בקרוב בגן לונדון: גלידריה חדשה

עם הפנים לירקון: גלידריה חדשה תיפתח בקרוב בגן לונדון

גלידה. צילום: Shutterstock
גלידה. צילום: Shutterstock
4 במאי 2015

כבר 12 שנים שניר ביטון, הבעלים של ביסטרו מצדה, מפעיל ביסטרו המשקיף לחוף בוגרשוב ומפנטז על גלידה. בכל זאת מצדה ממוקמת בגינה שחולשת על הטיילת, עם מבט יפה לים, ומתבקשת שם איזו נגיעה קייצית ומתוקה. בעוד כשבוע הפנטזיה של ביטון תהפוך מתוקה, צוננת ונימוחה באופן יוצא דופן, כשביטון יפתח את הגלידריה החדשה שלו, הממוקמת מעל קפה מצדה ופונה לרחוב הירקון.

יאמי! צילום: Shutterstock
יאמי! צילום: Shutterstock

האדריכל דן טרוים עיצב גלידריה בסגנון קליל עם נגיעות של וינטג', כולל כלי הגשה עשויים אמייל. המכונות המיוחדות הובאו מארצות הברית והן מנפקות גלידה במרקם אמריקאי רך ואוורירי במיוחד. לתוך המכונות מכניסים ארבעים טעמים העשויים בסיסים המיובאים מאיטליה ושמנת ישראלית או פירות טריים לסורבה. הטעמים ישתנו בהתאם לביקוש, וכבר ביום הפתיחה תוכלו להזמין טעמים של בננה, צ'אנקי מאנקי, פיסטוק, קינדר, שוקולד מריר, קוקוס שמנת, שוקולד תפוז, קרמל, ריבת חלב ובשם הקינקיות – גם טעם בזוקה. טבעונים ימצאו גלידת גויבה ורודה, גלידת לימון או גלידת ליצ'י וכן טעמים על בסיס חלב סויה. בויטרינה מוצבות תוספות רבות שאפשר לפזר על הגלידה כחלק מעסקת הרכישה: פירות, פקאן ועוד. המחירים ממש לא זולים: מנה רגילה 22 ש"ח, 27 ש"ח בינונית, 32 ש"ח גדולה. אפשר יהיה לשבת פה גם לארוחה של מיזלי, קפה־מאפה או מילק שייק, אבל מי שמשקיע כל כך הרבה בגלידה רוצה לקבל בתמורה גם תועפות של ים.

אמריקנה, הירקון 83, 03-5103353, כל השבוע 9:00־24:00