופך לקרקע פוריה להתנסויות, שינויים ומנות חדשות ויצירתיות שמשתנות כל העת.

עובדים לפי מה שהבוקר הביא לנו היום. בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים
עובדים לפי מה שהבוקר הביא לנו היום. בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים

המשמעות של זה די נהדרת, ומאתגרת, עבורנו הלקוחת – יכול מאד להיות שמה שתאכלו שם מחר לא ישאר בתפריט בעוד שבועיים. או בדבריו של יאיר קינדלר, מהמייסדים והבעלים של בנדיקט, "זה בנדיקט, אבל בנדיקט אחר לגמרי. מוכר, אבל לגמרי One of a kind, שבו אנחנו מחדשים ומתנסים. כלומר, כאן יהיה אפשר לטעום לראשונה מנות וארוחות שלא נמצאות בשאר המסעדות שלנו, ואולי יגיעו אליהן בהמשך".

זו בעצם מעבדה?
"כן ולא, כלומר כאן אנחנו בוחנים, מנסים ומתרגשים לראות מה קורה. אבל השף (עידן רובין) הוא השף של בנדיקט ונשאר נאמן לשפה של בנדיקט. לא יהיו פה יציאות אוונגרד מופרכות, אלא דרור לרעיונות שצצים בספונטניות ומחשבה מחוץ לקופסא תוך שמירת נאמנות למקור".

למה בעצם לפתוח סניף מיוחד כדי לנסות מנות חדשות? 
"זה דבר שמתאפשר רק ב-R&D, כי בשונה משאר המסעדות ברשת, כאן אין צורך לפתוח בתהליך ממושך של מתן תו תקן על כל מנה, שכן ברמה הרשתית, כל מנה חדשה עוברת סבב ארוך של אישורים וסטנדרטיזציה, יש צורך ללמד את הטכניקה את כל הטבחים והצוות, וזה דורש זמן ארוך של למידה.
כאן יכולים להחליט באותו רגע מה מכינים להיום בערב. בעצם, פתחנו את המקום שכל הזמן פחדתי שיפתח עסק מתחרה – כזה שמגיש ארוחות בוקר ומנות בסטנדרט מאוד גבוה, אבל לא נשאר מקובע למנות דגל וכל הזמן מביא רעיונות וטוויסטים מקוריים".

ארוחת בוקר אנגלית לישראלים. בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים
ארוחת בוקר אנגלית לישראלים. בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים

ואכן, התפריט משתנה כל העת לפי החשק, מצב הרוח, וגם לפי חומרי הגלם העונתיים והמקומיים בהם עושים שימוש. "חקלאים שולחים לנו כל הזמן תוצרת שיוצאת עכשיו מהאדמה", מספר עידן חורי, הקונדיטור הראשי ושותף בסניף בנדיקט R&D, "וזאת המחויבות שלנו לעסוק בעונתיות ולהשתמש בחומרי גלם מקומיים".

בתפריט תוכלו למצוא, למשל, הומאז' לארוחת הבוקר הישראלית שכבר הפכה לאייקון במחוזותינו – אלא שאת סלט הטונה המאוס וסלט הביצים הידוע מחליפות קטנות לבחירה, כמו קממבר ברולה, גרבלקס בכבישה ביתית בעל טעמים מתקתקים, צלחת חריפים, מוס סלמון מעושן מעולה (ומומלץ לאוהבי ז'אנר אגסים בוניל), וכמובן סלסלת הלחמים המפורסמת, שאי אפשר בלעדיה – שכאן מוגשת בגרסתה המשודרגת, כיאה ל-R&D, ומכילה בריוש ענוג וטרי, לחם מחמצת, פרנה מרוקאית וקרקר גרעינים, כולם כמובן נאפים במקום. לכך משדכים ביצים לבחירה, קיסר בייבי ג'אם וברוקומיני צלוי (75\120 ש"ח תלוי בכמות הקטנות שבחרתם).

ובגלל שלשמן התכנסנו, יש כמובן גם מנות בנדיקט בגרסאות מעודכנות ויצירתיות. למשל, למשל אגז רויאל המוגש על אינגליש מאפין פריך, עם גבינת שמנת, גרבלקס והולנדייז סלק, שמעניק לחגיגה גוון סגול ומסקרן (71 ש"ח), או אגז בנדיקט לונדון קלאסי עם שינקן ובייקון צלויים (69 ש"ח). חוץ מזה, יש ייצוג יאה למטבח הבריטי עם מנה שכוללת ביצת עין, פורטבלו, עגבניות צלויות, תפוח אדמה דרוס, שעועית לבנה, בייקון ונקניקיות פרנקפורטר (68 ש"ח). לא מדובר במנה ישראלית קלאסית לארוחת בוקר, אבל היא טעימה ועשירה, ואין ספק שקרוב לוודאי תמצא קהל גם אצלנו. לא זאת בלבד, יש סטייק אנד אגז (92 ש"ח), ברוקומיני אנד אגז (59 ש"ח), דאבל סמאשבורגר עם אגז (59 ש"ח) וגם פורל צלוי, שלהפתעתנו מוגש בלי אגז, אבל עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה (78 ש"ח).

אל דאגה, גם ניסויים יפים כאלו מוכנים לטעימה. בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים
אל דאגה, גם ניסויים יפים כאלו מוכנים לטעימה. בנדיקט R&D. צילום: יהונתן בן חיים

בגזרת המתוקים – נו, מה חשבתם, שלא יהיה? – יש פנייקים מופלאים, דוגמת פנקייק קורנפלקס עם אנגלייז קורנפלקס, קראנץ' קורנפלקס, שוקולד לבן ואבקת קורנפלקס (45 ש"ח), וגם פנקייק 99% שוקולד- שזה אומר שגם בבצק הפנקייק יש קקאו, המשווה לו צבע חום מפתה, ומעליו גנאש שוקולד, מוס שוקולד ופולי קקאו מצופים שוקולד, כי אין דבר כזה יותר מדי שוקולד. מלבד זאת, יש ויטרינה של מאפי בוקר רכים ומבורכים, עוגת גבינה עם ריבה עונתית, מוס שוקולד ושמן זית מטריף וטירמיסו. בואו לנסות, כי לכו תדעו מה ישאר.
המקום פתוח כל כל יום בין 7:30-22:00, יש האפי אוור בין 17:00-19:00 הכוללת 50 אחוז הנחה על האלכוהול ועל מה שבויטרינה.
בן יהודה 171, 03-634-7203