הבראנצ'ים הכי שווים בעיר: זהו שחר של בראנץ' חדש

המצב קטסטרוף ואין מנוס אלא להתנחם בבראנצ'ים חדשים ומושקעים, מהבראנץ' התאילנדי של קאב קם והבראנץ' היווני של גרקו ועד להדוניזם הצרוף של בנות אוהבות לאכול. תתחדשו

בראנץ' סופ"ש בקאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
בראנץ' סופ"ש בקאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
16 ביולי 2020

התאילנדי | קאב קם

הגסטרו־בר־מסעדה מבית היוצר של בית תאילנדי (המסעדה האהובה בארץ לפי סקר פרסי האוכל של טיים אאוט) פותח את הדלתות בסופ"ש לבראנץ' תאילנדי מתובל ואלכוהולי. באווירה רגועה יותר מאשר בערב ותוך שמירה על כללי התו הסגול מכינים במטבח מנות בשר, דגים ופירות ים בתוספת ירקות ועשבי תיבול מחוות וחממות גידול עצמאיות של הבעלים יריב מלילי.

הדיל כולל 4 מנות ראשונות ומנה עיקרית אחת לזוג במחיר 100 ש"ח לאדם. במחלקת הראשונות, המורכבת ממנות קטנות ובינוניות, תמצאו סלט סום טאם צמחוני, קייאו – שני כיסוני עוף ושני כיסוני שרימפס, מיאנג פלה – שתי סירות חסה ממולאות נתחי דג לברק מתובלים בלמון גראס, עשבי תיבול, קשיו ותמרינדי; קוי נאה קאי דיפ – טרטר שפיץ שייטל בתיבול איסאן (מחוז הולדתה של השפית לק מלילי) פיקנטי וחלמון ביצת שליו נא, סאי הואה – שתי נקניקיות בקר עסיסיות וחריפות ועוד. רשימת המנות הגדולות כוללת למשל שרימפס קריסטל וקלמרי מקומי מתובלים בלמון גראס, גרגרי פלפל ירוק ובזיליקום תאילנדי עם ביצת עין מעל וסטיקי רייס בצד לניגוב הרוטב הפיקנטי; לברק שלם עטוף בעלי בננה וצלוי בגריל, ירוקים עונתיים מהחווה עם טופו פריך ואספרגוס ברוטב (טבעוני) ועוד.

מכיוון שהתפריט רחב כדי להתאים לכולם – מבוגרים וילדים, קרניבורים וטבעונים וכך הלאה – מומלץ להיעזר באנשי הצוות לבחירת המנות. הם יוליכו אתכם יד ביד לאורך שביל הכותרות בתאילנדית מדוברת ויעזרו להרכיב ארוחה שמתפתחת לאורך הבוהריים באטיות מענגת, ולא בהכרח שורפת בלשון. תפריט האלכוהול מוצע ב־25 אחוז הנחה וכדאי לבדוק לפחות אחד מהקוקטיילים שיצר הברמן אדי ניומן, מהאבות המייסדים של המיקסולוגיה בארץ.
קאב קם, שישי ושבת 12:00-16:00

האוכל מתאילנד, האלכוהול של אדי. קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
האוכל מתאילנד, האלכוהול של אדי. קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)

היווני | גרקו

עד שאפשר יהיה לטוס ליוון, הבראנץ' בגרקו הוא הדבר הכי קרוב לחופשה שהתפיידה. מעכשיו בכל בוקר אפשר לרדת על טירופיטה וספנקופיתה, מאפי פילו גבינה/תרד שמוגשים עם ביצה קשה מגורדת ויוגורט יווני (48 ש"ח) ועל קיאנה – מקושקשת יוונית ברוטב עגבניות (44 ש"ח), ולחזור הביתה להתעלף במזגן. אנחנו מעדיפים להציף את השולחן בטארמוסלאטה (ממרח ביצי דגים), סקורדליה (ממרח שום), טירוקפטרי (ממרח פלפל קלוי, פטה וגבינה כחולה) ועוד מזאטים קטנים וכיפיים (16 ש"ח כל אחד), להוריד קנקן זוגי של קוקטייל בוקר יווני (38 ש"ח) ולשכוח לרגע מהממשלה שמבאסת לנו את הקיץ והחיים.
גרקו, ראשון־שבת 10:00־13:00

קלימרה וקליאורקסי. גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
קלימרה וקליאורקסי. גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

המקומי | 6 במאי

לבראנצ' החדש ב־6 במאי אין צורך לקום מוקדם וגם לא לחכות לסופ"ש. הוא מתקיים בכל יום מהבוקר עד הערב ומבוסס על חשיבה שנהנתנות ובריאות אינם אוקסימורון. ירקות בקניה ישירה מחקלאים, גבינות ממחלבות בוטיק וקמחים מלאים מגיעים למטבח ויוצאים ממנו כמנות צבעוניות וסקסיות, למשל מגש לחמים ולאבנה עיזים מנאות סמדר, סביח אפוי עם ביצה עלומה, סחוג וחמוצים מתוצרת בית, עגבניות מרוסקות עם שמן זית וסלט וגבינה בולגרית (50 ש"ח), שקשוקה בולונז שהתבשלה כל הלילה עם ביצה עלומה ופיתה כוסמת (58 ש"ח) מקמח כוסמין עם בננה, מייפל אורגני, יוגורט וטחינה גולמית ועוד. בסעיף השתייה תמצאו קוקטיילים שמתבססים על אלכוהול ממזקקים מקומיים ועל מיצים סחוטים במקום, וקפה אורגני. מחצלות וארגזים על תקן שולחנות זמנים להשאלה לטובת פיקניק בכיכר, ומי שמעדיף להסתגר בבית מוזמן להזמין משלוח דרך וולט ותן ביס.
בן עמי 13 (כיכר דיזינגוף), 072-2410551, ראשון־שבת 10:00־18:00

בראנץ' 6 במאי (צילום: גל קלדרון)
בראנץ' 6 במאי (צילום: גל קלדרון)

ההדוניסטי | הבנות אוהבות אוכל

למה הדוניסטי? כי הבראנץ' החדש של הבנות קרן (שפית ואמנית) ויעל (קונדיטורית) מתקיים ביום שלישי, כשממילא חצי מדינה בחל"ת ואין צורך למהר לעבודה. השפע שמאפיין את האירוח שלהן באופן קבוע הופך לחגיגת אוכל משוגעת בעוד השולחן מתמלא בלחמים ומאפים, מטבלים סקסיים כמו קרם פלפלים ופטה, כבד קצוץ וגרבדלקס בקמפארי ותפוזים,  גבינות בוטיק ולאבנה ביתית, שושקות בתחמיץ, אפרסקים בסירופ גבינה כחולה ואגוזים ועוד ועוד, עד שמתעלפים על הספה. דרינקים כלולים במחיר ונמזגים כמים – יין, בירה, קאווה, סנגרייה, קמפארי וצ'ייסרים. מחיר: 189 ש"ח, תמורה הולמת לכמעט שלוש שעות של אסקפיזם ואוכל טוב.
הזמנות באתר

ואם ביום שלישי בא לי? הבנות אוהבות אוכל (צילום: קרן סלע גפן)
ואם ביום שלישי בא לי? הבנות אוהבות אוכל (צילום: קרן סלע גפן)

מחוץ לעיר | ויולה

בגבעתיים אין מי שלא מכיר את קפה ויולה ספוט לקפה ועוגה ואולי סלט. לאחרונה חווה המוסד הוותיק מהפך קולינרי כשלמטבח נכנס שף ג'לאל סאלם, שמחבר בין המורשת הפרטית שלו להיסטוריה מקצועית בכתית, טוטו והקובייה. בבראנץ' שהוא מגיש בולטים בוקר גלילי – עיג'ה עשבי תיבול וזעתר בלדי עם סלט עגבניות, לאבנה, זיתים סוריים ובאבאגנוש (56 ש"ח), ארטישוק צרוב עם לאבנה וסלסת עגבניות שרופות (39 ש"ח), רבע כרוב אפוי בתנור אבן עם עשבי תיבול, שקדים, עלי אפונה וטחינה (42 ש"ח) וסיגרים במילוי בשר (38 ש"ח), גילטי פלז'ר עוד מהאייטיז. פודיז יעופו על המנות החדשות אך מי שמעדיף לפתוח את הסופ"ש בנימה מיינסטרימית יותר יוכל לקבל אגז בנדיקט על בריוש עם סלמון מעושן או חזה אווז ותרד חלוט (58/64 ש"ח), שקשוקה תוניסאית (59 ש"ח) ופרנץ' טוסט פירות וקרם מסקרפונה (46 ש"ח).
סירקין 1 גבעתיים, 03-7320223, שישי 8:00־17:00

בוקר טוב גבעתיים. קפה ויולה (צילום: ג'לאל סאלם)
בוקר טוב גבעתיים. קפה ויולה (צילום: ג'לאל סאלם)